Labelprinter etiketten

Labelprinter etiketten zijn de meest verkochte zelfklevende blanco etiketten op rol en zijn uitermate geschikt voor logistieke doeleinden. Denk hierbij aan verzendetiketten, adresetiketten, barcode etiketten en track & trace etiketten. Vanzelfsprekend zijn deze blanco etiketten op rol probleemloos verwerkbaar op alle soorten labelprinters. In ons ruime assortiment leveren wij etiketten voor de bekende labelprinter merken direct uit voorraad. Kies de compatible labels voor Bixolan, Brother, Dymo, Datamax, Godex, Seiko, Toshiba en Zebra printers.

Lees verder

Direct Thermisch

Bij het Direct Thermisch printen van etiketten gaat u uit van een korte levensduur van het etiket. Een goed voorbeeld hiervoor zijn de verzendetiketten. De bedrukking van het etiket ontstaat door verwarming. De printkop wordt op gedeeltes verwarmd waar de bedrukking moet komen. Op een Direct Thermisch etiket zit een toplaag. Deze toplaag reageert op verwarming van de printkop van de printer. Wanneer u een lucifer of aansteker op een gepaste afstand onder het etiket houdt, dan ontstaan er verkleuringen. Dit gebeurt ook wanneer u met uw nagel of een ander voorwerp over het etiket krast. Op deze manier kunt u zien of een etiket thermisch is. Bij intensief gebruik zal de printkop sneller slijten. Ook wanneer u kiest voor goedkopere etiketten zullen deze langs de printkop schuren en dus meer schade aanbrengen aan de printkop. Naast het slijten zal bij Direct Thermisch printen de bedrukking op het etiket sneller verkleuren.

Thermisch Transfer

Bij een Thermisch Transfer printer wordt gebruik gemaakt van een lint. Deze labels bevatten geen toplaag die reageren op warmte. Wel wordt er net als bij de Direct Thermische printers gebruik gemaakt van warmte. De printkop verwarmt het gedeelte van het lint dat geprint moet worden en de verwarmde delen van het lint blijven achter op het label. Een groot voordeel is dat de bedrukking veel langer leesbaar blijft. Doordat er gebruik wordt gemaakt van een lint zal de printkop minder snel beschadigen. Thermisch Transfer etiketten worden onder andere ingezet bij het labelen van schappen in magazijnen of winkels, productidentificatie of langere registratie.

Thermo Eco en Thermo TOP

De Thermo Eco en Thermo TOP etiketten zijn te gebruiken voor zowel Direct Thermisch, als Thermisch Transfer. Het verschil tussen deze twee etiketten is de lijmlaag. Beide lijmlagen zijn permanent. De ECO lijmlaag is biologisch en goedkoop, maar heeft een mindere kleefkracht. Thermo TOP etiketten zijn naast krachtiger ook extra beschermd tegen UV licht, vocht en vet. Hierdoor heeft de Thermo TOP een langere levensduur, maar wel een hogere prijs. 

Mocht u twijfelen over welke etiketten u kunt gebruiken voor een bepaalde labelprinter? Neem dan contacht op met onze klantenservice

Lees minder
Labelprinter etiketten
77 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
77 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

Ontvang 10% korting!

We willen je graag persoonlijke kortingsacties en relevante updates uit de logistiek aanbieden. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvang je 10% korting op je volgende bestelling.