Categorieën
02-5887005

Klantenservice

Ademhalingsbescherming

Mondmaskers en maskers kunnen je beschermen tegen onzuivere lucht of virussen, zoals bijvoorbeeld het coronavirus. Het helpt alleen als je een mondmasker gebruikt dat heel goed sluit over neus en mond. Let er wel op dat je het juiste mondmaskergebruikt en het regelmatig vervangt.

Lees verder

Ademhalen is een van de belangrijkste dingen om in leven te blijven. Het inademen van schone lucht is voor bijna iedereen heel vanzelfsprekend, maar toch hebben veel mensen dagelijks te maken met vervuilde lucht. Veel beroepen werken in een omgeving waar zich gevaarlijke stoffen bevinden die schadelijk zijn voor de gezondheid. Ademhalingsbescherming maakt het mogelijk om lucht in te ademen die vrij is van deze gevaarlijke stoffen. Een masker zorgt ervoor dat je schone lucht in kunt ademen. Zo voorkom je dat de longen worden aangetast.   

Bescherming van gezondheid

Wanneer je stofdeeltjes inademt, kan dat de gezondheid schaden. Deze stofdeeltjes kunnen schadelijke of giftige bestanddelen bevatten. De klachten kunnen variëren. Je kunt meteen last krijgen na het inademen van de stofdeeltjes, maar klachten kunnen ook pas later komen. Ademhalingsproblemen of irritatie aan de luchtwagen zijn veel voorkomende klachten. Bij langdurige blootstelling is het risico op kanker groter. Bescherm je gezondheid en zorg ervoor dat je ademhalingsbescherming draagt. 

Soorten ademhalingsbescherming

Er zijn twee soorten ademhalingsbescherming. Afhankelijke ademhalingsbescherming zuivert de omgevingslucht door middel van een filter en onafhankelijke ademhalingsbescherming voert zuivere lucht aan. Je koopt hier betrouwbare afhankelijke ademhalingsbescherming. De meest gebruikte producten op het gebied van ademhalingsbescherming zijn:

 • Fijnstofmaskers voor het afdekken van mond, neus en kin. Deze maskers worden ook wel mondmaskers genoemd
 • Halfgelaatsmaskers voor afdekken van mond, neus en kin. Die zijn voorzien van duofilters
 • Volgelaatsmaskers dekken naast de mond, neus en kin ook de ogen af.

Stofmaskers

Stofmaskers of fijnstofmaskers beschermen tegen stof, nevel, rook en vezels. De mate waarin deze maskers, wordt aangegeven door een code:

 • P1-filters bieden bescherming tegen hinderlijke stoffen (gebruik tijdens schuren en boren);
 • P2-filters beschermen tegen schadelijke stoffen (gebruik bij pleisterwerk, cement en schuren);
 • P3-filters bieden de hoogste bescherming en zorgen ervoor dat giftige stoffen niet in de longen komen (gebruik bij biologische stoffen en vezels). 

Filters voor maskers

Voor alle soorten maskers leveren wij ook bijpassende filters. Filters voor halfgelaats- en volgelaatsmaskers zijn er in verschillende uitvoeringen en merken. Een filter selecteer je op basis van de mate van bescherming en de stoffen, gassen en dampen waartegen ze beschermen. 

Gassen en dampen worden gefilterd door middel van een gas- en dampfilters. Deze filters zijn onder te verdelen in de volgende types:

 • Type A beschermt tegen organische gassen en dampen met een kookpunt hoger dan 65 graden;
 • Type B biedt bescherming tegen anorganische gassen en dampen;
 • Type E beschermt tegen zwaveloxide en andere zure gassen en dampen;
 • Type K houdt ammoniak en organische ammoniakderivaten tegen. 

De filters zijn middels kleur- en lettercoderingen gecategoriseerd en geven aan welke filter geschikt is voor jouw situatie. Hoe hoger het cijfer, hoe beter het stof of het gas/damp wordt tegengehouden. Filters voor maskers van type A, B, E en K worden verder nog in klasse ingedeeld op basis van hun filtercapaciteit:

 • A1, B1, E1, K1 of een combinatie hiervan zijn categorie 1 met kleine filtercapaciteit, tot 1000 ppm.
 • A2, B2, E2, K2 of een combinatie hiervan zijn categorie 2 met kleine filtercapaciteit, tot 5000 ppm.
 • A3, B3, E3, K3 of een combinatie hiervan zijn categorie 3 met kleine filtercapaciteit, tot 10.000 ppm.

Bestel eenvoudig online een ademhalingsbeschermfilter. Deze zijn los verkrijgbaar, per set of per doos, passend op het bijbehorende model half- of volgelaatsmasker. Die beschermen in in bepaalde mate tegen één van de bovenstaande toepassingen. Hou er rekening mee dat een filter verzadigd raakt. Vervang dus tijdig de filters voor een goede bescherming. 

Pasvormmasker

Het is belangrijk om de juiste ademshalingsbescherming aan te schaffen. De filters moet niet alleen geschikt zijn voor bepaalde gassen of dampen, een masker moet ook goed passen. Een masker dat niet goed aansluit aan het gezicht, zal niet optimaal beschermen. Kies dus de juiste maat om er zeker van te zijn dat je geen gevaarlijke stoffen inademt. Een beschadigd masker werkt niet goed. Controleer dus ook altijd op beschadigingen voordat je een masker gebruikt. 

In sommige ruimtes is het verplicht om ademhalingsbescherming te dragen. Wil je dit gebod duidelijk aangeven, kies dan voor de pictogrammen voor het verplicht dragen van ademhalingsbescherming.

Lees minder
Ademhalingsbescherming
 1. Fijnstofmaskers
  Fijnstofmaskers
  Browse Category
 2. Halfgelaatsmaskers
  Halfgelaatsmaskers
  Browse Category
 3. Volgelaatsmasker
  Volgelaatsmasker
  Browse Category
 4. Beademingsmaskers
  Beademingsmaskers
  Browse Category
 5. Filters
  Filters
  Browse Category
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Vaste klanten bestellen via overschrijving
 • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.