Categorieën
02-5887005

Klantenservice

Vervoersdocumenten

Bij het vervoeren van goederen zijn vervoersdocumenten verplicht. Welk document moet worden gebruikt, hangt af van de manier van vervoeren, de lading die u vervoert en de bestemming van de lading. Zo zit er verschil tussen documenten voor vervoer binnen de EU en vervoer buiten de EU en kan dat zelfs per land verschillen. In de meeste gevallen is het CMR verdrag van toepassing. De CMR vrachtbrief wordt gebruikt bij internationaal transport over de weg. Wanneer goederen vervoerd worden door of naar een land dat is aangesloten bij het CMR verdrag, dan is een CMR vrachtbrief verplicht. Je bestelt bij ons makkelijk en snel vrachtdocumenten voor elke situatie. 

Erkend drukker van vrachtbrieven

Lees verder

Wat zijn CMR vrachtbrieven?

Een CMR vrachtbrief die correct is ingevuld, bevat informatie die belangrijk is voor een tijdige en juiste aflevering van goederen op de eindbestemming. Het belangrijkste wat een CMR vrachtbrief regelt, is de aansprakelijkheid van de vervoerder voor schade aan de lading. Degene die de opdracht geeft om een lading te vervoeren, vult de vrachtbrief in. Wanneer de informatie onjuist is, is de afzender aansprakelijk.

Wat zijn Exportdocumenten?

Een exportdocument is nodig bij het importeren en exporteren van goederen. Denk aan een IMO Dangerous Goods Declaration, MMDG Multi Modal Dangerous Goods formulier, Master Air Waybill en ATR-certificaat.

Wat is ritregistratie?

Met de juiste administratie heb je een compleet en volledig beeld van de gereden ritten, gewerkte uren, verlofaanvragen etc. Je kunt vervolgens op elk moment inzien hoeveel er bespaard kan worden op brandstoffen of tijd. Ook voorkom je discussies, omdat alles staat genoteerd. Twijfels over bepaalde zaken? Check het in je administratie.

Wat is CMR software?

Invulsoftware is ontworpen om invulvelden van vrachtdocumenten digitaal in te vullen. De software maakt gebruik van standaard lay-outs, waardoor de inhoud nooit buiten de velden zal worden geprint. Er zijn verschillende versies van PrintCMR beschikbaar voor verschillende apparaten.

Wat zijn paklijstenveloppen?

Gebruik paklijstenveloppen, plakzakken of documenthoezen om je pakbon, facuur of vrachtbrief eenvoudig bij een zending toe te voegen. Als je meerdere documenten hebt, houdt de hoes de documenten bij elkaar. De enveloppen zijn zelfklevend en bevatten een plakrand aan de onderkant. Ze zijn dus bijv. eenvoudig op een doos te plakken.

Lees minder
 1. Top 10 (Vervoersdocumenten)
  Top 10 (Vervoersdocumenten)
  Browse Category
 2. CMR vrachtbrieven
  CMR vrachtbrieven
  Browse Category
 3. Exportdocumenten
  Exportdocumenten
  Browse Category
 4. Ritregistratie
  Ritregistratie
  Browse Category
 5. CMR Software
  CMR Software
  Browse Category
 6. Paklijstenveloppen
  Paklijstenveloppen
  Browse Category
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Vaste klanten bestellen via overschrijving
 • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.