Categorieën
02-5887005

Klantenservice

Kettingwerk

Goed kettingwerk is een vereiste voor veilig en betrouwbaar hijsen of sjorren. Voor het verplaatsen en vervoeren van zware ladingen zijn kettingen onmisbare schakels. Kettingwerken worden veelal gebruikt in de metaal-, hout-, bouw-, glas-, en betonindustrie. Hijsen en zekeren met behulp van kettingwerk moet veilig gebeuren. U heeft vaak te maken met tonnen aan kilo's, dus er mogen geen ongelukken gebeuren. De materialen van Logistiekdirect voldoen aan de wettelijk gestelde eisen wat betreft veiligheid en bovendien zijn alle materialen voorzien van een certificaat. U vindt hier een uitgebreid assortiment aan Grade 80 kettingwerk. U bent hier aan het juiste adres voor hijskettingen, sjorkettingen, kettingspanners en kettingonderdelen.

Lees verder

Hijskettingen

Hijskettingen zijn een ideaal hijsmiddel wanneer er zware lasten gehesen en verplaatst moeten worden. U kunt gebruik maken van één kettingleng, maar u kunt ook werken met meerdere kettinglengen naast elkaar. Dit heet dan een 2-sprong, 3-sprong of 4-sprong. Afhankelijk van de te tillen last, maakt u de keuze voor een bepaald aantal lengen. Een kettingleng of kettingsprong kan verschillen in lengte en/of capactiteit.

Hijskettingen bestaan uit de volgende onderdelen:

  • topschalm
  • verbindingsschalm
  • lasthaak
  • ketting (1 of meerdere)

Sjorkettingen en kettingspanners

Naast hijsen, kan kettingwerk ook ingezet worden voor het transport van ladingen. Net als bij de hijskettingen, zijn ook sjorkettingen geschikt voor zware lasten. Met een sjorketting zekert u een lading op een veilige manier. Hierdoor kunt u veilig de weg op met uw zware lading. Wilt u bijvoorbeeld een landbouwwerktuig vervoeren of een container, gebruik dan sjorkettingen. Ook voor het verplaatsen van bouwmaterialen zijn sjorkettingen uiterst geschikt.

Sjorkettingen worden gebruikt in combinatie met een kettingspanner. De kettingspanners zorgt voor een ultieme spankracht, waardoor de lading extreem goed neergesjord kan worden. De kettingen bevestigt u aan de uiteindes van kettingspanner, waarna u met de ratel de kettingen op spanning brengt.

Sjorkettingen bestaan uit de volgende onderdelen:

  • gaffelklephaken
  • ketting

Losse onderdelen

Bij Logistiekdirect vindt u ook ketting onderdelen voor uw hijsketting of sjorketting. Zo zijn verschillende schalmen, kettingen en haken los verkrijgbaar. 

Wij leveren een hijsketting of sjorketting op maat van uw behoefte. De getoonde samenstellingen zijn de veel voorkomende varianten. Wilt u een andere lengte en/of andere haken? Geen probleem. Laat het ons weten; we zijn u graag van dienst.

Lees minder
Kettingwerk
120 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
120 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.