Afvalcontainers

Afvalcontainers worden ook wel kliko genoemd. Kliko is officieel de merknaam voor bepaalde afvalcontainers. Een kliko is dé oplossing voor het inzamelen en opslaan van verschillende soorten afval. Door het scheiden en inzamelen van afval kan het eenvoudig gerecycled worden. De grondstoffen van afval worden opnieuw gebruikt, zodat er niet opnieuw grondstoffen moet worden gewonnen. Het is dus minder belastend voor het milieu. Nieuwe grondstoffen kosten geld, dus recyclen is financieel aantrekkelijk. Afvalcontainers zijn er in verschillende kleuren, zodat het scheiden van alle soorten afval een fluitje van een cent wordt. 

Lees verder

Gekleurde inzameling

Organisch

 

Papier

 

Glas

 

Plastic folie

 

Restafval

 

Afval etiket

 

Kliko's zijn er in verschillende kleuren. Elke kleur representeert een afvalstroom. Door deze kleuren is het voor iedereen binnen de organisatie duidelijk welke afvalsoort er in welke container gedeponeerd moet worden.

  • Organisch afval hoort in de groene kliko
  • In de blauwe kliko gooi je papier
  • In de gele kliko hoort glas
  • Plastic folie hoort in de rode kliko
  • Al het restafval mag in de grijze kliko

Het scheiden van afval kan ook duidelijk worden aangegeven met stickers voor op de container. Bij Logistiekdirect zijn stickers voor plastic, papier en restafval verkrijgbaar. 

Minicontainer

Wij leveren minicontainers vanaf 120 liter in verschillende kleuren. De 140 liter container heeft dezelfde hoogte als de 240 liter container, echter is deze smaller en daardoor ruimtebesparend. Een minicontainer is meer dan alleen een afvalcontainer. De kliko wordt voor meerdere toepassingen gebruikt. Voor particuliere inzet worden eigenlijk altijd de grijze en de groene container gebruikt voor het scheiden van afval. In het bedrijfsleven worden ze niet alleen voor afval gebruikt, maar ook bijvoorbeeld om strooizout in op te bergen. Scholen en sportverenigingen gebruiken de kliko ook wel voor het opbergen van tennisballen, hockeyballen of pilonnen en hesjes. Er komt geen regen in de container en daarom blijft de inhoud altijd droog. Ook zijn de containers makkelijk te verrijden door de twee wielen. Je rijdt ze zonder problemen van de tuin naar de straat of van het ene sportveld naar het andere. 

Naast de tweewielscontainer hebben we ook een driewielscontainer in het assortiment. Deze kliko heeft een extra zwenkwiel, waardoor de container 360 graden om zijn as kan draaien. De container heeft een ruime inhoud van 370 liter en bevat een ergonomische voetgreep om de container te kantelen. 

Vierwielscontainer

Grote volumes afval sla je gemakkelijk op in een vierwielcontainer. De containers zijn er vanaf 660 liter en gaan tot 1100 liter. Door de 4 wielen zijn ze gemakkelijk te verplaatsen. De container kan door middel van remmen op de wielen gefixeerd neergezet worden. 

TIP: De container schoonmaken is niet het fijnste klusje dat er is. We hebben hiervoor de ideale oplossing, namelijk containerzakken. Geen vieze container meer en alles zit netjes in 1 zak. Ook afval scheiden door middel van knapzakken is voor grote bedrijven die veel 

Lees minder
Afvalcontainers
56 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
56 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

Ontvang 10% korting!

We willen je graag persoonlijke kortingsacties en relevante updates uit de logistiek aanbieden. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvang je 10% korting op je volgende bestelling.