Categorieën
02-5887005

Klantenservice

Magazijninrichting

Buiten het plaatsen van magazijnstellingen houdt een magazijninrichting veel meer in. Als je je magazijn goed inricht, kun je een hogere productiviteit behalen. Om een handig overzicht te maken, onderscheiden we magazijninrichting in twee categorieën, namelijk inrichting en veiligheid. Welke vragen moet je jezelf stellen om tot een juiste magazijninrichting te komen? 

Lees verder

De juiste magazijninrichting

De juiste magazijninrichting zorgt voor:

 • Overzicht
 • Structuur
 • Efficiëntie
 • Veiligheid

Inrichting voor jouw magazijn

Het inrichten van een magazijn vereist de nodige aandacht. Hoe ga je de ruimte optimaal benutten en wat zet je in een magazijn? Stel jezelf een aantal vragen om erachter te komen hoe jouw magazijninrichting eruit moet zien:

 • Wat wil je opslaan?
 • Hoe wil je de producten opslaan?
 • Welke transportmiddelen wil je gebruiken?
 • Wat gaat nog meer gebeuren in het magazijn?

Wat voor soort producten wil je opslaan? Zijn deze producten groot of klein, licht of zwaar? Denk vooraf na over het type stellingen die je daarvoor nodig hebt. Voor de inrichting van een magazijn kun je gebruik maken van legborstellingen. Deze stellingen zijn ideaal voor de opslag van kleinere producten. Met handige kunststof bakken heb je jouw voorraad helemaal op orde. Bepaal hoeveel producten er in totaal moeten worden opgeslagen om het juiste aantal legbordstellingen aan te schaffen. Heb jij grote en zware producten in opslag, dan is het verstandig om producten op een pallet op de slaan. Zorg in dit geval dat er genoeg plaats is om de pallets te plaatsen. Breng vloermarkering aan waar de pallets moeten komen te staan. 

Hoe verplaats je jouw producten binnen het magazijn? Je kunt je voorstellen dat een leverancier van kralen andere interne transportmiddelen gebruikt dan iemand die zware vaten met vloeistof levert. Hoeveel ruimte heb je om met transportmiddelen aan de slag te gaan en welke middelen heb je nodig? Wil je gebruik maken van transpalletten, steekwagens, meubelrollers of andere transportmiddelen? Bedenk goed dat deze hulpmiddelen op wielen tussen de stellingen moeten kunnen passen, een draai moeten kunnen maken en dat je genoeg ruimte hebt om de producten er makkelijk op en af kunt zetten.  

Moeten er ook werkplekken ingericht worden om bijvoorbeeld pakketten in te pakken? Wanneer dat het geval is, mag een inpaktafel zeker niet ontbreken. Creëer een ergonomische werkplek met een hoge efficiëntie. Met de juiste indeling en accessoires kunnen je medewerkers comfortabel werken. Met een heftafel creër je een ergonomische werkomgeving. De tafel is door middel van een schaar in hoogte verstelbaar. De heftafel biedt een veilige manier om goederen te heffen en eventueel te verplaatsen. 

Hoeveel personeel is er werkzaam in jouw magazijn? Zij moeten de ruimte krijgen om hun werk te kunnen doen. Het is ook belangrijk dat je medewerkers hun kostbare spullen tijdens de werktijd kunnen opbergen. Gebruik hiervoor de lockerkasten. Elk deurtje heeft een apart cilinder slot, zodat elke medewerker veilig zijn of haar eigendommen kan opbergen. 

Veiligheid in jouw magazijn

Breng de logistiek in het magazijn goed in kaart. Veiligheid in een magazijn is het allerbelangrijkste. Wettelijk gezien moet een magazijn veilig zijn. Er bestaan tal van manieren om werkongevallen te voorkomen. Wij hebben een ruim assortiment aan veiligheidsbenodigdheden:

 • Aanrijdbeveiliging
 • Magazijnspiegels
 • Pictogrammen
 • Absorptiematerialen
 • Antivermoeidheidsmatten
 • Mobiele airco's

Aanrijdbeveiliging
Om te beginnen bieden wij uitgebreide mogelijkheden voor aanrijdbeveiliging. Met aanrijdbeveiling bescherm je niet alleen jouw stellingen tegen eventuele aanrijdingen door heftrucks, maar ook de medewerkers. Stellingen en stapels goederen zullen door middel van aanrijdhoeken, -beugels en palen niet omvallen en zo bescherm je jouw personeel. Zo voorkom je met stootranden stoten tegen uitstekende boorden en scherpe randen.

Magazijnspiegels
In een magazijn kan veel vervoer aanwezig zijn. Heftrucks, palletwagens rijden rond om goederen van A naar B te brengen. Omdat stellingen ook heel hoog kunnen zijn, kan het magazijn minder overzichtelijk worden. Een oplossing voor een overzichtelijk magazijn is het ophangen van magazijnspiegels. Deze spiegels geven een 360 graden panoramisch overzicht, waardoor meer plekken zichtbaar worden. Dit kan botsingen voorkomen. 

Pictogrammen
Pictogrammen die in één oogopslag duidelijk te maken wat er aan de hand is, verhogen de veiligheid van je medewerkers. Een ruim assortiment aan brandbestrijdingstickers, evacuatiestickers, geboden- en verbodenpictogrammen en natuurlijk waarschuwingspictogrammen zijn verkrijgbaar via onze webshop. Stel jouw medewerkers gemakkelijk en snel op de hoogte. 

Absorptiematerialen
Absorptiematerialen worden gebruikt om snel vloeibare stoffen te absorberen. Denk bij deze vloeistoffen aan bijvoorbeeld oliën, koelvloeistoffen, oplosmiddelen, zuren of bijtende stoffen. Mocht er ooit een lek zijn, dan is de vloeistof binnen de kortste keren opgeruimd. 

Antivermoeidheidsmatten
Medewerkers die veel staande werkzaamheden verrichten hebben veel baat bij antivermoeidheidsmatten. Deze matten verhogen de productiviteit en verminderen ongelukken. De mat is antislip, waardoor het risico op valpartijen drastisch verlaagt. De matten versterken de doorbloeding en helpen onder andere rugklachten te voorkomen of te verminderen. Het ziekteverzuim zal op deze manier dalen.

Mobiele airco's
Werken in een warme omgeving is niet bevorderend voor de productiviteit van je medewerkers. Een verfrissende wind zorgt ervoor dat je prettiger werkt. Heb je een niet al te groot magazijn, dan zijn de mobiele airco's ideaal tijdens warme dagen. De airco's van Logistiekdirect kunnen tot wel 55 m3 verkoelen.

Bekijk alles voor het magazijn.

Lees minder
Magazijninrichting
 1. Aanrijdbeveiliging
  Aanrijdbeveiliging
  Browse Category
 2. Legbordstellingen
  Legbordstellingen
  Browse Category
 3. Heftafels
  Heftafels
  Browse Category
 4. Werktafels
  Werktafels
  Browse Category
 5. Inpaktafels
  Inpaktafels
  Browse Category
 6. Antivermoeidheidsmat
  Antivermoeidheidsmat
  Browse Category
 7. Magazijnspiegels
  Magazijnspiegels
  Browse Category
 8. Absorptiematerialen
  Absorptiematerialen
  Browse Category
 9. Veiligheidskasten en lockers
  Veiligheidskasten en lockers
  Browse Category
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
 • 30 dagen retourgarantie

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.