Categorieën
02-5887005

Klantenservice

Verzegelingen

Verzegelingen of seals worden ingezet om diefstal van lading, fraude en smokkel tegen te gaan. Door het verzegelen van een lading heb je zelf al de juiste maatregelen getroffen. Als je jouw lading niet beveiligt en te maken krijgt met diefstal, fraude of smokkel, dan vergoedt de verzekering niets. Je past ook vaak verzegeling toe op ladingen met een waarde of zendingen die door de douane moeten. Ook medische producten of gevaarlijke stoffen worden vaak voorzien van verzegeling. Verzegeling kan op vele manieren. Bij ons vind je een compleet assortiment met de juiste verzegeling voor jouw situatie.  

Lees verder

Alles over verzegelingen:

 • Indicatieve verzegeling
 • Barrièreverzegeling
 • Security tape, labels en sealbags
 • Sloten, kluizen en sleutelkastjes
 • Zegelloodjes
 • Welke verzegeling heb ik nodig?

Indicatieve verzegeling

Indicatieve verzelingen kunnen alleen als indicatie gebruikt worden. Ze geven een indicatie of bijvoorbeeld een laadruimte tussentijds ongeoorloofd geopend is. De indicatieve verzegelingen kunnen met de hand worden aangebracht. Door de lage breeksterkte kunnen de verzegelingen ook eenvoudig met de hand worden verwijderd. Een voorbeeld van deze verzegeling is de aantrekverzegeling, ofwel aanrijgzegel. Deze zegels worden gebruikt bij brandblussers of AED-apparaten. In noodsituaties kunnen de verzegelingen snel en gemakkelijk verbroken worden. Voor de iets zwaardere verzegeling is de bandverzegeling ideaal. Het blijft indicatief, maar bij de metalen variant heb je al een tang nodig om de verzegeling te verbreken.

Bijna alle aantrekverzegelingen zijn gemaakt van kunststof, maar ze variëren onderling veel. Zo moet je onder andere onderscheid maken tussen een zegel met een gladde staart of een kogelstaart. Een zegel met een gladde staart is eenvoudiger aan te brengen dan een zegel met een kogelstaart. Ook kunnen de verzegelingen sterk verschillen in diktes. Welke diameter de staart mag hebben, is afhankelijk van de opening van het object dat je wilt verzegelen. De verzegelingen zijn uniek genummerd en kunnen voorzien worden van een barcode of een eigen logo of opdruk. Het nummer van de zegel wordt vermeld op de vrachtbrief. 

Barrièreverzegeling

Naast indicatieve verzegeling zijn er ook barrièreverzegelingen, zoals de cable seals en de containerzegels. Deze verzegelingen zijn bedoeld om diefstal van lading te voorkomen en vooral te vertragen. De zegels zijn daarom eenvoudig met de hand aan te brengen, maar het verwijderen van deze verzegelingen is alleen mogelijk met zwaar gereedschap, zoals een betonschaar. Barrièreverzegeling is voorzien van een unieke nummering of barcode. De verzegeling voldoet aan de ISO17712-2013 norm voor Security Seal of High Security Seal. Met deze certificering voldoet een zegel aan de eisen van de CT-PAT en ISPS (anti-terreurorganisatie). Bij ons vind je barrièreverzegeling, zoals cable seals en containerzegels. 

Cable seals
Een cable seal, ofwel kabelverzegeling bestaat uit een stevige aluminium behuizing en een flexibele staaldraad. Ze zijn eenvoudig aan te brengen en zijn erg veilig. Door de kabel aan te trekken zorg je voor een minimale opening. Het beveiligingsniveau van een cable seal is erg hoog. Bij fraude van het zegel rafelt het staaldraad. Na het doorknippen van het staaldraad is het onmogelijk om de verzegeling opnieuw te gebruiken. Cable seals worden gebruikt voor het afsluiten van tankwagens, ibc-containers, vrachtwagens, etc.

Containerzegel
Een containerzegel of bolt seals worden gebruikt om een container te verzegelen. Ongeoorloofde toegang worden met de containerzegels tegen gegaan. Wanneer er gerommeld is met het zegel, is dit direct zichtbaar. Containerzegels worden vaak ingezet bij het verzegelen van vrachtwagendeuren, afvalcontainers, wagoneuren of zeecontainers. 

Security tape, labels en sealbags

Security tape
Security tape is speciaal ontworpen om zendingen met waardevolle en diefstalgevoelige goederen, zoals elektronica, kleding, rookwaren, geneesmiddelen en alcoholische dranken, extra stevig te sluiten. Wanneer de veiligheidstape wordt losgetrokken, verschijnt een onuitwisbare waarschuwingsboodschap. Deze waarschuwing geeft aan dat iemand getracht heeft de verpakking te openen. Het is direct duidelijk dat er gerommeld is aan de zending. Zodra de tape of het label is verwijderd, is het onmogelijk deze opnieuw te sluiten zonder duidelijke sporen achter te laten.  

Security labels
Security labels worden vaak gebruikt bij het verzegelen van apparatuur, dozen en enveloppen. Sectoren waar veel gebruik wordt gemaakt van deze labels zijn de gezondheidszorg en IT-sector. Ook deze security labels bevatten een onuitwisbare waarschuwingsboodschap bij het lostrekken van het label. 

Security sealbags
Security sealbags zijn beveiligde verzendenveloppen. Ze zijn verkrijgbaar in verschllende formaten. Elke zak is voorzien van een unieke nummering en een verzegeling. Wanneer de envelop gesloten is, kan die niet meer worden geopend zonder zichtbare sporen achter te laten. Goederen zoals geld, gevonden voorwerpen, mobiele telefoons, camera's, kleding of sieraden worden vaak verzonden in een security sealbag.  

Sloten, kluizen en sleutelkastjes 

Sloten
Beveilig je werf, container of bedrijfswagen met een sterk slot. Sloten zijn veelvoorkomende hulpmiddelen om iets af te sluiten en diefstal te voorkomen. Soms is een hangslot al genoeg. Dit slot wordt op veel plaatsen gebruikt: van het beveiligen van een container, tot het afsluiten van een koffer. Ze zijn er in veel verschillende maten en je kunt ze openen met een sleutel of een code. Container-, truck- en trailersloten zijn geschikt voor het sterker afsluiten van een laadruimte. 

Kluizen

Een kluis of een safe is een inbraakwerende kast met zware beveiliging. Ideaal dus om waardevolle documenten in op te slaan. De kluizen van Master Lock zijn gemaakt van massief staal en bieden bescherming tegen diefstal. De grotere uitvoeringen zijn ook nog eens brand- en waterwerend. De ideale beveiliging dus voor producten die je koste wat kost wilt beschermen.

Sleutelkastjes

Ook in ons bedrijf is het sleutelkastje onmisbaar. Een centrale plek waar de sleutels van verschillende panden, voertuigen of andere sloten opgeborgen kunnen worden zorgt voor overzicht en voorkomt verrassingen als iemand een sleutel mee naar huis heeft genomen en bijvoorbeeld op vakantie is. De kastjes kunnen zelf ook afgesloten worden waardoor niemand zomaar toegang heeft tot de sleutels.

Zegelloodjes

Een andere manier om te verzegelen is door gebruik te maken van zegelloodjes. Het verzegelen met zegeldraad en lood is al eeuwenoud en een goede manier om te verzegelen. Tegenwoordig zijn deze loodjes naast echt lood ook verkrijgbaar in kunststof. Het loodje bevat twee gaatjes. De zegeldraad kan daar doorheen gehaald worden. Hierdoor ontstaat een gesloten lus. Met behulp van een zegeltang kan het loodje aangedrukt worden. De verzegeling is dan gesloten. Zegelloodjes worden vaak gebruikt bij het verzegelen van verbindingen, kranen of sluitingen. 

Welke verzegeling heb ik nodig?

Wij hebben een ruim assortiment verzegeling voor diverse toepassingen. Twijfel je over de aanschaf van een bepaald type verzegeling? Als je eerst enkele proefexemplaren wilt ontvangen, sturen wij die graag naar je toe. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Je kunt ook zegels laten bedrukken met bijvoorbeeld een (bedrijfs-)naam en/of logo. Bij grotere aantallen maken we een offerte op maat. 

Verklaring uniciteit

Unieke veiligheidszegels

Wij verklaren dat onze veiligheidszegels uniek geproduceerd zijn. Hetzelfde artikel zal nooit worden gedupliceerd of gereproduceerd in dezelfde kleur met dezelfde personalisatie of nummering. Bovendien laten we een database bijhouden die voortdurend wordt bijgewerkt en waarin de volgende informatie wordt opgenomen:

 1. Soort veiligheidszegel
 2. Kleur
 3. Nummering
 4. Personalisatie
 5. Klant

Op deze wijze krijg je de garantie dat elk zegel uniek is en als zodanig toegepast kan worden.

Lees minder
 1. Top 10 (Verzegeling)
  Top 10 (Verzegeling)
  Browse Category
 2. Aantrekverzegeling
  Aantrekverzegeling
  Browse Category
 3. Bandverzegeling
  Bandverzegeling
  Browse Category
 4. Cable Seal
  Cable Seal
  Browse Category
 5. Containerzegels
  Containerzegels
  Browse Category
 6. Twistseal
  Twistseal
  Browse Category
 7. Kluizen
  Kluizen
  Browse Category
 8. Security sealbags
  Security sealbags
  Browse Category
 9. Securitylabels
  Securitylabels
  Browse Category
 10. Securitytape
  Securitytape
  Browse Category
 11. Sleutelkastjes
  Sleutelkastjes
  Browse Category
 12. Sloten
  Sloten
  Browse Category
 13. Zegelloodjes
  Zegelloodjes
  Browse Category
 14. Verzegelen van ...
  Verzegelen van ...
  Browse Category
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Vaste klanten bestellen via overschrijving
 • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.