Categorieën
02-5887005

Klantenservice

Omsnoeren

Naast de sealing met wikkelfolie kan een palletlading ook gestabiliseerd worden door middel van omsnoering met omsnoeringsband. Het omsnoeren van de lading zorgt voor een goede bescherming tijdens transport en opslag. Het biedt extra stevigheid en stabiliteit. Omsnoeren wordt gebruikt om producten, dozen of andere verpakkingen te bundelen of te sluiten. Bij een palletlading worden dozen of goederen vastgesnoerd aan de pallet, zodat er niets kan schuiven of vallen. Ook losse producten, zoals grote stukken hout of metalen stangen, kunnen gemakkelijk gebundeld worden. Alles blijft op deze manier goed bij elkaar en gaat niet rollen of schuiven.

Je vindt bij ons omsnoeringsband voor verschillende toepassingen, materiaalsoorten, bandbreedtes en rollengtes. 

Lees verder

Soorten omsnoeringsband

Omsnoeringband wordt geleverd in verschillende materiaalsoorten:

  • PP-band 
  • PET-band
  • PE-band
  • Staalband

PP-band
PP-band, ofwel polypropyleen-omsnoeringsband is geschikt voor lichte tot middelzware omsnoeringstoepassingen. Voor het snel en eenvoudig aanbrengen van PP-band kies je voor een omsnoeringsmachine. Dit tafelmodel is een halfautomatische machine en bundelt en omsnoert goederen in een handomdraai. De PP-band wordt automatisch aangespannen, gelast en afgesneden. PP-band is in verhouding met andere omsnoeringsband goedkoop. PP-band is recycleerbaar, roest niet en is bestand tegen chemicaliën. De band is flexibel en kan bij veel situaties met lichtere ladingen worden ingezet. 

PET-band
PET-band, ofwel polyethyleen-omsnoeringsband, is een erg sterke variant en wordt daarom gebruikt bij grote en zware ladingen. PET-band is te herkennen aan de groene kleur. Het is bijna net zo sterk als staalband, alleen is PET-band veel lichter en kan volledig worden gerecycleerd. Net als PP-band is PET-band ook bestand tegen roest en agressieve stoffen. 

PE-band
PE-band, ofwel polyesterband, is gemaakt van flexibel materiaal. PE-band wordt ingezet bij ladingen met onregelmatige vormen. PE-band heeft geen scherpe randen en is eenvoudig te bewerken, zowel voor de verwerker als de ontvanger. Omdat polyesterband glad is, is het erg handig bij kwetsbare materialen. 

Staalband
Staalband is enorm sterk en de sterkste van dit rijtje. Staalband is vervaardigd van staal en wordt gebruikt voor zware tot zeer zware ladingen. Staalband is ideaal voor het gebruik in de metaalsector en houtsector. Staalband rekt niet, waardoor er geen spanning verloren gaat na het omsnoeren. 

Lading beschermen

Omsnoeringsband is erg sterk en kan de lading beschadigen, als die te strak omsnoerd wordt. Hoekbescherming biedt bescherming aan de kwetsbare hoeken. Bij het omsnoeren met omsnoeringsband zijn kartonnen hoekprofielen dé oplossing. Ze voorkomen dat dozen en andere materialen ingesneden, ingedeukt of beschadigd worden.

Naast deze verschillende soorten omsnoeringsband leveren wij ook de bijbehorende sluitgespen, zegels, hapselwagens en spanners voor omsnoeringsband. In onze starterspakketten leveren wij alle omsnoeringsbenodigdheden in een alles-in-éénpakket.

Lees minder
Omsnoeren
86 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
86 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen via overschrijving
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.