Categorieën
02-5887005

Klantenservice

Blokpallets

Niet alleen de europallet 80 x 120 cm, maar ook de blokpallet wordt vaak ingezet voor logistieke doeleinden. Een blokpallet, ofwel industriepallet, heeft een standaardafmeting van 100 x 120 cm. Blokpallets zijn erg geschikt voor palletstellingen. Je vindt ze dus vaak in magazijnen voor de opslag. Een blokpallet is opgebouwd uit een bovendek, tussendek, onderdek en klossen. Blokpallets zijn verkrijgbaar in een licht, middelzwaar en zwaar model. Het gewicht dat een blokpallet kan dragen is afhankelijk van de dikte van de planken en van de klossen. Blokpallets zijn er geschikt voor palletstellingen. Je vindt ze dus vaak in magazijnen voor de opslag.

Lees verder

Soort blokpallet 

De keuze voor het type blokpallet is afhankelijk van de antwoorden op de volgende vragen:

  • Wil ik een nieuwe of gebruikte pallet?
  • Welke afmeting heb ik nodig?
  • Hoe vaak wil ik de pallet gebruiken?
  • Hoe groot zijn de producten die ik op de pallet vervoer? (i.v.m. aantal deklatten)
  • Zijn er regels voor de behandeling van de pallets?
  • Hoe verplaats ik de pallets? 

Rondloop, kruisdek of open pallet?

Een rondlooppallet bevat 4 planken aan het onderdek. Bij een pallet met kruisdek kruisen de onderdekplanken op de klos. Beide pallets zijn extra stevig. Een open pallet heeft als grote voordeel dat het met een transpallet of een heftruck van vier kanten benaderbaar is. Deze pallets worden ook wel vierwegpallets genoemd.  

Onbehandelde of behandelde blokpallets?

Voor import en export is het belangrijk dat een pallet voldoet aan de ISPM 15 norm. Hout kan immers ongedierte bevatten. Door Heat Treatment (HT), een behandeling met hitte, worden deze organismen uitgeschakeld, worden de pallets ongediertevrij en voorkom je zo dat ze zich verspreiden. Ze voldoen vanaf dat moment aan de ISPM 15 norm.

Voor landen buiten de Europese Unie geldt dat een pallet aan de eisen conform ISPM 15 moet voldoen om geïmporteerd te kunnen worden uit één van de Europese landen. Binnen Europa is deze eis niet van toepassing en kunnen onbehandelde pallets gebruikt worden voor transport. 

Gebruikte of nieuwe blokpallets?

Wanneer kies je voor een gebruikte en wanneer voor een nieuwe pallet? Om te beginnen is een gebruikte pallet een stuk goedkoper. Bovendien is een gebruikte pallet veel beter voor het milieu. De pallets worden gerecycleerd, zodat er geen nieuwe grondstoffen voor nodig zijn.

Hou er wel rekening mee dat de houtsoort, kleur en kwaliteit van gebruikte pallets onderling kunnen verschillen. Dit is bij nieuwe pallets niet het geval. Nieuwe pallets hebben gegarandeerd de beste kwaliteit en zien er allemaal ongeveer hetzelfde uit. Daarom wordt er voor opslag vaak gekozen voor nieuwe pallets. Het ziet er immers een stuk orderlijker uit wanneer alle pallets hetzelfde zijn.

Houten blokpallet

Houten uitvoeringen zijn gemakkelijk in het gebruik en hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ze kunnen eenvoudig hersteld worden. Als een plank of blok beschadigd raakt, hoef je alleen het kapotte onderdeel te vervangen. Het gebruik van blokpallets is daardoor erg milieuvriendelijk. 
Naast de standaard maten zijn maatwerkaanpassingen mogelijk. Ook voor kunststof blokpallets kun je terecht bij Logistiekdirect, dé specialist in pallets.

Goederen vervoeren met blokpallets

Met een pallet vervoer je je goederen eenvoudig. Je stapelt de goederen op de pallet. Zo kun je een groot aantal in één keer verplaatsen. Een pallet til je zonder moeite op met een transpallet of een vorkheftruck. Let hierbij wel op de insteekhoogte en het dynamische draagvermogen van de pallet. Het dynamische draagvermogen wijkt namelijk af van het statische vermogen en de maximale belasting bij palletstelling. Plaats de blokpallets in een trailer. In een trailer passen gemiddeld 26 blokpallets.

Wanneer je bakken of kratten wil gebruiken, raden wij de Euronorm bakken aan. De basismaat van deze kratten is 60 x 40 cm. Ze zijn ontwikkeld op basis van de europallet en de blokpallet.

De bakken worden in heel Europa geaccepteerd, waardoor je ze altijd efficiënt kunt laden en stapelen. Op de europallet passen 5 bakken van de standaardmaat 60 x 40 cm. De bakken zijn ook verkrijgbaar in andere maten, zoals 20 x 15 cm en 40 x 30 cm. Hiervan passen er natuurlijk meer dan 5 op één pallet. Het voordeel van Euronormbakken is dat alle maten door elkaar kunnen worden gebruikt. Ondanks de verschillende maten zijn ze wel allemaal onderling stapelbaar.

Ook kartonnen dozen zijn ideaal om te stapelen op een blokpallet. Die zijn in alle maten beschikbaar en zijn dus ook geschikt voor een palletlading. Behalve voor de palletbox kun je ook voor kleinere formaten dozen kiezen. Hou er bij die dozen wel rekening mee dat de leverancier meestal de binnenmaten vermeld. Voor palletisatie is het belangrijk dat de buitenmaten precies op de pallet passen. Zo wordt de optimale sterkte van de doos benut en zullen de dozen niet inzakken.

Wanneer de lading op de pallet is geladen, kan de stapel verstevigd worden met wikkelfolie. Zo weet je zeker dat een lading veilig in de opslag staat of onbeschadigd op zijn bestemming komt.

Geschikte afmetingen voor blokpallets

indeling blokpallet

Bekijk alle pallets.

Lees minder

8 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
8 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen via overschrijving
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.