Categorieën
02-5887005

Klantenservice

Onze geschiedenis

We maken er geen geheim van dat Logistiekdirect Nederlandse roots heeft. Bart en Thijs Sanders, twee broers en van origine actief in de wereld van logistiek, verkochten het transportbedrijf van hun vader en begonnen een webshop in de verkoop van vrachtbrieven. Hun komst bleef niet onopgemerkt…

Rebelse start

Door hun ervaring in de transportsector wisten Bart en Thijs dat één monopolist alle vrachtbrieven drukte voor de complete Nederlandse markt. Dat moest anders, vonden zij. In 2012 startten zij een webshop voor vrachtbrieven onder de naam CMR Concurrent. Door hun verleden hadden ze een sterk netwerk opgebouwd en een hoge gunfactor in de branche. Ze kregen steeds meer vragen of ze bepaalde producten ook konden leveren, zoals spanbanden, palletten, wikkelfolie, werkhandschoenen en tape. 'Nee' zeggen was geen optie, dus al snel werden Spanband Concurrent, Pallet Concurrent en Werkhandschoenen Concurrent opgericht. Uiteindelijk zijn deze afzonderlijke webshops onder één paraplumerk op de markt gebracht: Logistiekconcurrent.

Geschiedenis rebels Geschiedenis rebels
Geschiedenis focus Geschiedenis focus

Focus op België

Door de groeiende populariteit kwamen er ook steeds meer aanvragen vanuit België. We vonden het belangrijk om voor een andere markt (in dit geval de Belgische) niet zomaar onze online winkel en service te kopiëren, maar goed te kijken naar wat past bij deze nieuwe doelgroep. Zo werd in 2017 Logistiekdirect opgericht, met een andere naam dan de originele. Het woord “concurrent” heeft in Nederland namelijk een andere betekenis dan in België. Daar maakten we het eerste zichtbare onderscheid.

Ook onze klantenservice kon wat ons betreft niet bestaan uit alleen maar Nederlandse mensen. We zochten daarom actief naar Vlaamse collega’s en openden een kantoor in Antwerpen. Later omarmden we taalspecialisten die ons hielpen met het vervlaamsen van onze webshop. Logistiekdirect blijft groeien en zal qua klantenservice en commercie vooral werken met Vlaamse collega’s. Ons moederbedrijf AFL Groep (waar ook Logistiekconcurrent onder valt) is gevestigd in Nederland.

Alles voor de logistiek

Logistiekdirect levert sinds de start in 2017 alles voor magazijn en transport. Niet voor niets zijn wij dé totaalleverancier voor de logistiek. Van enkel vrachtbrieven zijn we uitgegroeid tot groothandel in logistieke gebruiks- en verbruiksartikelen met meer dan 10.000 producten.

Geschiedenis alles voor logistiek Geschiedenis alles voor logistiek
Geschiedenis Bunzl Geschiedenis Bunzl

Onderdeel van Bunzl

Sinds 20 juli 2022 is Logistiekdirect onderdeel van Bunzl, een beursgenoteerde wereldleider in outsourcing en distributie van non-food producten. Het bedrijf is in 32 landen actief en heeft een omzet van ongeveer 11 miljard euro. Door deze samenwerking profiteren we van de enorme schaalgrootte, waar onze klanten de vruchten van plukken. Het grote inkoopvolume zorgt voor scherpe prijzen. Bovendien beschikken we over de laatste innovaties en kennis. Bunzl is zowel financieel als bestuurlijk een sterke stabiele organisatie.


perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen via overschrijving
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.