Dé specialist in pallets, voor het kopen van alle soorten pallets

Keuzehulp bij het kopen van pallets

Wij zijn gespecialiseerd in pallets. Voor het kopen van pallets, ben je hier aan het juiste adres. Het aanbod bestaat uit heel veel verschillende uitvoeringen. Het onderscheid kan bijvoorbeeld zitten in de afmeting, het materiaal of een andere specifieke eigenschap. Afhankelijk van wat je wensen of eisen zijn, kies je voor het meest geschikte model. Graag helpen we je met het maken van de beste keuze. Lees hieronder meer of neem direct contact met ons op.

Houten pallets

De meest voorkomende pallet is nog altijd de houten pallet. Een hele bekende is de europallet ofwel EUR-pallet. Deze ladingdrager kom je veel tegen in de Europese transportmarkt. Een europallet heeft afmetingen en specificaties die zijn vastgelegd in de European Pallet Association. De afmetingen zijn 80 x 120 cm en het draagvermogen is 1500 kg. Daarnaast is het hout behandeld, zodat het voldoet aan de ISPM 15 norm. Dit kan van belang zijn bij internationaal vervoer.

Naast de EUR-pallet zijn er nog veel meer andere houten pallets. Ze verschillen bijvoorbeeld in maatvoering, draagkracht, soort hout, aantal planken of model. Zelfs maatwerk is mogelijk. Een houten pallet is gemakkelijk te repareren, maar is wel gevoelig voor vocht. Hout kan vocht opnemen. Sla de pallets in goed geventileerde en droge ruimtes op, zet ze niet te dicht op elkaar en zet gedroogde pallets niet bij niet-gedroogde pallets. Op deze manier voorkom je dat houten pallets gaan schimmelen. Als je houten pallets goed behandeld en niet overbelast, kun je ze lang gebruiken. Het is een duurzaam hulpmiddel.

Voordelen Nadelen
- lage aanschafprijs - gevoelig voor vocht
- gemakkelijk te repareren
- maatwerk mogelijkheden
- duurzaam

Kunststof pallets

In bepaalde sectoren wordt er vooral gewerkt met kunststof pallets. Zoals in de farmaceutische en chemische industrie, maar ook in de levensmiddelenbranche. Een belangrijke reden hiervoor is dat ze gemakkelijk te reinigen zijn. Daar komt bij dat ze door het relatief lichte gewicht erg handzaam zijn en ze nemen niet op dezelfde manier als hout vocht op. Kunststof rot niet en splintert niet. Een kunststof pallet bestaat uit één geheel. Er zijn geen losse verbindingen. Beschadigingen treden niet snel op en daardoor veroorzaken ze zelden storingen in een logistiek proces. Een ander voordeel is dat je hierbij met verschillende kleuren kunststof kunt werken. Denk aan kunststof pallets in je eigen huiskleur of aan verschillende kleuren per productsoort.

Voordelen Nadelen
- gemakkelijk te reinigen - hoge aanschafprijs
- sterk, rot en splintert niet - kostbare reparatie
- kleurmogelijkheden
- duurzaam

Houtvezel pallets

Een houtvezel pallet weegt de helft van een houten pallet. Dit maakt deze pallet gemakkelijk hanteerbaar. Je bespaart hiermee op verzend- en transportkosten. Bovendien zijn niet-beladen houtvezelpallets nestbaar. Een stapel van 50 tot 60 in elkaar gestapelde pallets is slechts 2 meter hoog. Dit kan voor een ruimtebesparing van 70% zorgen. Houtvezelpallets zijn gemaakt conform de ISPM15-norm en hebben geen bijkomende behandeling tegen schadelijke organismen nodig. Het zijn hierdoor ideale exportpallets. Net als kunststof pallets, bevatten ze geen spijkers, splinters of scherpe hoeken.

Voordelen Nadelen
- lage aanschafprijs - reparatiemogelijkheden
- laag gewicht
- nestbaar
- standaard ISPM-15
- duurzaam

Nieuw of gebruikt?

Kies je voor nieuwe ladingdragers of kun je beter gebruikte pallets kopen? Bij een nieuwe pallet is het duidelijk wat je kunt verwachten. Toch kan het interessant zijn om voor een lagere prijs voor een gebruikte uitvoering te kiezen. Bij gebruikte pallets zijn er diverse kwaliteiten mogelijk. Een A-keus is minder vaak gebruikt en heeft weinig tot geen gebruikersschade in vergelijking met een B-keus. Je zou deze gebruikte pallets ook wel zo goed als nieuw kunnen noemen. Met C-keus worden kapotte pallets bedoeld. Deze kunnen gebruikt worden om pallets mee te repareren. 

Door gebruikte houten pallets te kopen, is er minder hout nodig. Op deze manier ben je duurzaam bezig.

Wegwerppallets ofwel eenmalige pallets

Als er geen sprake is van een ruilsysteem, kun je het beste kiezen voor een wegwerppallet. Hiervoor hoeft geen registratie bijgehouden te worden en ze zijn goedkoper. Ze worden ook wel eenmalige of one way pallets genoemd. In tegenstelling tot hun naam, kunnen ze vaker worden gebruikt. Als je de wegwerppallet goed behandelt en niet overbelast, kun je ze vaker inzetten.

Euronorm

Wil je zeker weten dat jouw bakken precies op een pallet passen? Kies dan Euronorm bakken. Euronorm is gebaseerd op een basismaat en is in heel Europa geaccepteerd. Van de basismaat 600 x 400 mm zijn diverse bodemmaten afgeleid. Door heel Europa zorgt Euronorm voor een efficiënte wijze van transport en opslag op europallets (80 x 120 cm) en blokpallets (100 x 120 cm). Je heb gegarandeerd dezelfde maten als je kiest voor Euronorm. 

                          Europallets (of rolcontainer)                                                                             Blokpallet

Europallet vs Euronorm  Blokpallet vs Euronorm

Alle soorten pallets leverbaar

Bij dé specialist in pallets vind je alle soorten pallets. We helpen je graag met het maken van de juiste keuze. Maatwerk aanpassingen zijn mogelijk en je kunt bij ons zelfs je eigen bezorgafspraak maken. Laat ons weten wanneer je het geleverd wilt krijgen en we maken hiervoor een leverafspraak. Wil je alles tegelijk ontvangen of bepaalde maten of aantallen op een ander tijdstip? Daarnaast is het mogelijk om overtollige pallets bij ons in te leveren. Deze kunnen we op een gewenst moment ophalen. Neem hiervoor contact op.

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

Ontvang 10% korting!

We willen je graag persoonlijke kortingsacties en relevante updates uit de logistiek aanbieden. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvang je 10% korting op je volgende bestelling.