Categorieën
02-5887005

Klantenservice

Afbakening

In een magazijn moet je met van alles rekening houden, zoals heftrucks, palletwagens, stellingen, (zware) goederen en natuurlijk medewerkers. Dat moet allemaal in rechten banen’ worden geleid om chaos te voorkomen. Ook veiligheid is hierbij erg belangrijk. Ongelukken zitten in een klein hoekje en moeten dus voorkomen worden. Onderdeel van een veilig en gestructureerd magazijn is afbakening.

Lees verder

Waarvoor gebruiken we afbakening?

Je hebt in diverse situaties afbakening nodig. Met de afbakening geef jeaan wat er in een bepaalde situatie moet gebeuren. Het kan onder andere gebruikt worden om het volgende duidelijk te maken: 

 • Looprichtingen
 • Rijrichtingen
 • Gevaarlijke plekken 
 • Werkplekken  

Denk hierbij aan afbakening van bepaalde gebieden waar heftrucks mogen rijden of waar medewerkers en gasten mogen lopen. Je zorgt er op deze manier voor dat intern transport en mensen gescheiden blijven, waardoor het risico op ongevallen sterk afneemt. Ook werkplekken kunnen worden aangeduid met afbakening. Denk hier bijvoorbeeld aan inpakgebieden. Afbakening kan dus permanent, maar ook tijdelijk zijn. Een voorbeeld van een tijdelijke situatie is een lek of een gereinigde vloer. Je wil in deze gevallen snel handelen en zorgen dat niemand het gebied betreedt. Afbakening is snel een eenvoudig te plaatsen.  

Welke soorten afbakening zijn er?

Er zijn veel verschillende manieren om een gebied af te bakenen, namelijk:

 • Afzetlint
 • Afzetpalen met riemen
 • Markeringstape
 • Markeringsverf
 • Kegels

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor markeringsverf. Hierbij kun je met een speciaal daarvoor bestemde verf gebieden markeren op de vloer. Een andere veel gebruikte manier om gebieden in een magazijn af te bakenen is met markeringstape. De tape hecht goed op verschillende ondergronden en is gemakkelijk aan te brengen. Ook kunnen plekken tijdelijk afgebakend worden door middel van afzetpalen en riemen, afzetlint of verkeerskegels. Je kunt ook gemakkelijk waarschuwingsborden plaatsen om mensen attent te maken op een gevaar. 

Wij bieden een ruim assortiment afbakening voor het magazijn. 

Lees minder
Afbakening
78 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
78 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Vaste klanten bestellen via overschrijving
 • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.