Categorieën
02-5887005

Klantenservice

Brandveiligheid

Brandblussers zijn er voor jouw veiligheid. Meer dan 85% van de branden in gebouwen wordt met draagbare brandblussers succesvol bestreden.  Een bedrijf dient altijd een brandblusser bij de hand te hebben. 

Lees verder

Een bedrijf dient altijd een brandblusser bij de hand te hebben. In de privé omgeving is het niet verplicht, maar wel aan te raden. Denkt u bijvoorbeeld aan een schoorsteenbrand of keukenbrand. Graag helpen wij u met advies over de aanschaf van de juiste soort brandblusser. Internationaal wordt er onderscheid gemaakt tussen verschillende brandklassen waarvoor verschillende brandblussers zijn gemaakt. De meest verkochte soort is de brandblusser poeder of schuim AB.

Op de blusser staat met een letter aangegeven voor welk brandend materiaal het geschikt is.

Brandklasse A: vaste stoffen
Brandklasse B: vloeibare stoffen
Brandklasse C: gassen
Brandklasse D: metaal
Brandklasse F: olie en vetten

Brandblussers en de Belgische wetgeving

In België dient een brandblusser te voldoen aan de EN-3 keuring en het Benor-keurmerk. Voor de periodieke keuringen moet u zich houden aan de politiecodex en het ARAB in België. Onderhoud aan kleine blusmiddelen dient minimaal jaarlijks plaats te vinden. Om de 3 maanden en bij voorkeur maandelijks moet er een schouwing van de blusser plaatsvinden. U vindt bij Logistiekdirect.be een compleet assortiment aan verschillende typen draagbare en verrijdbare brandblussers. Vanzelfsprekend zijn onze aanbiedingen altijd goedgekeurd voor de Belgische markt.

Waar plaatst u een brandblusser?

Het is aan te raden om een brandblusser te plaatsen op plekken waar de kans op een brand het grootst is, zoals de keuken of bij een open haard. Zorg dat iedereen er gemakkelijk bij kan. Monteer de brandblusser bijvoorbeeld op minimaal een meter hoogte en plaats de blusser nooit achter een deur. Een brandblusser is gemaakt om beginnende branden te blussen. Verlaat dus zo snel mogelijk het pand en bel het alarmnummer wanneer de brand verder uitbreidt. Wees bedacht op  koolmonoxide (onzichtbaar, reuk- en smaakloos) of andere giftige stoffen, het leegraken van de brandblusser en een snelle plotselinge uitbreiding van de brand. 

Wilt u meer weten over brandblussers, bekijk dan onze pagina over brandblussers.

Lees minder
Brandveiligheid
 1. Poederblussers
  Poederblussers
  Browse Category
 2. Koolzuursneeuwblussers
  Koolzuursneeuwblussers
  Browse Category
 3. Schuimblussers
  Schuimblussers
  Browse Category
 4. Vetblussers
  Vetblussers
  Browse Category
 5. Brandblusserbox
  Brandblusserbox
  Browse Category
 6. Blusdekens
  Blusdekens
  Browse Category
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
 • 30 dagen retourgarantie

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.