Gitterboxen

Gitterboxen of gaascontainers zijn één van de meest gebruikte ladingdragers. Gitterboxen zijn, vanwege de sterke kooiconstructie van oudsher een bekend transportmiddel, geschikt voor zowel zware ladingen als losse stuks. De gaascontainers hebben een enorme draagkracht en zijn geschikt voor onder andere bulkopslag. Je slaat eenvoudig goederen op in de gitterbox. De stevige stalen wanden beschermen de producten. Bij Logistiekdirect koop je nieuwe of gebruikte gitterboxen.

Lees verder

De grijze gitterboxen zijn vaak voorzien van de stempel van de Deutsche Bahn (DB). Gitterboxen behoren tot een poolsysteem, dat ruilen van de gitterboxen noodzakelijk maakt. Registratie kan plaatsvinden aan de hand van het unieke gitterboxnummer. De meeste bekende is de poolbox volgens UIC norm 435-3 (EUR DB BOX EPAL).

Voordelen gitterboxen

  • Stapelbaar
  • Makkelijk verplaatsbaar
  • Hoog draagvermogen
  • Voldoen aan UIC 435-3 norm

Gitterbox voor in het magazijn

Een gitterbox is een stalen ladingdrager met draadgaas wanden. De box is voorzien van een hardhouten bodem. De gaascontainers kunnen eenvoudig met een heftruck worden verplaatst en gestapeld. Je kunt waardevolle oppervlakte meters in je magazijn besparen door de goederen in de hoogte op te slaan. Naast het verplaatsen van de gitterboxen met een heftruck, kunnen ze ook gemakkelijk met een transpallet of zelfs met meubelhondjes worden verzet. Aangezien de wanden van deze boxen gemaakt zijn uit draadgaas blijft de inhoud goed zichtbaar. Je kunt op deze manier snel zien hoeveel voorraad er nog aanwezig is. Door de klep aan de voorzijde kun je gemakkelijk laden en lossen. Er bestaan ook inklapbare gaascontainers. Het grote voordeel hiervan is dat ze weinig ruimte in beslag nemen als ze niet in gebruik zijn.

Metalen opzetranden

Naast gitterboxen vind je bij ons ook stapelbakken, metalen opzetranden en stapelracks. De metalen opzetranden zijn ideaal in combinatie met pallets

Bekijk alle pallets.

Lees minder

Gitterboxen
13 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
13 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

Ontvang 10% korting!

We willen je graag persoonlijke kortingsacties en relevante updates uit de logistiek aanbieden. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvang je 10% korting op je volgende bestelling.