Categorieën
02-5887005

Klantenservice

PE-band

Polyesterband, textielband of PE band is een van de meeste gebruiksvriendelijke en goedkoopste manieren om een lading snel en stevig te omsnoeren. Door polyesterband in te zetten, voorkom je dan ladingen van een pallet vallen of bundel je losse materialen. Het heeft een hogere treksterkte dan de reguliere PP band. Daarnaast is PE band een uitstekend alternatief voor staalband. Polyesterband is soepel en toch enorm sterk. Met polyesterband omsnoer je gemakkelijk zware ladingen, zoals palletladingen, hout of steen. 

Lees verder

Voordelen van polyesterband

  • Soepel
  • Sterk
  • Licht
  • Weersbestendig

Verschillende soorten polyesterband

Bij ons heb je keuze uit twee soorten polyesterband, namelijk de hotmelt en de composietband. Beide banden hebben eigen kenmerken. 

Polyesterband hotmelt

Polyesterband hotmelt is verlijmd, wat zorgt voor de stevigheid van de band. De hotmelt variant is ideaal om buiten te gebruiken, want deze band is namelijk weersbestendig. De omsnoeringsband is minder geschikt voor ladingen met scherpe randen. Polyesterband hotmelt is eenvoudig handmatig te verwerken. Voor het aanspannen van de band gebruik je verzinkte metalen gespen. 

Polyesterband composiet

Polyesterband composietband heeft dezelfde structuur als de hotmelt band, maar bevat een extra laagje. Dit laagje heet een polymeer coating of composiet coating. Door dit laagje is de band uitermate geschikt voor het gebruik bij lage temperaturen en voor ladingen met scherpe randen. Door de gladde bandlaag is composietband ideaal voor kwetsbare ladingen. Ook voor het spannen van composietband maak je gebruik van verzinkte metalen gespen.

Om jouw materielen nog beter te beschermen adviseren wij gebruik te maken van bijpassende hoekbeschermers. Deze hoekbeschermers zorgen ervoor dat na het aanspannen van de band de hoeken, van bijvoorbeeld dozen, niet worden ingedrukt.

Lees minder
28 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
28 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen via overschrijving
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.