Omsnoeringsapparaten

Voor het omsnoeren met omsnoeringsband heb je altijd een extra hulpmiddel nodig. Voor de kleinere handmatige klussen gebruik je een spanner. Worden de hoeveelheden groter, dan kun je eenvoudig overstappen naar omsnoeringsapparaten of omsnoeringsmachines. 

Lees verder

Handmatig omsnoeren

Een omsnoeringsband moet bij het aanbrengen gespannen worden. Dit doe je eenvoudig met een bandspanner. Naast het op spanning brengen van omsnoeringsband, maak je ook de uiteindes met de bandspanner vast. Bij het omsnoeren gebruik je gespen of klemmen. Deze sluitzegels zorgt ervoor dat omsnoeringsband aan elkaar kan worden bevestigd. Door de band door de omsnoeringsgesp te lussen en met de bandspanner aan te trekken, ontstaat er een enorm sterke verbinding. Trekkrachten tot 1000 daN kunnen op deze manier worden weerstaan. 

Machinaal omsnoeren

Handmatig omsnoeren is de goedkoopste oplossing en is ideaal om kleinere hoeveelheden vast te zetten of te sluiten. Wordt de klus groter, dan is het verstandig om over te stappen om machinaal omsnoeren. Een omsnoeringsapparaat of -machine zorgt ervoor dat de uiteindes van de band aan elkaar worden gelast. Het resultaat is een extreem sterke sluiting. 

Omsnoeringsapparaten

Omsnoeringsapparaten zijn geschikt voor PP en voor PET band en ideaal voor het omsnoeren van pallets met ladingen. Je brengt het band om de lading, je schuift de band in het apparaat, drukt op de knop en het omsnoeringsapparaat doet de rest. 

Omsnoeringsmachine

Een omsnoeringsmachine is halfautomatisch en is geschikt voor het bundelen en omsnoeren met PP omsnoeringsband. Bij deze omsnoeringsmachine breng je handmatig het omsnoeringsband om het te omsnoeren product aan. Je steekt vervolgens de uiteinden van het omsnoeringsband in het sealgedeelte. De omsnoeringsmachine doet de rest. Het spant het band automatisch aan, sealt de uiteinden en snijdt het band af. De machines worden veel gebruikt bij het omsnoeren van losse pakketten en dozen. De omsnoeringsmachine is niet geschikt voor het omsnoeren van palletladingen. 

Lees minder
14 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
14 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

Ontvang 10% korting!

We willen je graag persoonlijke kortingsacties en relevante updates uit de logistiek aanbieden. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvang je 10% korting op je volgende bestelling.