Sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen zijn een belangrijk onderdeel van de uitrusting in een vrachtwagen. Investeren in goed materiaal is erg belangrijk. De kettingen zorgen namelijk voor de eigen veiligheid en dat van eventuele medepassagiers. Sneeuwkettingen bieden ideale grip op sneeuw en ijs. Logistiekdirect.be biedt stalen sneeuwkettingen voor vrachtwagens die geschikt zijn voor verschillende bandformaten. De maximum snelheid met sneeuwkettingen is 50 km/u. 

Lees verder

Zijn sneeuwkettingen verplicht?

Het bezit van sneeuwkettingen is in sommige Europese landen verplicht. Dit geldt vaak wel voor bepaalde periode of in bepaalde gebieden, waar de kans op een besneeuwd wegdek groot is. Op de wegen waar de sneeuwkettingen verplicht zijn, staan naast de weg de blauwe verkeersborden met deze verplichting. Heb je geen sneeuwkettingen bij je, dan riskeer je een bekeuring. Natuurlijk zijn de sneeuwkettingen alleen toegestaan als de wegen bedekt zijn met sneeuw of ijs. Ligt dit er niet en je hebt wel de kettingen omgelegd, dan kun je het wegdek beschadigen. En niet alleen beschadigt het wegdek, ook de kettingen zelf zullen een kortere levenduur krijgen. De regels omtrent sneeuwkettingen verschilt per land. Zo zijn in sommige tunnels de sneeuwkettingen zelfs verboden. Sneeuwkettingen zijn in de volgende landen verplicht, wanneer het verplichtingsbord naast de weg staat:

  • Duitsland
  • Frankrijk
  • Oostenrijk
  • Zwitserland
  • Tsjechië
  • Italië

Sneeuwketting omleggen

Naast sneeuwkettingen is het ook verstandig om goede handschoenen, een zaklamp en een rubberen mat in de auto te hebben liggen. Deze artikelen helpen je om de sneeuwkettingen makkelijk om te leggen. Een sneeuwketting omleggen is niet de meest eenvoudige taak. Zorg ervoor dat je in de werkplaats een paar keer oefent. Een goede voorbereiding is het halve werk. Ook is het voor een bedrijf belangrijk dat een vrachtwagen zo kort mogelijk stil komt te staan. Het omleggen moet dus snel gebeuren, maar zeker ook goed. Het oefenen zorgt ook voor een controle of alles aanwezig is én of de kettingen om de banden passen. 

Niet alleen in een heuvel- of bergachtige landschappen zijn sneeuwkettingen van belang. Sneeuwkettingen zorgen er ook voor dat je op een vlakke weg genoeg grip houdt. Normaal gesproken op een vlakke weg, wordt de ketting gemonteerd om de aangedreven wielen. Ga je bergopwaarts of de berg af, dan is het noodzakelijk om ook een ketting te plaatsen om de stuurassen. 

Verschillende sneeuwkettingen

Let op dat je de juiste sneeuwkettingen bestelt. Niet alle sneeuwkettingen passen namelijk om de banden. Ook is het niet altijd toegestaan bij auto's om sneeuwkettingen om te leggen. De kettingen kunnen namelijk vitale delen van jouw wagen beschadigen. Het is verstandig om van tevoren de handleiding van de auto of vrachtwagen te lezen om er zeker van te zijn dat je de juiste sneeuwkettingen kiest.

Lees minder
Sneeuwkettingen
8 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
8 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

Ontvang 10% korting!

We willen je graag persoonlijke kortingsacties en relevante updates uit de logistiek aanbieden. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvang je 10% korting op je volgende bestelling.