Zegelloodjes

Loodjes voor verzegelen zijn ook bij Logistiekdirect.be verkrijgbaar. Verzegeling met zegeldraad en lood is een oeroude en hele deugdelijke manier van verzegelen. Loodjestangen, plombeertangen, zegellood en zegeldraad, de meest traditionele manier van het verzegelen van bijvoorbeeld verbindingen, kranen of sluitingen. De traditionele platte ronde zegelloodjes zijn van echt lood gemaakt. Tegenwoordig zijn deze loodjes, naast echt lood, ook verkrijgbaar in kunststof. Gangbare diameters voor loden loodjes zijn 8 en 10. Hiermee kan bijvoorbeeld een electriciteitsmeter worden verzegeld.

Lees verder

Zegellood

Hoe werkt verzegelen met lood? In de omtrek van de zegelloodjes zitten naast elkaar twee gaatjes, waarin het zegeldraad kan worden geschoven en waardoor een gesloten lus ontstaat. Het metalen (vertinde) zegeldraad bestaat uit een (dikke) kerndraad en daaromheen in een spiraalvorm een dunne draad gewikkeld. Hiermee wordt voorkomen dat de kerndraad zonder beschadigen uit een plat gedrukt loodje kan worden getrokken en weer kan worden teruggeschoven zonder dat de verzegeling wordt verbroken. Na het aanbrengen van de gesloten lus, wordt met behulp van de zegeltang het loodje aangedrukt en is de verzegeling gesloten.

Lees minder
Zegelloodjes
6 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
6 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

Ontvang 10% korting!

We willen je graag persoonlijke kortingsacties en relevante updates uit de logistiek aanbieden. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvang je 10% korting op je volgende bestelling.