Categorieën
02-5887005

Klantenservice

Briefenveloppen

Ondanks dat er steeds meer digitaal wordt verzonden, wordt er ook nog veel via briefpost verstuurd. Een briefenvelop of een postenvelop is geschikt om brieven, offertes en dergelijke te versturen. Je kiest bij ons uit een ruim assortiment. Er zijn veel verschillende soorten briefenveloppen. Ze verschillen in maat, in sluiting en bevatten wel of geen venster. 

Lees verder

Formaat

Een briefenvelop met het formaat 230 x 310 mm (of 229 x 324 mm) is geschikt voor een ongevouwen A4-vel. Voor een envelop van 114 x 229 mm vouw je een A4 vel als drieluik. Het is dus een derde A4. De brief past dan precies in de envelop. 

Sluitingen

Een briefenvelop kan op twee manieren worden gesloten, namelijk met een gomsluiting of een striplocksluiting. De gomsluiting sluit je door de plakrand te bevochtigen. De gom wordt hierdoor weer plakkend, waardoor de envelop gesloten kan worden. Een striplocksluiting bevat een hechtstrip. Doordat je de beschermstrip verwijdert, komt de plaklaag tevoorschijn. Dit is een stuk gebruiksvriendelijker, maar zorgt wel voor meer afval. De strip blijft namelijk altijd over.  

Envelop met venster

Zowel de 114 x 229 mm als de 230 x 310 mm postenveloppen zijn beschikbaar met venster. Dit venster zorgt ervoor dat de verzendgegevens van de ontvanger zichtbaar worden. Je hoeft dus niet op de envelop te schrijven en een label met adresgegevens op de envelop plakken is ook niet nodig. De gegevens kunnen op bijvoorbeeld de factuur mee worden geprint. Je kiest er zelf voor of het venster aan de linker- of de rechterkant moet zitten. Natuurlijk zijn er ook enveloppen verkrijgbaar zonder venster.  

Postzegels digitaal printen

Om een envelop te frankeren, heb je postzegels nodig. Je kunt via de website van PostNL je postzegels digitaal printen. Handig, want zo hoef je geen velletjes postzegels meer te kopen. Wat heb je daarvoor nodig? Alleen één van onze Dymo labelprinters en de bijbehorende Dymo 99010 labels.

Lees minder
Briefenveloppen
14 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
14 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen via overschrijving
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.