Categorieën
02-5887005

Klantenservice

Rolcontainers

Wil je rolcontainers of rolkarren kopen? Bij ons kun je makkelijk en snel rolcontainers online bestellen. Er zijn verschillende rolkarren voor diverse toepassingen. Wij bieden een ruim assortiment, zodatje jouw ideale rolcontainer zeker bij ons zult vinden. Met een rolkar vervoer je eenvoudig goederen en daarom is die onmisbaar in het logistieke proces. Een rolcontainer is een plateau met vier wieltjes eronder en is voorzien van twee stalen zijwanden. Sommige containers kunnen ook een achterwand en een voorhek hebben. Je kunt er dozen en bakken gemakkelijk en stabiel op stapelen om ze vervolgens te kunnen verplaatsen. Rolkarren zijn een ergonomische oplossing om zware producten mee te verplaatsen.

Lees verder

Alles over rolcontainers

  • Soorten rolcontainers
  • Verschilende wielen voor de rolcontainer
  • Accessoires voor de rolcontainer

Soorten rolcontainers

Niet alleen voor de logistiek zijn de rolcontainers geschikt. Rolkarren worden ook gebruikt in supermarkten, de horeca of bijvoorbeeld hotels. 

Rolcontainer met klem- of insteekhekken
Bij ons kun je kiezen tussen rolkarren met 2, 3 of 4 stalen wanden. We kunnen die onderverdelen in twee soorten, namelijk de rolcontainers met klemhekken en met insteekhekken. Het verschil tussen deze twee varianten is de manier waarop ze bevestigd worden op het plateau. Insteekhekken steek je, zoals de naam al zegt, met een pin in het plateau. Een klemhek maak je vast aan het plateau door een klem naar beneden te drukken. Naast deze rolkarren leveren wij ook nestbare rolcontainers met 2 hekken. Deze containers zijn ideaal wanneer je niet over heel veel ruimte beschikt. Rolcontainers met 2 hekken worden vaak gebruikt in supermarkten, vrachtwagens en magazijnen om gemakkelijk bestellingen te leveren of op te slaan.

Wasserij rolcontainer
De wasserijrolkarren zijn geschikt voor hotels of de gezondheidszorg. Ze beschikken over vier hekken, waarvan het voorhek scharnieren heeft. Dit voorhek is half neerklapbaar, waardoor je makkelijk bij de inhoud kan zonder dat er goederen uitvallen of dat je heel hoog moet reiken. Deze containers zijn gemaakt van verzinkt staal, zodat roestvorming vermeden wordt.

Verschillende wielen voor de rolcontainer

Wat is het verschil tussen bokwielen en zwenkwielen? Bokwielen gaan slechts twee kanten op, naar voren en naar achter. Bokwielen worden in het interne transport vaak aan de achterkant van de kar bevestigd. Zwenkwielen zorgen ervoor dat een kar of container bochten kan maken. Het wiel kan 360 graden rond het vaste punt draaien en is dus wendbaar. Zwenkwielen zijn ook verkrijgbaar met een rem. Vaak zie je een combinatie van bok- en de zwenkwielen. Een rolcontainer bevat bijvoorbeeld twee zwenkwielen en twee bokwielen. Deze combinatie komt het vaakst voor. Hierdoor is de container wendbaar en heeft het een hoog draagvermogen. Zet je 4 zwenkwielen onder de container dan creëer je een super wendbare container. Het enige nadeel met deze constructie is dat het moeilijk is om in een rechte lijn te rijden. Kies je voor 2 bokwielen en 1 zwenkwiel dan is de container wendbaar, maar is het draagvermogen beperkt. 

In ons assortiment vind je wielen van verschillende materialen. Zo hebben we zwenk- en bokwielen van thermoplastisch rubber (TPR). Dit materiaal veroorzaakt weinig geluid en is streepvrij. Wielen van Polyamide (PA) zijn harde wielen en maken hard en veel geluid. Deze wieltjes worden vaak gebruikt op tapijt of andere zachte ondergronden. Het geluid wordt op deze manier toch gedempt. Wielen die van Polyurethaan (PU) zijn gemaakt zijn semi-zacht, streeploos en reduceren geluid. 

Bedenk vooraf goed in welke omgeving en op welke ondergrond je de wielen wil gebruiken. Afhankelijk van het doel kun je de juiste wielen bepalen. Mocht je toch nog twijfelen, neem dan contact op met onze klantenservice.

Accessoires voor de rolcontainer

In ons assortiment vind je ook bijbehorende producten voor rolcontainers, zoals textielbinders, spanrubbers en legborden. Textielbinders en spanrubbers zijn bevestigbaar aan de zijde van de rolkar en zorgen ervoor dat de goederen niet uit de container vallen. Wij bieden ook legborden om een extra verdieping aan jouw rolcontainer toe te voegen. Hierdoor optimaliseer je de ruimte van de container omdat je zo verschillende niveaus creëert.

Bekijk alle interne transportmiddelen voor het magazijn.

Lees minder

Rolcontainers
27 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
27 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen via overschrijving
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.