Categorieën
02-5887005

Klantenservice

Omsnoeringsapparaten

Voor het omsnoeren met omsnoeringsband heb je altijd een extra hulpmiddel nodig. Voor de kleinere handmatige klussen gebruik je een spanner. Bij grotere hoeveelheden kun je eenvoudig overstappen naar omsnoeringsapparaten of omsnoeringsmachines. 

Lees verder

Handmatig omsnoeren

Een omsnoeringsband moet bij het aanbrengen gespannen worden. Dit doe je eenvoudig met een bandspanner. Je brengt de omsnoeringsband niet alleen op spanning: je maakt ook de uiteindes met de bandspanner vast. Bij het omsnoeren gebruik je gespen of klemmen. Deze sluitzegels zorgt ervoor dat omsnoeringsband aan elkaar kan worden bevestigd. Door de band in een lus door de omsnoeringsgesp te steken en met de bandspanner aan te trekken, ontstaat er een enorm sterke verbinding. Er kan op die manier aan trekkrachten tot 1000 daN worden weerstaan. 

Machinaal omsnoeren

Handmatig omsnoeren is de goedkoopste oplossing en is ideaal om kleinere hoeveelheden vast te zetten of te sluiten. Als de hoeveelheden groter worden, is het verstandig om over te stappen om machinaal omsnoeren. Een omsnoeringsapparaat of -machine zorgt ervoor dat de uiteinden van de band aan elkaar worden gelast. Zo ontstaat er een extreem sterke sluiting. 

Omsnoeringsapparaten

Omsnoeringsapparaten zijn geschikt voor PP- en voor PET-band en ideaal voor het omsnoeren van pallets met ladingen. Je brengt de band om de lading, je schuift de band in het apparaat, drukt op de knop en het omsnoeringsapparaat doet de rest. 

Omsnoeringsmachine

Een omsnoeringsmachine is halfautomatisch en is geschikt voor het bundelen en omsnoeren met PP-omsnoeringsband. Bij deze omsnoeringsmachine breng je handmatig de omsnoeringsband om het te omsnoeren product aan. Je steekt vervolgens de uiteinden van het omsnoeringsband in het sealgedeelte. De omsnoeringsmachine doet de rest. Het spant de band automatisch aan, sealt de uiteinden en snijdt de band af. De machines worden veel gebruikt bij het omsnoeren van losse pakketten en dozen. De omsnoeringsmachine is niet geschikt voor het omsnoeren van palletladingen. 

Lees minder
13 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
13 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen via overschrijving
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.