Categorieën
02-5887005

Klantenservice

Meubelhondjes

Een meubelhondje, meubelroller of verhuishondje is geschikt voor het transporteren van meubels, dozen, machines en vele andere zware goederen. Deze handige "hondjes" of "dolly's" helpen met onder andere verhuizen. Een verhuishondje is een plaat van hout of kunststof, waaraan wieltjes zijn gemonteerd. De meubelhondjes zijn één van de oudste transportmiddelen ter wereld. Dit kleine transportmiddel is super sterk en enorm veelzijdig. Gebruik een verhuishondje in de werkplaats, magazijn of kantoor. Plaats dozen, een meubel of een ander object op het hondje en je rijdt het gemakkelijk van de ene naar de andere plek. 

Lees verder

Voordelen meubelhondjes

  • Eenvoudig in gebruik
  • Veelzijdig
  • Ruimtebesparend
  • Groot draagvermogen

Soorten meubelhondjes

Meubelhondjes zijn er in verschillende soorten en maten. De formaten 60 x 35 cm, 60 x 40 cm en 80 x 60 cm zijn bij ons verkrijgbaar in zwart en blauw. Ook kun je er voor kiezen om een open variant te bestellen. Deze zijn naast de zwarte en blauwe kleur, ook nog in het rood verkrijgbaar. De open transportrollers worden vaak gebruikt bij het verplaatsen van dozen. Waar moet je op letten als je een verhuishondje aanschaft? Er zijn twee dingen die belangrijk zijn bij de keuze voor een verhuishondje:

  • Het draagvermogen
  • De soort wielen 

Draagvermogen 
Meubelrollers zijn licht, maar daarentegen enorm sterk. Hoewel het eigen gewicht zo laag is, kunnen onze sterkste meubelhondjes tot wel 500 kg dragen. Deze verhuishondjes bevatten een houten plateau. Ze zijn in gewicht iets zwaarder dan de kunststof hondjes. Op onze website vind je verhuishondjes met een draagvermogen van 100 kg t/m 500 kg.

Zorg ervoor dat het voorwerp midden op het meubelhondje wordt geplaatst. Zo voorkom je kantelen van het hondje. Heb je een heel lang voorwerp dan kun je ook gebruik maken van twee rollers (of meer). Zet de transportrollers aan de uiteinden van bijvoorbeeld een lange kast. Ook kun je twee rollers gebruiken wanneer het maximale draagvermogen wordt overschreden. Is je kast 800 kg en heb je twee rollers met een draagvermogen van 500 kg, dan kunnen deze samen de kast dragen. 

Wielen
Het draagvermogen van een meubelhondje is ook afhankelijk van het materiaal van de wielen. Verhuishondjes hebben zwenkwielen, waardoor ze heel wendbaar zijn. De witte polyamide (kunststof) zwenkwielen zorgen voor een groter draagvermogen (tot wel 500 kg), maar kunnen op houten vloeren krassen veroorzaken. De soepele rubberen zwenkwielen in Ø100 of Ø125 mm zijn streeploos, maar hebben minder draagvermogen. Een voordeel van rubberen wielen is dat ze geluidloos zijn. Deze wielen vangen trillingen makkelijker op en reduceren het geluid. Dit is fijn in sommige omgevingen, bijvoorbeeld in een ziekenhuis.  

Toepassingen meubelhondjes

Een meubelhondje gebruik je wanneer je minder wilt tillen. Dit kan tijdens een verhuizing zijn, maar ook in andere situaties zijn meubelrollers het perfecte hulpmiddel. Veel uiteenlopende soorten objecten kunnen met een verhuishondje verplaatst worden. Meubels en dozen zijn de meest voorkomende objecten, maar ook machines of kratten kunnen gemakkelijk verplaatst worden met een meubelroller. Je voorkomt onnodig slepen. Het gebruik van een verhuishondje is daardoor ergonomisch. Je verlicht jouw werkzaamheden en je lichaam heeft daar veel profijt van. Je werkt veiliger, sneller en effeciënter met een meubelhondje.  

Bekijk ons verhuisassortiment voor een efficiënte verhuizing.

Rolplateaus

Buiten de meubelrollers, bieden wij ook rolplateaus. Deze plateaus bevatten een duwstang, waardoor sturen heel gemakkelijk wordt. De rolplateaus hebben een draagvermogen van 300 kg en zijn verkrijgbaar in een driehoekige variant en een rechthoekige variant. De duwstang zorgt ervoor dat je bij lagere objecten niet krom hoeft. Dit is beter voor je rug en dus erg ergonomisch.  

Bekijk alle interne transportmiddelen voor het magazijn. 

Lees minder
Meubelhondjes
13 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
13 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen via overschrijving
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.