Categorieën
02-5887005

Klantenservice

Afvalcontainers

Overal wordt afval geproduceerd. Dit afval moet ergens opgeslagen worden. Hoe ideaal zijn afvalcontainers dan? Een afvalcontainer is dé oplossing voor het inzamelen en opslaan van afval. En niet alleen sla je eenvoudig grotere hoeveelheden afval op in een container, je kunt ook makkelijk afval scheiden. Kies voor verschillende kleuren afvalcontainers om onderscheid te maken in de verschillende soorten afval. Afvalcontainers zorgen ervoor dat je geen last meer hebt van rondslingerende afvalzakken. Ga efficiënt om met jouw afval. 

Al onze containers zijn geschikt voor DIN-opname. Dit betekent dat vuilniswagens met dezelfde systemen, deze afvalcontainers gemakkelijk kunnen ledigen. De DIN EN 840 is een erkende Europese norm voor mobiele afvalcontainers.

Lees verder

Voordelen van een afvalcontainer

 • Makkelijk afval scheiden
 • Geen rondslingerende afvalzakken
 • Beperkte stank
 • Geen ongedierte dat bij het afval kan
 • Minder zwerfafval

Gekleurde inzameling

Er zijn verschillende soorten afvalstromen. Deze soorten worden gescheiden ingezameld. Om het scheiden van afval efficiënt te maken zijn er verschillende kleuren afvalcontainers. Elke kleur representeert een afvalstroom. Door deze kleuren is het voor iedereen binnen een organisatie duidelijk waar het afval in moet. 

 • Organisch afval hoort in de groene afvalcontainer
 • In de blauwe afvalcontainer gooi je papier
 • In de gele afvalcontainer hoort glas
 • Plastic folie hoort in de rode/oranje afvalcontainer
 • Al het restafval mag in de grijze afvalcontainer

Afvalcontainers

Waarom afval scheiden?

Door het scheiden en inzamelen van afval kan het eenvoudig gerecycled worden. De grondstoffen van afval worden opnieuw gebruikt, zodat we geen nieuwe grondstoffen hoeven te winnen. Het is dus minder belastend voor het milieu. Nieuwe grondstoffen kosten geld, dus recyclen is financieel aantrekkelijk. Afvalcontainers zijn er in verschillende kleuren, zodat het scheiden van alle soorten afval een fluitje van een cent wordt.

Containerstickers

Het onderscheid in afvalcontainer kun je ook aangeven met containerstickers. De sticker plak je eenvoudig op een container. De sticker verduidelijkt welk afval er in welke container hoort. Bij Logistiekdirect zijn stickers voor plastic, papier en restafval verkrijgbaar. 

Formaten afvalcontainers

Elk bedrijf wenst een ander formaat container. Heb je weinig ruimte, dan is een vierwielscontainer niet handig. In dat geval kies je beter een minicontainer. Heb je juist veel ruimte en produceer je veel afval, dan mag een grote afvalcontainer niet ontbreken. Twijfel je over het formaat, kijk dan ook eens naar de ledigingsfrequentie. Kleine kliko's moeten sneller worden geleegd, in tegenstelling tot een grote container. Daarentegen blijft het afval in een grote container langer liggen. Je zult dus sneller last krijgen van stank. 

Minicontainer

Bij weinig afval of in een kleinere ruimte zijn kleinere containers natuurlijk erg gewenst. De kleinste container in ons assortiment is de minicontainers met een inhoud van 120 liter. De 140 liter container heeft dezelfde hoogte als de 240 liter container, echter is deze smaller en daardoor ruimtebesparend. Een minicontainer is meer dan alleen een afvalcontainer. De kliko wordt voor meerdere toepassingen gebruikt. Voor particuliere inzet worden eigenlijk altijd de grijze en de groene container gebruikt voor het scheiden van afval. In het bedrijfsleven worden ze niet alleen voor afval gebruikt, maar ook bijvoorbeeld om strooizout in op te bergen. Scholen en sportverenigingen gebruiken de kliko ook wel voor het opbergen van tennisballen, hockeyballen of pilonnen en hesjes. Er komt geen regen in de container en daarom blijft de inhoud altijd droog. Ook zijn de containers makkelijk te verrijden door de twee wielen. Je rijdt ze zonder problemen van de tuin naar de straat of van het ene sportveld naar het andere. 

Naast de tweewielscontainer hebben we ook een driewielscontainer in het assortiment. Deze kliko heeft een extra zwenkwiel, waardoor de container 360 graden om zijn as kan draaien. De container heeft een ruime inhoud van 370 liter en bevat een ergonomische voetgreep om de container te kantelen. 

Vierwielscontainer

Grote volumes afval sla je gemakkelijk op in een vierwielcontainer. De containers zijn er vanaf 660 liter en gaan tot 1100 liter. Door de 4 wielen zijn ze gemakkelijk te verplaatsen. De container kan door middel van remmen op de wielen gefixeerd neergezet worden. 

TIP: de container schoonmaken is niet het fijnste klusje dat er is. We hebben hiervoor de ideale oplossing, namelijk containerzakken. Geen vieze container meer en alles zit netjes in één zak. Ook afval scheiden door middel van knapzakken is voor grote bedrijven die veel recyclebaar afval hebben een goede uitkomst.

Lees minder
Afvalcontainers
68 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
68 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
 • 30 dagen retourgarantie

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.