Categorieën
02-5887005

Klantenservice

Kettingwerk

Goed kettingwerk is een vereiste voor veilig en betrouwbaar hijsen of sjorren. Voor het verplaatsen en vervoeren van zware ladingen zijn kettingen onmisbare schakels. Kettingwerken worden veelal gebruikt in de metaal-, hout-, bouw-, glas-, en betonindustrie. Hijsen en zekeren met behulp van kettingwerk moet veilig gebeuren. Je heeft vaak te maken met tonnen aan kilo's, dus er mogen geen ongelukken gebeuren. De materialen van ons voldoen aan de wettelijk gestelde eisen wat betreft veiligheid en bovendien zijn alle materialen voorzien van een certificaat. Je vindt hier een uitgebreid assortiment aan Grade 80 kettingwerk. Je bent hier aan het juiste adres voor hijskettingen, sjorkettingen, kettingspanners en kettingonderdelen.

Lees verder

Hijskettingen

Hijskettingen zijn een ideaal hijsmiddel wanneer er zware lasten gehesen en verplaatst moeten worden. Je kunt gebruik maken van één kettingleng, maar je kunt ook werken met meerdere kettinglengen naast elkaar. Dit heet dan een 2-sprong, 3-sprong of 4-sprong. Afhankelijk van de te tillen last, maak je de keuze voor een bepaald aantal lengen. Een kettingleng of kettingsprong kan verschillen in lengte en/of capactiteit.

Hijskettingen bestaan uit de volgende onderdelen:

 • topschalm
 • verbindingsschalm
 • lasthaak
 • ketting (1 of meerdere)

Sjorkettingen en kettingspanners

Behalve om te hijsen kan kettingwerk ook ingezet worden voor het transport van ladingen. Net als bij de hijskettingen zijn ook sjorkettingen geschikt voor zware lasten. Met een sjorketting zeker je een lading op een veilige manier. Hierdoor kunt je veilig de weg op met je zware lading. Als je bijvoorbeeld een landbouwwerktuig wilt vervoeren of een container, gebruik dan sjorkettingen. Ook voor het verplaatsen van bouwmaterialen zijn sjorkettingen uiterst geschikt.

Sjorkettingen worden gebruikt in combinatie met een kettingspanner. De kettingspanner zorgt voor een ultieme spankracht, waardoor de lading extreem goed neergesjord kan worden. De kettingen bevestigt je aan de uiteindes van kettingspanner, waarna je met de ratel de kettingen op spanning brengt.

Sjorkettingen bestaan uit de volgende onderdelen:

 • gaffelklephaken
 • ketting

Losse onderdelen

Bij ons vind je ook ketting onderdelen voor je hijsketting of sjorketting. Zo zijn verschillende schalmen, kettingen en haken los verkrijgbaar. 

Wij leveren een hijsketting of sjorketting op maat van je behoefte. De getoonde samenstellingen zijn de veel voorkomende varianten. Wil je een andere lengte en/of andere haken? Geen probleem. Laat het ons weten; we zijn je graag van dienst.

Lees minder
Kettingwerk
 1. Hijskettingen
  Hijskettingen
  Browse Category
 2. Ketting toebehoren
  Ketting toebehoren
  Browse Category
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Vaste klanten bestellen via overschrijving
 • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.