Categorieën
02-5887005

Klantenservice

Sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen zijn een belangrijk onderdeel van de uitrusting in een vrachtwagen. Investeren in goed materiaal is erg belangrijk. De kettingen zorgen namelijk voor de eigen veiligheid en dat van eventuele medepassagiers. Sneeuwkettingen bieden ideale grip op sneeuw en ijs. Wij bieden stalen sneeuwkettingen voor vrachtwagens die geschikt zijn voor verschillende bandformaten. De maximum snelheid met sneeuwkettingen is 50 km/u. 

Lees verder

Zijn sneeuwkettingen verplicht?

Het bezit van sneeuwkettingen is in sommige Europese landen verplicht. Dit geldt vaak wel voor bepaalde periode of in bepaalde gebieden, waar de kans op een besneeuwd wegdek groot is. Op de wegen waar de sneeuwkettingen verplicht zijn, staan naast de weg de blauwe verkeersborden die wijzen op deze verplichting. Als je geen sneeuwkettingen bij je hebt, riskeer je een bekeuring. Natuurlijk zijn de sneeuwkettingen alleen toegestaan als de wegen bedekt zijn met sneeuw of ijs. Als er geen sneeuw of ijs ligt en je hebt de kettingen wel aangebracht, kun je het wegdek beschadigen. En niet alleen beschadigt het wegdek, ook de kettingen zelf zullen een kortere levenduur krijgen. De regels omtrent sneeuwkettingen verschillen per land. Zo zijn in sommige tunnels de sneeuwkettingen zelfs verboden. Sneeuwkettingen zijn in de volgende landen verplicht, wanneer het verplichtingsbord naast de weg staat:

  • Duitsland
  • Frankrijk
  • Oostenrijk
  • Zwitserland
  • Tsjechië
  • Italië

Sneeuwketting omleggen

Naast sneeuwkettingen is het ook verstandig om goede handschoenen, een zaklamp en een rubberen mat in de auto te hebben liggen. Met deze artikelen kun je de sneeuwkettingen makkelijk aanbrengen. Een sneeuwketting omleggen is niet zo eenvoudig. Zorg ervoor dat je in de werkplaats een paar keer oefent. Een goede voorbereiding is het halve werk. Ook is het voor een bedrijf belangrijk dat een vrachtwagen zo kort mogelijk hoeft stil te staan. Het omleggen moet dus snel gebeuren, maar zeker ook goed. Tijdens het oefenen controleer je meteen ook of alles aanwezig is én of de kettingen om de banden passen. 

Niet alleen in heuvel- of bergachtige landschappen zijn sneeuwkettingen van belang. Sneeuwkettingen zorgen er ook voor dat je op een vlakke weg genoeg grip houdt. Normaal gesproken moet je de ketting op een vlakke weg rond de aangedreven wielen monteren. Ga je bergopwaarts of de berg af, dan is het noodzakelijk om ook een ketting te plaatsen om de stuurassen. 

Verschillende sneeuwkettingen

Let op dat je de juiste sneeuwkettingen bestelt. Niet alle sneeuwkettingen passen namelijk om de banden. Ook is het niet altijd toegestaan bij auto's om sneeuwkettingen aan te brengen. De kettingen kunnen namelijk vitale delen van jouw wagen beschadigen. Het is verstandig om van tevoren de handleiding van de auto of vrachtwagen te lezen om er zeker van te zijn dat je de juiste sneeuwkettingen kiest.

Lees minder
Sneeuwkettingen
8 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
8 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen via overschrijving
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.