Categorieën
02-5887005

Klantenservice

Wielen

Bij ons vind je een ruim assortiment bokwielen en zwenkwielen. De wielen zijn inzetbaar voor intern transportmateriaal, zoals transportrollers en meubelrollers, rolcontainers en magazijnwagens. Wat is het verschil tussen deze twee varianten? Bokwielen rijden alleen maar naar voor en naar achter en kunnen niet naar de zijkant worden gereden. Bokwielen worden in het interne transport vaak achteraan het transportmiddel bevestigd. Zwenkwielen zorgen ervoor dat een kar, wagentje of container bochten kan maken. Het wiel kan 360 graden rond het vaste punt draaien en is dus wendbaar. Zwenkwielen zijn ook verkrijgbaar met een rem.

Lees verder

Verschillende combinaties maken

Vaak zie je een combinatie van bokwielen en zwenkwielen onder een wagen. De meest voorkomende combinatie is twee bok- en twee zwenkwielen. Hierdoor is het object wendbaar en heeft het een hoog draagvermogen. Zet je vier zwenkwielen onder een wagen, dan creëer je een super wendbare wagen. Het enige nadeel van deze constructie is dat het moeilijk is om in een rechte lijn te rijden. Kies je voor twee bokwielen en één zwenkwiel dan is het object wendbaar, maar is het draagvermogen beperkt. 

In ons assortiment vind je wielen van verschillende materialen. Zo hebben we wielen van thermoplastisch rubber (TPR). Dit materiaal veroorzaakt weinig geluid en geeft geen strepen af. Wielen van Polyamide (PA) zijn harde wielen en maken hard en veel geluid. Deze bok- en zwenkwielen worden vaak gebruikt op tapijt of andere zachte ondergronden. Het geluid wordt op deze manier toch gedempt. Wielen die van Polyurethaan (PU) zijn gemaakt zijn vrij stil, streeploos en reduceren geluid. 

TIP: Vervang op tijd vastgelopen wielen, voorkom ergernis en ongemak.

Bedenk alvorens goed onder welke omstandigheden en op welke ondergrond je de wielen wil gebruiken. Afhankelijk van het bepaalde doel kun je de juiste wielen kiezen. Mocht je toch twijfelen, neem dan contact op met onze klantenservice.

Lees minder

Wielen
36 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
36 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen via overschrijving
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.