Etiketten

Logistiekdirect is gespecialiseerd in etiketten die veelal gebruikt worden in transport en logistiek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan etiketten voor verzendingen en ladingbehandeling. Van behandelingsetiketten tot verzendetiketten, je vindt ze hier.

 • Alles voor de verzender
 • Interessante staffelkortingen
 • FSC gecertificeerde etiketten
 • Specialist in Transport Etiketten

BPA-vrije etiketten

Lees verder

Alles over etiketten:

 • Etiketten voor verzendingen
 • Labelprinters
 • Behandelingsetiketten
 • Gevaarsetiketten
 • Pictogrammen

Etiketten voor verzendingen

Het verzenden van pakketten via de reguliere pakketdiensten, zoals dpd, UPS, DHL, GLS, Bpost en PostNL, is enorm toegenomen door de vele online verkopen. Veel bedrijven zijn aangesloten bij deze pakketdiensten en maken gebruik van verzendetiketten. Elke pakketdienst heeft zijn eigen eisen voor het versturen en labelen van pakketten. Het is daarom belangrijk om vooraf te weten met welke dienst je in zee gaat. Het formaat van een DHL label verschilt met dat van een dpd, GLS, UPS Bpost of PostNL label. DHL maakt gebruik van etiketten met een afmeting van 102 x 210 mm en de andere pakketdiensten hanteren de etiketten met een afmeting van 100 x 150 mm. De etiketten kunnen snel en gemakkelijk worden geprint met een labelprinter.

Labelprinters

Ook de beste labelprinters vind je bij Logistiekdirect. Niet alleen verzendetiketten kunnen worden geprint met een labelprinter. Ook adresetiketten, artikelstickers en andere etiket toepassingen bij inslag, opslag en orderpicking van goederen print je razendsnel met een labelprinter. Er zijn verschillende soorten en maten labelprinters van diverse merken, zoals Zebra, Godex en Dymo.

Behandelingsetiketten

Transportschade voorkom je met behandelingsetiketten of verpakkingsetiketten. Deze etiketten worden ingezet wanneer er voorzichting met de goederen moet worden omgegaan. Ze zijn een duidelijke indentificatie van de kwetsbaarheid van een product. De etiketten zijn duidelijk en eenvoudig voor iedereen te begrijpen. De etiketten worden wereldwijd gebruikt. Iedereen die in aanraking komt met de zendig, krijgt een duidelijke instructie hoe de lading dient te worden behandeld door middel van de stickers. Een zendig komt op deze manier onbeschadigd op de bestemming aan.

De etiketten zijn door de kleur en de grootte erg opvallend. De etiketten bevatten een lijmlaag en worden op de doos of krat geplakt waar de goederen inzitten. De etiketten zijn permanent hechtend en zullen het gehele transportproces blijven zitten. Er zijn verschillende etiketten om bepaalde manieren voor behandeling aan te geven. Dit zijn de meest voorkomende etiketten:

 • Breekbaar (afbeelding van glas): Er zijn ook andere varianten met teksten zoals 'voorzichtig breekbaar' of 'handle with care, fragile'. Er moet dus zo voorzichtig mogelijk om worden gegaan met de inhoud.
 • This side up (afbeelding met twee pijlen die omhoog wijzen): De persoon die de doos verplaatst moet ervoor zorgen dan de doos niet kantelt of omgedraait wordt.
 • Keep dry (afbeelding van een paraplu): Deze lading mag niet nat worden.
 • Niet stapelen: (afbeelding met twee palletladingen met een kruis door de bovenste lading): Er mag absuluut geen andere lading op deze lading worden neergezet.

Gevaarsetiketten

Naast behandelingsetiketten bestel je hier ook gevaarsetiketten voor het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg. Deze etiketten zijn geheel volgens de ADR en RID reglementen. Voor zowel ladingen, als ladingdragers zijn er speciale etiketten om de klasse van gevaar aan te geven. Voor uitgebreide informatie over de richtlijnen van etikettering en kenmerking van voertuigen tijdens transport van gevaarlijke stoffen kijk je hier.

Pictogrammen

Pictogrammen worden overal gebruikt. Er zijn ook enorm veel varianten, die elk een andere situatie aangeven. De pictrogrammen worden onderverdeeld in etiketten voor brandbestrijding, evacuatie , geboden, verboden en waarschuwingen. De etiketten laten in één oogopslag zien wat er moet worden gedaan of waar je op moet letten. De pictogrammen zijn op een afstand goed te zien. Ongeacht de taal, pictogrammen hebben altijd dezelfde betekenis. 

 • Brandbestrijding: Deze etiketten zijn verplicht wanneer er een brandblusser aanwezig is. Ze tonen waar de brandblusser te vinden is, waar de brandmelder hangt of waar de blusdeken is opgeslagen. 
 • Evacuatie: Wanneer er een evacuatie plaats vindt is het van belang dat iedereen weet waar hij/zij naartoe moet. Zo geven ze aan waar de nooduitgang en de verzamelplaats zijn, maar ook zijn er pictogrammen voor de locatie van het AED apparaat, de EHBO post of de opslag van BHV-materialen. 
 • Geboden: Veiligheid is erg belangrijk in een werkomgeving. De geboden pictogrammen geven weer wat verplicht is om te dragen wanneer je een bepaalde ruimte betreedt. Deze pictogrammen zijn rond en blauw en hebben een witte afbeelding. Oog- en gehoorbescherming, veiligheidschoenen, -helmen, -handschoenen of -harnassen dragen zijn in sommige situaties verplicht en met de geboden pictogrammen worden deze duidelijk aangegeven. 
 • Verboden: Verboden te roken, te parkeren, te betreden en maximale snelheden geef je aan met de opvallende pictogrammen met de herkenbare rode rand. 
 • Waarschuwing: Waarschuwingspictogrammen zijn perfect om gevaarlijke situaties te kenmerken. De pictogrammen zijn te herkennen aan de gele driehoek met de zwarte afbeeldingen. Elektriciteit spanning, giftige stoffen, struikelgevaar of andere riskante situaties zijn voor iedereen duidelijk. 
Lees minder
 1. Top 10 (Etiketten)
  Top 10 (Etiketten)
  Browse Category
 2. Verzendlabels
  Verzendlabels
  Browse Category
 3. Behandelingsetiketten
  Behandelingsetiketten
  Browse Category
 4. Gevaarsetiketten
  Gevaarsetiketten
  Browse Category
 5. A4 etiketten
  A4 etiketten
  Browse Category
 6. Labelprinters
  Labelprinters
  Browse Category
 7. Labelprinter etiketten
  Labelprinter etiketten
  Browse Category
 8. Pictogrammen
  Pictogrammen
  Browse Category
 9. Bandenlabels
  Bandenlabels
  Browse Category
 10. Etikettendispenser
  Etikettendispenser
  Browse Category
 11. Reclame-etiketten
  Reclame-etiketten
  Browse Category
 12. Magnetische labels
  Magnetische labels
  Browse Category
 13. Dymo tape
  Dymo tape
  Browse Category
 14. Inktlinten
  Inktlinten
  Browse Category
 15. PVC labels
  PVC labels
  Browse Category
 16. Security labels
  Security labels
  Browse Category
 17. Stickers voor afvalscheiding
  Stickers voor afvalscheiding
  Browse Category

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
 • 30 dagen retourgarantie

Ontvang 10% korting!

We willen je graag persoonlijke kortingsacties en relevante updates uit de logistiek aanbieden. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvang je 10% korting op je volgende bestelling.