Categorieën
02-5887005

Klantenservice

Oprijplaten

Oprijplaten zijn aluminium platen die schuin worden geplaatst tegen de laadruimte van een aanhanger, bus of kleine vrachtwagen. Met een oprijplaat overbrugt u de hoogte tussen de grond en de laadruimte. Voertuigen of zware ladingen worden eenvoudig naar een hoger punt gereden. Een oprijplaat is een ideaal hulpmiddel wanneer een voertuig of lading te zwaar is om te tillen. Oprijplaten, ook wel laadramp genoemd, zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Uheeft keuze uit verschillende lengtes en verschillende breedtes. Berekening oprijplaat

Lees verder

Toepassingen van oprijplaten

Een motor die meegaat op vakantie, een heftruck die de weg niet op mag of een scootmobiel die met iemand mee moet reizen. De toepassingen van een oprijplaat zijn erg uiteenlopend. Wanneer u een voertuig of machine wilt verplaatsen zonder dat het voertuig zichzelf hoeft te verplaatsen, worden ze vaak op een aanghanger geplaatst. Denk hierbij aan een auto, motor, scootmobiel, zitmaaier, heftruck, palletwagen, etc. Ook kunnen oprijplaten worden ingezet om zware dozen of kratten met een steekwagen een bus in te rijden. Het laden en lossen wordt hierdoor een stuk lichter en mogelijk voor slechts één persoon. Oprijplaten worden ook ingezet om grote hoeveelheden zand of stenen op een aanhanger te krijgen. De kruiwagen kan zonder moeite de aanhangwagen op worden gereden om vervolgens de lading op de aanhanger te lossen. De laadrampen bevatten perforatiegaatjes die zorgen voor een goede slipvastheid. U kunt ze daarom gebruiken in alle weersomstandigheden, zoals regen en sneeuw.   

Lengte van een oprijplaat

Bij het aanschaffen van een oprijplaat wordt er vaak getwijfeld over de lengte van de plaat. Er is een simpele formule om een goed inzicht te hebben van de lengte die de plaat moet hebben. De hoogte die moet worden overbrugd kunt u eenvoudig opmeten. Dit is de hoogte van de laadruimte. De hellingsgraad van de oprijplaat mag niet hoger zijn dan 16,5°, ofwel een stijging van 30%. Met deze twee gegevens bereken je snel de benodigde lengte. Onthoud ook dat hoe langer de oprijplaat is, hoe gemakkelijker de helling te berijden is. 

L = H/C x 100

L = lengte van oprijplaten
H = de te overbruggen hoogte
C = hellingsgraad maximaal 16,5°

Draagvermogen van een oprijplaat

Niet alleen de lengte van de oprijplaat is belangrijk. Ook het juiste draagvermogen van de plaat is van belang. Kijk dus goed naar het maximale draagvermogen van de oprijplaat en zorg dat uw voertuig niet het maximale draagvermogen overschreid. Bij Logistiekdirect.be vindt u aluminium oprijplaten met een draagvermogen van 270 kg tot maximaal 3000 kg. Het draagvermogen staat vermeld bij de producten. Het risico wat u neemt, wanneer u een te zwaar voertuig of machine de oprijplaat op laat rijden, is dat de plaat door kan zakken.  

Opvouwbare oprijplaat

Logistiekdirect.be biedt opvouwbare oprijplaten die eenvoudig in- en uit te klappen zijn. Doordat de laadrampen gemaakt zijn van aluminium zijn ze ook nog eens erg licht in gewicht. Je neemt ze overal mee naartoe! Onze opvouwbare laadrampen bevatten bovendien beschermranden voor een veilig gebruik. 

Lees minder
Oprijplaten
22 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
22 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen via overschrijving
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.