Categorieën
02-5887005

Klantenservice

Verhuisdozen

Een compleet assortiment autolock verhuisdozen voor de particuliere verhuizer en professional. Onze verhuisdozen zijn direct uit voorraad leverbaar in verschillende maten en uitvoeringen. Verhuisboxen van 3 mm enkelgolf om zelf dicht te plakken of verhuisdozen voorzien van autolock sluiting van een dikke 7 m. BC golf kwaliteit voor meervoudig gebruik. Een zware boekendoos voor het verhuizen van boeken, tijdschriften of een servies, een garderobedoos om eenvoudig kleding aan hangers en stofvrij te verhuizen en de standaard verhuisdozen voor elke verhuizing. Op basis van jouw eigen inboedel (in m3) bepaal je hoeveel verhuisdozen je nodig hebt. Onze verhuisboxen zijn in bundels van 10 of 20 verpakt. Wij helpen je graag een handje op weg bij jouw verhuizing.

Lees verder

Efficiënt verhuizen

Verhuizen is leuk, spannend, maar vereist ook een zekere mate van structuur. Al je dierbare bezittingen dienen veilig en efficiënt te worden verhuisd van plek A naar plek B. Vervoer zonder schade en het liefst in een zo kort mogelijk tijdsbestek. Je wilt graag een veilige opslag voor je spullen, zodat het klokje van je moeder en de sneeuwbol van je oma niet breken of kwijtraken. Verhuisdozen helpen je daarbij. Bij Logistiekconcurrent bestel je autolock verhuisboxen voor zowel de particuliere verhuizer als de professional. Je hoeft van verhuizen dus niet per se je beroep te maken. Hoeveel verhuisdozen heb je bij een verhuizing ongeveer nodig en voor welke verhuisdoos moet je gaan? We leggen het je uit.

Autolock verhuisdozen of Amerikaanse vouwbodem?

Je bestelt bij ons autolock verhuisdozen. Bij dit soort verhuisboxen hoef je geen tape te gebruiken, maar zet je in één beweging op. Lekker makkelijk. Deze verhuisdozen zijn, mede door de speciale constructie, vaak wat duurder in aanschaf dan verhuisdozen met vouwbodems. Echter, je bespaart tijd, geld en moeite met het dicht tapen van al je verhuisboxen. Amerikaanse vouwbodem verhuisdozen hebben namelijk een simpele vouwbodem, bestaande uit vier kleppen. Deze moeten nog dichtgeplakt worden met tape. Hierdoor ga je minder efficiënt te werk, ben je meer tijd kwijt met de verhuizing en dien je voldoende en betrouwbare tape aan te schaffen voor het dichtplakken van elke verhuisdoos. Wij adviseren daarom autolock verhuisdozen.

Kraft karton voor extra stevige verhuisdozen

Er zijn verschillende soorten karton in omloop op de verhuismarkt. De sterkste kwaliteit karton is van kraft kwaliteit. Wij hanteren deze kwaliteit karton voor al onze verhuisdozen. Je herkent kraft karton aan de echte bruine kleur. Zo'n verhuisdoos scheurt veel minder snel en kan meer kilo dragen. Makkelijk voor als je ook wat zwaardere spullen dan stof en kussens wilt meenemen naar de nieuwe locatie.

Hoeveel kan een verhuisdoos dragen?

Dit hangt af van het type verhuisbox, maar gemiddeld kunnen verhuisdozen ongeveer 7 à 10 kg tillen zonder open te breken of kapot te gaan. Let op dat je niet teveel spullen in een verhuisdoos stopt. De doos moet nog wel te tillen zijn. Denk je dat de verhuisdoos te zwaar is? Tape dan voor de zekerheid de onderkant een keer goed dicht, zodat de bodem niet scheurt. Autolock verhuisdozen zijn zonder tape te gebruiken, maar zijn natuurlijk niet geschikt voor het tillen van 100 kg aan spullen. Zorg dat je verhuisboxen sowieso altijd aan de onderkant ondersteunt en niet alleen optilt aan de handgrepen. Het ziet er verleidelijk uit om alleen de handgrepen te gebruiken, maar voor je het weet liggen je breekbare spullen op de keiharde tegelvloer.

Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig?

Dit is natuurlijk geheel afhankelijk van de situatie. Uit hoeveel kamers bestaat de woning, hoeveel gezinsleden verhuizen mee en niet te vergeten: hoeveel spullen heb je? Als je in je eentje woont, heb je gemiddeld 25 verhuisdozen nodig (gebaseerd op een 1 of 2 kamerwoning). Als stel heb je al gauw 40 tot 60 verhuisdozen nodig. Een gemiddelde verhuizing van een klein gezin met kinderen heeft ongeveer 60 tot 80 verhuisboxen nodig (gebaseerd op een eengezinswoning).

Aantal verhuisdozen per ruimte:

 • Gemiddeld zal je 10 tot 15 verhuisdozen nodig hebben voor de woonkamer.
 • De keuken is de ruimte waarvoor je waarschijnlijk de meeste verhuisdozen dient aan te schaffen. Al die glazen en mokken en al dat servies neemt ongeveer 15 verhuisdozen in beslag.
 • De badkamer valt reuze mee. Houd rekening met 3 tot 5 verhuisdozen om je badkamer te transporteren.
 • In de slaapkamer zullen de nachtlampjes, boeken en kleding 10 tot 15 verhuisboxen in beslag nemen. Vaak heeft kleding de meeste verhuisdozen nodig.
 • Voor alle overige ruimtes, zoals een studeerkamer of logeerkamer, reserveer je ongeveer 5 verhuisdozen per kamer. Zo weet je zeker dat je alles mee kunt nemen. 

Kleding in een garderobedoos

Voor het opbergen, opslaan en/of transport van kleding kan het uitermate handig zijn om een garderobedoos aan te schaffen. Met afmetingen van 60x52x130 cm (lxbxh) is deze dubbelgolfkartonnen garderobedoos ideaal voor het opbergen van bijvoorbeeld winterkleding, een trouwpak of andere kleding die niet dagelijks wordt gebruikt. Ook bij een verhuizing dient dit soort verhuisdoos als de ultieme beschermengel van je dierbare kleding.

Tips bij het inpakken van verhuisdozen

 • Stop zware spullen onderin de verhuisbox. Je voorkomt daarmee dat spullen beschadigen.
 • Zorg dat verhuisdozen niet uitpuilen. Naast het feit dat er van alles uit kan vallen, is dit ook slecht voor je rug. Loop wat vaker op en neer en zorg dat je je niet vertild.
 • Verhuisdozen tillen doe je met de juiste houding: een rechte rug, gestrekte armen en gebogen knieën. Zo belast je je lichaam het minst.
 • Breekbare spullen, zoals services, stop je allemaal in één doos. Vermeld er middels een sticker of stift op dat het gaat om een verhuisdoos met specifieke spullen en voorkom dat er onzorgvuldig met de verhuisbox wordt omgegaan. Vul de doos extra aan met opvulmateriaal om schuiven te voorkomen. 
 • Pak een verhuisdoos systematisch en logisch in. Dat klinkt enigszins vreemd, maar het scheelt tijd met uitpakken. Sorteer kamers en ‘soorten spullen’. Zo weten mensen die komen helpen ook naar welke ruimte welke verhuisboxen moeten worden gebracht. Badkamerspullen stop je niet bij de boeken en leeslampjes gaan niet bij het serviesgoed.

Voor meer verhuisbenodigdheden, zoals meubelhondjesverhuisdekens, meubelhoezen of andere hulpmiddelen kun je ook bij Logistiekconcurrent terecht. 

Lees minder
Verhuisdozen
8 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
8 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Vaste klanten bestellen via overschrijving
 • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.