Categorieën
02-5887005

Klantenservice

Pallets

Pallets kopen? Bij dé specialist in pallets vind je een compleet aanbod ladingdragers voor opslag en transport. Pallets zijn niet weg te denken uit de logistieke sector. Maar ook IBC-containers, glasbokken en gitterboxen zijn onmisbaar voor het transport of de opslag van je producten. Ontdek onze staffelkortingen en scherpe prijzen.

  • Dé specialist in pallets
  • Nieuwe én gebruikte ladingdragers
  • Maak je eigen bezorgafspraak
  • Vandaag besteld = morgen verzonden

Lees verder

Ontdek onze staffelkortingen en scherpe prijzen. Je bent bij ons ook aan het juiste adres voor advies. Wil je bijvoorbeeld een speciale maat houten pallet kopen of een europallet? Wij maken graag een aanbieding voor je. Of wil je kunststof pallets kopen die eindeloos lang mee gaan? Hier vind je een groot assortiment dat snel uit voorraad geleverd kan worden. 

Waarom pallets kopen bij Logistiekdirect?

  • Dé specialist in pallets
  • Alle soorten pallets leverbaar
  • Aanpassingen voor maatwerk mogelijk
  • Ruim aanbod nieuw en gebruikt
  • Je eigen bezorgafspraak maken
  • Vandaag besteld = morgen in huis
  • Afhalen mogelijk
  • Staffelkortingen
  • Behandeld volgens ISPM15

    Meer over pallets:

    • Welke soorten zijn er?
    • Houten of kunststof?
    • Verschillende soorten draagvermogen
    • Waar kun je pallets kopen?
    • Hoe zit het met statiegeld?
    • Waarvoor ga je het gebruiken?
    • Beschermen met opzetranden
    • IBC's en gitterboxen
    • Checklist voor je offerte-aanvraag

    Welke soorten pallets zijn er?

    Wereldwijd kun je heel veel verschillende soorten pallets kopen. We bespreken hier de soorten die het meest voorkomen. Naast het uitgebreide assortiment pallets, vind je bij ons ook glasbokken, palletboxen en stuwhout.

    Europallet
    De europallet (EUR-pallet) is de meest gebruikte pallet in Europa in de transportsector. Volgens actuele data zijn er meer dan 450 miljoen exemplaren in omloop. De europallet is van geschaafd en gecertificeerd hout en heeft specifieke afmetingen en specificaties die zijn vastgelegd door de ‘European Pallet Association (EPAL)’. Dit is een organisatie die de kwaliteit waarborgt. Je herkent dit kwaliteitslabel aan het brandmerk op de houten of geperste klossen.

    Een europallet is standaard 80 x 120 cm en kan officieel 1500 kg dragen. Bij een gelijkmatige belasting kunnen europallets 2000 kg dragen. De statische belasting, op een vlakke vloer, kan zelfs wel tot 6000 kg zijn. De europallet 80 x 120 is een echte krachtpatser.

    Blokpallet
    De blokpallet (geschikt voor herhaaldelijk gebruik) is ontzettend stevig. Daardoor is hij geschikt voor palletstellingen. Blokpallets zijn gemaakt van hout, maar er zijn ook kunststof pallets verkrijgbaar in dit formaat. Er bestaan lichte, middelzware en zware modellen. Het draagvermogen verschilt per uitvoering en dit model is voorzien van 7 tot 9 deklatten. Zo’n blokpallet is standaard 100 x 120 cm en kan, afhankelijk van het model, tot 1500 kg dragen. De pallet 100 x 120 is een goedkoop alternatief voor de europallet en kan eenvoudig worden hergebruikt.

    Displaypallet
    De afmetingen van de displaypallet (winkelpallet) zijn meestal 40 x 60 cm, 60 x 80 cm of 80 x 100 cm. De pallet is gemaakt van hout en kan lasten dragen tot 750 kg. De displaypallet is uitermate geschikt voor kleinere en zware lasten en heeft vaak een ideale tussenmaat.

    Eenmalige pallet
    De eenmalige pallet wordt meestal gebruikt wanneer er geen sprake is van een ruilsysteem. Ondanks de naam kan deze pallet vaak meermaals worden gebruikt en geldt het als een goedkoop alternatief voor europallets. Je moet dan wel rustig met de pallet omgaan en mag hem niet overbelasten.

    Houten of kunststof pallets kopen?

    De keuze van het materiaal is belangrijk. Ga je houten of kunststof pallets kopen? Wat meteen opvalt, is dat de kunststof pallets duurder zijn dan de houten uitvoeringen. Dat komt doordat de inkoopprijs hoger is, want de fabricage is kostbaarder. Kunststof wordt veel gebruikt in de voedings- of farmaceutische nijverheid. Het voordeel is namelijk dat ze gemakkelijk gereinigd, gewassen en gestoomd kunnen worden. Veiligheid is in deze sector belangrijker dan waar dan ook. Houd er wel rekening mee dat een kunststof uitvoering niet gerepareerd kan worden.

    Hout is stevig en hout is krachtig. Een nadeel is helaas dat schadelijke organismen in de houten pallet kunnen binnendringen. Voor import en export is het dan noodzakelijk dat ze een warmtebehandeling (HT) krijgen. Daardoor worden de organismen gedood. Op die manier is het hout ook behandeld volgens de ISPM 15-eisen. Het krijgt dan ook een officieel merkteken. De pallets die voldoen aan de ISPM 15 norm, mogen buiten de Europese Unie worden gebruikt voor export en import. 

    Houten pallets worden ook gebruikt om een bed, bank of zetel van te maken. 

    Verschillende soorten draagvermogen

    Het draagvermogen, de last die een pallet kan verdragen, is misschien wel het allerbelangrijkste kenmerk. Het bepaalt hoeveel gewicht er op een pallet kan rusten in verschillende situaties. We maken een onderscheid tussen drie verschillende soorten draagvermogen, namelijk statisch, dynamisch en in palletstelling:

    • Statisch draagvermogen: dit is het gewicht dat een pallet kan dragen wanneer het op een vlakke vloer staat. Een statisch draagvermogen van 750 kg betekent dus concreet dat het 750 kg aan goederen kan dragen zonder te bezwijken. Het gewicht moet dan wel gelijkmatig worden verdeeld en de pallet moet op een vlakke ondergrond staan. Het laadgoed moet stabiel zijn.
    • Dynamisch draagvermogen: dit is het gewicht dat de pallet kan dragen wanneer het wordt gebruikt op een heftruck, rollenbaan of wanneer het op welke manier dan ook in beweging is. Een dynamisch draagvermogen van 750 kg betekent dus concreet dat het 750 kg aan goederen kan dragen wanneer de pallet wordt voortbewogen, opgetild of weggezet, zonder te bezwijken. Het gewicht moet dan wel gelijkmatig worden verdeeld en het laadgoed moet stabiel zijn.
    • In palletstelling: dit is het gewicht dat de pallet kan dragen wanneer het in palletstelling staat. Dat betekent dat de pallet meer dan 100 uur niet geheel ondersteund wordt. Het gewicht moet dan wel gelijkmatig worden verdeeld en het laadgoed moet stabiel zijn.

    Waar kun je pallets kopen?

    Je kunt bij verschillende leveranciers terecht, maar Logistiekdirect is al jarenlang actief in de pallethandel. Bij ons vind je een uitgebreid assortiment, van gebruikte houten tot nieuwe kunststof pallets. Je kunt de artikelen heel eenvoudig online of telefonisch bestellen. Ze worden snel geleverd, want we hebben een grote voorraad ter beschikking. Voor vragen of een speciale aanbieding kun je contact opnemen met onze palletspecialisten. Je krijgt bij Logistiekdirect altijd een goede kwaliteit tegen een scherpe prijs. We leveren snel in het hele land, gelijk waar je woon. Je kunt je bestelling ook komen ophalen.

    Hoe zit het met statiegeld op pallets?

    Op pallets voor meermaals gebruik zit officieel geen statiegeld, maar bedrijven kunnen hierover onderling wel afspraken maken. Het is heel gebruikelijk dat pallets worden geruild. Concreet betekent dit dat een partij die 100 volle pallets komt lossen, er 100 lege mee terugneemt. Soms kunnen er niet exact even veel pallets worden meegenomen als er gelost werden. Bedrijven krijgen dan een palletschuld als ze meer pallets weggeven dan ontvangen en een palletoverschot als ze meer pallets ontvangen dan weggeven. Kapotte pallets worden ook niet meer geruild, maar het heeft ook geen zin om ze te bewaren. Ze zijn vrijwel waardeloos, omdat het prijskaartje voor een reparatie veel hoger ligt dan wanneer je die pallets zou vervangen. Je kunt online bij Logistiekdirect vervangende pallets vinden voor een superscherpe prijs.

    Waarvoor ga je de pallet gebruiken?

    De keuze voor een bepaald type pallet hangt af van de manier waarop je pallets gaat gebruiken. Vraag jezelf in ieder geval het volgende af:

    1. Gebruik je ze eenmalig of meermaals?
    2. Worden er goederen van af geschoven?
    3. Bewaar je ze binnen of buiten?
    4. Gaan de pallets over een rollenbaan?

    Bekijk dus allereerst of dat je de pallet eenmalig of meermaals wilt gaan gebruiken. Het is ook heel belangrijk dat je vooraf vastlegt hoeveel trips de pallets moet kunnen maken voor ze zijn afgeschreven. Als er goederen van af worden geschoven of als de pallets buiten worden opgeslagen, hebben ze een kortere levensduur. Als de pallets over een rollenbaan gaan, heb je waarschijnlijk latten nodig aan de onderkant.

    Beschermen met opzetranden

    Met een opzetrand (palletrand) tover je een pallet om tot een box. Je kunt ook een deksel aanschaffen om het geheel compleet te maken. Opzetranden kunnen van hout, metaal of karton zijn. De opzetranden kunnen worden ingeklapt, waarmee ze ruimtebesparend zijn als ze even niet worden gebruikt.

    Met palletranden kun je ruimte besparen in de opslag en logistiek. Bovendien helpen ze bij het veilig vervoeren van goederen, doordat de pallet nu omringd is door ‘muren’. Een palletrand is heel stevig en stapelbaar. Daardoor kun je er gemakkelijk een bak van maken. Met een deksel op de pallet voorkom je dat stof, vocht of ander vuil bij de goederen terechtkomt. Daardoor wordt het vervoer een stuk hygiënischer en veiliger.

    Wat is een blokpallet?

    Een blokpallet is een pallet die aan 4 zijdes opgepakt kan worden met een palletwagen. Het wordt ook wel een industriepallet of vierwegpallet genoemd. De standaardafmeting is 100 x 120 cm, maar ander maten komen ook voor.

    Wat is een europallet?

    Een europallet is een houten pallet van 80 x 120 x 14 cm. De draaglast is 1500 kilogram. De afmetingen en specificaties van de europallet zijn door de European Pallet Association (EPAL) vastgelegd. Europallets circuleren in een ruilsysteem.

    IBC’s en gitterboxen

    Naast de standaard houten en kunststof pallets zijn er ook nog IBC’s en gitterboxen. IBC’s staat voor “Intermediate Bulk Containers” en zijn eigenlijk grote metalen boxen. Deze pallets hebben hoge opstaande randen en kunnen worden gebruikt om kleine dingen in op te slaan. Ze lenen zich goed voor stapeling en gaan lang mee.

    Gitterboxpallets zijn metalen boxen, vervaardigd uit staal en voorzien van een hardhouten bodem. Het zijn in feite metalen gaascontainers. Het verschil tussen een gitterbox en een IBS is dat de inhoud bij een gitterbox door de stevige gaas te zien is. Een IBC is volledig afgesloten en de inhoud is niet te zien. Gitterboxen zijn, vanwege de sterke kooiconstructie, een bekend transportmiddel voor zware ladingen en losse stuks.

    Ben je op zoek naar een grote kunststof kist, neem dan eens een kijkje bij de palletboxen.

    Checklist voor je offerte-aanvraag

    • Wat is het benodigde draagvermogen?
    • Wat zijn de gewenste afmetingen?
    • Zoek je nieuwe of gebruikte pallets?
    • Heb je verdere specifieke eisen?

    Keuzehulp

    Er zijn heel veel verschillende soorten pallets. Hulp nodig bij het kiezen van de juiste pallet? Bekijk onze keuzehulp voor pallets.

    Lees minder

    1. Top 10 (Pallets)
      Top 10 (Pallets)
      Browse Category
    2. Europallets
      Europallets
      Browse Category
    3. Blokpallets
      Blokpallets
      Browse Category
    4. Mini pallets
      Mini pallets
      Browse Category
    5. Wegwerppallets
      Wegwerppallets
      Browse Category
    6. Palletranden
      Palletranden
      Browse Category
    7. IBC containers
      IBC containers
      Browse Category
    8. Glasbokken
      Glasbokken
      Browse Category
    9. Gitterboxen
      Gitterboxen
      Browse Category
    10. Stapelrekken
      Stapelrekken
      Browse Category
    11. Palletboxen
      Palletboxen
      Browse Category

    Veelgestelde vragen:

    • Welke soorten draagvermogen zijn er?

    • Welke formaten pallets zijn er?

    perfectteken

    Dé totaalleverancier voor de logistiek!

    • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
    • Vaste klanten bestellen via overschrijving
    • Advies door specialisten

    Toegang tot Black Friday early access

    Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

    Maak direct kans op 250 euro shoptegoed!

    Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, houden we je op de hoogte van lopende acties en kortingen. Bovendien maak je elke maand kans op 250 euro shoptegoed. Je doet automatisch mee zolang je staat ingeschreven.