Categorieën
02-5887005

Klantenservice

Labels & etiketten

Wij zijn gespecialiseerd in etiketten die vaak gebruikt worden in transport en logistiek. Denk hierbij aan bijvoorbeeld etiketten voor verzendingen en ladingbehandeling. Van behandelingsetiketten tot verzendetiketten: je vindt bij ons een totaalassortiment.

 • Alles voor de verzender
 • Interessante staffelkortingen
 • Specialist in transportetiketten

BPA-vrije etiketten

Lees verder

Alles over etiketten:

 • Etiketten voor verzendingen
 • Labelprinters
 • Behandelingsetiketten
 • Gevaarsetiketten
 • Pictogrammen

Etiketten voor verzendingen

Het verzenden van pakketten via de reguliere pakketdiensten, zoals DPD, UPS, DHL, GLS, Bpost en PostNL is enorm toegenomen door de vele online winkels. Veel bedrijven zijn aangesloten bij deze pakketdiensten en maken gebruik van verzendetiketten. Elke pakketdienst heeft zijn eigen eisen voor het versturen en labelen van pakketten. Het is daarom belangrijk om vooraf te weten met welke dienst je in zee gaat. Het formaat van een DHL-label verschilt met dat van een label van dpd, GLS, UPS Bpost of PostNL. DHL maakt gebruik van etiketten met een afmeting van 102 x 210 mm en de andere pakketdiensten gebruiken de etiketten met een afmeting van 100 x 150 mm. De etiketten kunnen snel en gemakkelijk worden geprint met een labelprinter.

Labelprinters

Je vindt bij ons de beste labelprinters. Niet alleen verzendetiketten kunnen worden geprint met een labelprinter; ook adresetiketten, artikelstickers en andere etikettoepassingen bij inslag, opslag en orderpicking van goederen print je razendsnel met een labelprinter. Er zijn verschillende soorten en maten labelprinters van diverse merken, zoals Zebra, Godex en Dymo.

Behandelingsetiketten

Transportschade voorkom je met behandelingsetiketten of verpakkingsetiketten. Deze etiketten worden ingezet wanneer er voorzichting met de goederen moet worden omgegaan. Ze zijn een duidelijke identificatie van de kwetsbaarheid van een product. De etiketten zijn duidelijk en eenvoudig voor iedereen te begrijpen. De etiketten worden wereldwijd gebruikt. Iedereen die in aanraking komt met de zending, krijgt een duidelijke instructie over hoe de lading dient te worden behandeld door middel van de stickers. Een zending komt op deze manier onbeschadigd op de bestemming aan.

De etiketten zijn door de kleur en de grootte erg opvallend. De etiketten bevatten een lijmlaag en worden op de doos of krat geplakt waarin de goederen zitten. De etiketten zijn permanent hechtend en zullen het gehele transportproces blijven zitten. Er zijn verschillende etiketten om bepaalde manieren voor behandeling aan te geven. Dit zijn de meest voorkomende etiketten:

 • Breekbaar (afbeelding van glas): er zijn ook andere varianten met teksten zoals 'voorzichtig breekbaar' of 'handle with care, fragile'. Er moet dus zo voorzichtig mogelijk om worden gegaan met de inhoud.
 • This side up (afbeelding met twee pijlen die omhoog wijzen): de persoon die de doos verplaatst moet ervoor zorgen dat de doos niet kantelt of omgedraaid wordt.
 • Keep dry (afbeelding van een paraplu): deze lading mag niet nat worden.
 • Niet stapelen (afbeelding met twee palletladingen met een kruis door de bovenste lading): er mag absuluut geen andere lading op deze lading worden geplaatst.

Gevaarsetiketten

Naast behandelingsetiketten bestel je hier ook gevaarsetiketten voor het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg. Deze etiketten zijn geheel volgens de ADR- en RID-reglementen. Voor zowel ladingen, als ladingdragers zijn er speciale etiketten om de klasse van gevaar aan te geven. Voor uitgebreide informatie over de richtlijnen van etikettering en kenmerking van voertuigen tijdens transport van gevaarlijke stoffen kijk je hier.

Pictogrammen

Pictogrammen worden overal gebruikt. Er zijn ook enorm veel varianten die elk een andere situatie aangeven. De pictrogrammen worden onderverdeeld in etiketten voor brandbestrijding, evacuatie, geboden, verboden en waarschuwingen. De etiketten laten in één oogopslag zien wat er moet worden gedaan of waar je op moet letten. De pictogrammen zijn vanop afstand goed te zien. Ongeacht de taal: pictogrammen hebben altijd dezelfde betekenis. 

 • Brandbestrijding: deze etiketten zijn verplicht wanneer er een brandblusser aanwezig is. Ze geven aan waar de brandblusser te vinden is, waar de brandmelder hangt of waar de blusdeken is opgeslagen. 
 • Evacuatie: wanneer er een evacuatie plaatsvindt, is het van belang dat iedereen weet waar hij/zij naartoe moet. Zo geven ze aan waar de nooduitgang en de verzamelplaats zijn, maar er zijn ook pictogrammen voor de locatie van het AED apparaat, de EHBO-post of de opslag van BHV-materialen. 
 • Geboden: veiligheid is erg belangrijk in een werkomgeving. De gebodenpictogrammen geven weer wat verplicht is om te dragen wanneer je een bepaalde ruimte betreedt. Deze pictogrammen zijn rond en blauw en hebben een witte afbeelding. Oog- en gehoorbescherming, veiligheidsschoenen, -helmen, -handschoenen of -harnassen zijn in sommige situaties verplicht en met de geboden pictogrammen wordt dat duidelijk aangegeven. 
 • Verboden: verboden te roken, te parkeren, te betreden en maximale snelheden geef je aan met de opvallende pictogrammen met de herkenbare rode rand. 
 • Waarschuwing: waarschuwingspictogrammen zijn perfect om gevaarlijke situaties te kenmerken. De pictogrammen zijn te herkennen aan de gele driehoek met de zwarte afbeeldingen. Elektriciteitsspanning, giftige stoffen, struikelgevaar of andere riskante situaties zijn voor iedereen duidelijk. 
Lees minder
 1. Top 10 (Etiketten)
  Top 10 (Etiketten)
  Browse Category
 2. Verzendlabels
  Verzendlabels
  Browse Category
 3. Behandelingsetiketten
  Behandelingsetiketten
  Browse Category
 4. Gevaarsetiketten
  Gevaarsetiketten
  Browse Category
 5. A4 etiketten
  A4 etiketten
  Browse Category
 6. Labelprinters
  Labelprinters
  Browse Category
 7. Etiketten voor labelprinter
  Etiketten voor labelprinter
  Browse Category
 8. Pictogrammen
  Pictogrammen
  Browse Category
 9. Bandenstickers
  Bandenstickers
  Browse Category
 10. Etiketten dispenser
  Etiketten dispenser
  Browse Category
 11. Reclame-etiketten
  Reclame-etiketten
  Browse Category
 12. Magnetische labels
  Magnetische labels
  Browse Category
 13. Dymo tape
  Dymo tape
  Browse Category
 14. Inktlinten
  Inktlinten
  Browse Category
 15. PVC labels
  PVC labels
  Browse Category
 16. Veiligheidslabels
  Veiligheidslabels
  Browse Category
 17. Stickers voor afvalscheiding
  Stickers voor afvalscheiding
  Browse Category
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Vaste klanten bestellen via overschrijving
 • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.