Categorieën
02-5887005

Klantenservice

Staalband

Staalband kopen voor omsnoering? Van alle omsnoeringsband is staalband het sterkste en daarmee het meest geschikt voor zware ladingen. Staalband is gemaakt van staal. Staalband heeft nauwelijks rek, waardoor er bijna geen spanning verloren gaat na het omsnoeren. Met staalband voorkom je dat lading begint te schuiven. Zo geraakt die niet beschadigd. Met name in de hout- en metaalsector worden staalbanden gebruikt om hout- en staalpakketten mee te bundelen.

Lees verder

Voordelen van staalband

  • Enorm sterk
  • Eenvoudig in gebruik
  • Roest niet

Soorten staalband

Staalband bestaat in verschillende maten en uitvoeringen. Staalband van 16 mm bandbreedte is de meest verkochte staalband. Hoe breder de band is, des te meer stevigheid die biedt. 

Het vastzetten van staalband

Staalband zet je vast met een staalbandapparaat. Je gebruikt dus geen gespen en zegels bij staalband. Het apparaat maakt inkepingen in de band, waardoor die stevig vast blijft zitten. Ook zorg je met het staalbandapparaat dat het band op spanning komt te staan. Met een staalbandschaar knip je de band af. 

Soorten wikkelingen met staalband

Er zijn 2 soorten wikkelingen: de enkelvoudige wikkeling of Europese wikkeling (EW) en de meervoudige of Amerikaanse wikkeling (AW). Bij de enkelvoudige wikkeling is de staalband strak, als een platte schijf, opgerold. De staalband is bij een meervoudige wikkeling op een brede rol gewikkeld, zoals bijvoorbeeld een tuinslang.

Staalband toebehoren

Een rol met staalband is erg zwaar. Om efficiënt te kunnen werken, maak je gebruik van haspels. De rollen staalband passen precies in de haspel. Kijk wel even of de rol enkel- of meervoudig gewikkeld is. Voor de meervoudige wikkeling heb je een bredere haspel nodig. Door de handige wieltjes zijn de haspels verrijdbaar en kun je ze overal inzetten.  

Koop hier staalband EW en AW met alle bijpassende staalband toebehoren zoals de haspelwagens, zegels, zegelloze staalbandsluiters en staalbandscharen.

Lees minder
9 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
9 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen via overschrijving
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.