Categorieën
02-5887005

Klantenservice

Exportdocumenten

Erkend drukker Exportdocumenten zeer voordelig bestellen? Om goederen te kunnen importeren en exporteren bestaan er verschillende soorten exportdocumenten en douaneformulieren. Wij hebben de volgende documenten altijd op voorraad in ons assortiment:

Lees verder
  • IMO Dangerous Goods Declaration: voor het verschepen van gevaarlijke stoffen over water
  • Multi Modal Dangerous Goods (MMDG) formulier: voor het vervoeren van gevaarlijke stoffen over de weg, het spoor of over water
  • Master Air Waybill (MAWB): voor luchtvracht
  • ATR-certificaat: herkomstdocument, specifiek voor transacties tussen EU-landen en Turkije

IMO Dangerous Goods Declaration

Het vervoer van schadelijke stoffen brengt veel risico's met zich mee. De stoffen moeten dan ook op een goede en veilige manier verpakt worden. Daarnaast moet het formulier IMO Dangerous Goods Declaration aanwezig zijn. Dat formulier is geschikt voor transport van goederen en producten over binnenwater en over zee. Zorg ervoor dat dit formulier voor vertrek correct is ingevuld volgens de regels van de International Maritime Dangerous Goods Code. Die code is met name bedoeld om de veiligheid van het schip, de lading en de bemanning te waarborgen bij vervoer van gevaarlijke stoffen. Het formulier moet ingevuld zijn vóór de goederen over water getransporteerd worden.

Multi Model Dangerous Goods (MMDG)

Er bestaat ook een formulier voor het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg of het spoor. Dat formulier, het Multi Model Dangerous Goods (MMG), kan ook gebruikt worden voor vervoer over binnenwater en over zee. Ook dat formulier hebben we in ons assortiment.

Master Air Waybill (MAWB)

Voor luchtvervoer is er een specifieke luchtvrachtbrief nodig, de Master Air Waybill (MAWB). Dat is het bewijs van de overeenkomst tussen de lader en de vervoerder en dekt het volledige traject vanaf het vertrek op de luchthaven tot de aankomst op de luchthaven. De zending wordt niet geaccepteerd zonder Master Air Waybill.

ATR-certificaat

Importeer je producten of goederen uit Turkije of exporteer je naar dat land? Dan heb je het ATR certificaat nodig: een speciaal douaneformulier dat ervoor zorgt dat de handel tussen landen uit de Europese Unie en Turkije vlot verloopt. Met dat certificaat hoeft er bijvoorbeeld niet betaald te worden voor de invoerrechten van de meeste goederen. 

Lees minder

Exportdocumenten
5 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
5 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen via overschrijving
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.