Categorieën
02-5887005

Klantenservice

Absorptiematerialen

Absorptiemateriaal is geschikt om vloeistoffen makkelijk en snel te absorberen. Er bestaan verschillende soorten absorptiemateriaal, zoals veegpoeder, absorptiekorrels, absorptiematten, absorptiedoeken en absorptierollen. Absorbeerbare vloeistoffen zijn bijvoorbeeld olie, koelvloeistof, oplosmiddel, water, zuur of een bijtende stof. Als een van deze vloeistoffen op de grond komt door een lek of een opgevallen vat, dan is het noodzakelijk om snel te handelen. Een gladde vloer of een gevaarlijke stof kan ongelukken veroorzaken. Met absorptiemateriaal kan je snel handelen.

Lees verder

Toepassingen van verschillende absorptiematerialen 

Veegpoeder heeft een reinigende eigenschap. Veegpoeder is een poeder met een sterke stofbindende werking en is gemaakt van zagemeel en detergent. Het poeder trekt stof aan en houdt dit ook vast. Het stof stuift hierdoor niet op. Ook oliën en vetten kunnen gemakkelijk worden geabsorbeerd met veegpoeder. Het poeder kan worden ingezet om stofvrij te kunnen vegen in een magazijn, zaal, gang, winkel, werkplaats of garage. Het is geschikt voor beton, stenen en houten vloeren. Het veegpoeder heeft ook een reinigende functie en houdt je vloer hygiënisch en fris.  

Absorptiekorrels, ook wel garagekorrels of kattengrid genoemd, absoreberen met gemak alle vloeistoffen. Zonder vlekken achter te laten, zuigen de korrels de vloeistoffen op. Bij verkeersongelukken waar oliën of andere gevaarlijke stoffen zijn gelekt, zijn absorptiekorrels zeer geschikt. Ook andere situaties waar snel moeten worden gehandeld, zijn absorptiekorrels onmisbaar. De korrels zijn voor buiten en binnen te gebruiken. 

Een andere variant absortiemateriaal zijn de absorptiematten. De matten worden vaak onder of naast een machine geplaatst die een oliehoudende vloeistof, een vet of andere vloeistof lekt. De mat lekt niet door en binnen korte tijd is de vloeistof opgenomen. Met een absorptiemat ga je slipgevaar uit de weg. Het grote voordeel van de matten in vergelijking met de korrels is dat ze makkelijker zijn op te ruimen. Ook hebben ze een laag eigen gewicht, waardoor de afvalkosten laag blijven. 

Absorptiedoeken zijn verkrijgbaar in een behandelde en een onbehandelde versie. Behandelde absorptiedoeken kunnen buiten olie en chemicaliën ook water opnemen. Machines met booremulsie bevatten een mengsel van water en olie en een behandelde absorptiedoek is hiervoor erg geschikt. Wanneer je juist wil dat de olie wordt gescheiden van het water, dan kan je onbehandelde absorptiedoeken gebruiken. Deze doeken stoten het water juist af. Ook blijven de onbehandelde absorptiedoeken drijven ongeacht hoeveel olie geabsorbeerd is. De absorptierollen die ook verkrijgbaar zijn bij Logistiekdirect.be zijn vergelijkbaar met deze onbehandelde doeken. Ze nemen dus oliehoudende vloeistoffen en agressieve chemicaliën op en stoten water af. 

Lees minderAbsorptiematerialen
13 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
13 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.