Afdekmateriaal

Het afdekken van uw lading in een aanhanger is verplicht. Het is wettelijk vastgelegd dat wanneer u losse lading of delen daarvan vervoert, waarbij het gevaar bestaat dat deze tijdens het rijden kunnen vallen, deze moeten worden afgedekt. Afvallende losse lading mag geen gevaar of hinder veroorzaken voor andere weggebruikers. Bij losse lading moet u denken aan bijvoorbeeld zand en grof puin. Deze lading kan op zichzelf niet bevestigd worden aan het voertuig. De manier van afdekken verschilt per soort lading. De ene lading vraagt om een afdekzeil, terwijl de andere genoeg heeft aan een net. Een beladen aanhangwagen moet zonder afvallende lading bochten kunnen nemen. Als u toch gaat rijden met een onafgedekte lading, riskeert u een hoge boete. Logistiekdirect.be heeft daarom voordelige afdekmaterialen om uw lading op de juiste manier af te dekken.

Lees verder

Verschillende soorten afdekmateriaal

Afdekzeilen en aanhangwagennetten zijn onmisbaar om bepaalde zaken verantwoord te vervoeren. Aanhangernetten zijn er als fijnmazige gaasnetten of grofmazige gaasnetten. U kiest afhankelijk van wat u gaat vervoeren voor een bepaalde soort. Een aanhangernet zorgt er vooral voor dat een lading niet van het voertuig kan vallen. Losse lading kan met een net goed worden vastgezet. Grote objecten zoals kasten hoeven niet afgedekt te worden met een net. Het is namelijk niet erg waarschijnlijk dat dit van de aanhanger zal waaien. U dient het natuurlijk wel goed vastzetten. Vaak worden hiervoor spanbanden gebruiken. Twijfelt u of de lading die u vervoert afgedekt dient te worden, gebruik dan voor de zekerheid een net of afdekzeil. Om containers af te dekken zijn er speciale containernetten.

Een afdekzeil dekt de goederen geheel af. De goederen zijn dan tevens beschermt tegen regen en vuil. Een afdekzeil kan ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld het afdekken van een zwembad of een zandbak.

Logistiekdirect.be is ook het adres voor bevestigingsmaterialen, zoals spanrubbers, spanelastieken en touw. Met de bevestigingsmaterialen kunnen aanhangernetten, dekzeilen en andere afdekmaterialen worden vastgezet.

Verhuisdekens worden vaak gebruikt om artikelen tijdens opslag en transport goed te beschermen. U kunt bij ons kiezen uit een breed assortiment aan verhuisdekens, opslagdekens en pakdekens. De verschillende dekens van de beste kwaliteit zorgen voor een optimale bescherming van uw materialen.

Lees minder
Afdekmateriaal
47 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
47 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

Ontvang 10% korting!

We willen je graag persoonlijke kortingsacties en relevante updates uit de logistiek aanbieden. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvang je 10% korting op je volgende bestelling.