Categorieën
02-5887005

Klantenservice

Antivermoeidheidsmat

Medewerkers die veel staande werkzaamheden verrichten aan een inpaktafel of lopende band hebben enorm veel baat bij antivermoeidheidsmatten. Dit geldt met name voor harde ondergronden. De matten worden ook wel ergonomische matten genoemd. Met deze rubberen antivermoeiheidsmatten verhoog je de productiviteit en de werknemerstevredenheid en verminder je de kans op ongelukken. De vermoeidheidsmatten zorgen voor meer comfort tijdens het staan. De matten versterken de doorbloeding, wat onderrugklachten en pijnlijke spieren en gewrichten helpt te voorkomen. Tevens biedt de antivermoeidheidsmat bescherming in koude, klamme omstandigheden. Ook glij- en valpartijen worden voorkomen met deze mat.

Lees verder

Hoe werkt een antivermoeidheidsmat?

De antivermoeidheidsmat bevat een toplaag van schuimrubber. Het gewicht wordt op deze manier verdeeld, waardoor er minder druk op één plek in het lichaam komt te staan. Je medewerkers kunnen hun werk langer volhouden, omdat ze minder snel vermoeid raken. Door weinig te bewegen wordt de pompfunctie in de benen te weinig gestimuleerd. Door je medewerker op een ergonomische mat te plaatsen die naast een aantal comfort verbeteringen, ook beweging stimuleert door de oneffen structuur, wordt de pompfunctie enorm gestimuleerd. De bloedsomloop verbetert hierdoor aanzienlijk. 

De breedte van de mat is 91 centimeter. Deze afmeting is bewust gekozen, omdat de Welzijnswet aangeeft dat een gebruiker minimaal 90 centimeter van de werkplek dient aan te geven dat het zijn of haar werkplek is. 

Voordelen voor de medewerker

 • De bloedsomloop wordt geactiveerd waardoor er minder risico op krampen en klachten aan knieën, heupen, rug, schouders en nek is. 
 • De mat is schokabsorberend
 • De mat is antislip waardoor uitglijden verleden tijd is. 
 • De mat bevat koude-isolatie
 • De mat is antistatisch
 • De mat zorgt voor een algehele verbetering van de werkplek

Voordelen voor de werkgever

 • De veiligheid op de werkplaats neemt toe
 • Het ziekteverzuim neemt af, omdat de fysieke klachten van je medewerkers ook afneemt
 • De productiviteit van je medewerkers neemt toe

Verschil tussen een klasse 3 en een klasse 4 antivermoeidheidsmat

Een klasse 4 antivermoeidheidsmat heeft een paar extra voordelen ten opzicht van een klasse 3. Ten eerste is de klasse 4 makkelijker schoon te maken. Bovendien gaat een mat van klasse 4 vijf keer langer mee in eenzelfde gebruikersomgeving. Klasse 3 kan geen rollend materiaal verdragen, wat de klasse 4 wel kan. Omdat de klasse 4 mat extra voorzien is van een harde en dikke PVC toplaag, biedt deze mat naast een hoger antivermoeidheidsgraad ook een beduidend hoger stacomfort. 

Lees minder

Antivermoeidheidsmat
21 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
21 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Vaste klanten bestellen via overschrijving
 • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.