Categorieën
02-5887005

Klantenservice

Ladingstangen

Bij het vervoeren van vracht is het belangrijk dat die goed vast zit, zodat deze niet om kan vallen of kan beschadigen. Met de juiste ladingstang, cargokeeper, spanplank of telescoopstang zorg je ervoor dat je vracht gezekerd is tijdens het transport. Daarnaast kan je met een stuwbalk de inhoud van je trailer of bus zo optimaal mogelijk indelen.

Lees verder

DecaNewtons

Bij ladingstangen wordt de blokkeerkracht aangegeven in decaNewtons (daN). Een decaNewton is een eenheid voor kracht en staat gelijk aan 1 kilo. Dit betekent dus dat een ladingstang met een blokkeerkracht van 500daN een lading tot 500 kilo kan zekeren. In combinatie met andere ladingszekeringen, zoals antislipmatten, kan dit gewicht zelfs nog toenemen.

Verschillende soorten ladingstangen

In ons assortiment vind je verschillende soorten ladingstangen, namelijk:

 • cargokeepers
 • spanplanken
 • stuwbalken
 • telescoopstangen

Al deze ladingstangen hebben allemaal met hun eigen voordelen. Zo kan een cargokeeper zonder bindrails of huifplank bevestigd worden. Een spanplank gebruik je om de lading te zekeren. Die is gemakkelijk te plaatsen over een huifplank. Met een stuwbalk creëer je snel een extra laadvloer, terwijl je hem ook als ladingzekering kan gebruiken. Telescoopstangen zijn geschikt om snel en veilig in bindrails te plaatsen of zelfs om te gebruiken als kledingstang.

Vastzetten met cargokeepers

Cargokeepers zijn ideaal voor vrachtwagens zonder andere bevestigingsmogelijkheid. Cargokeepers hebben aan beide zijden een rubberen voet waarmee ze vastgezet kunnen worden tussen dak en bodem of twee zijkanten. Hierdoor worden cargokeepers vaak gebruikt om de vracht in koelvrachtwagens te zekeren. Doordat cargokeepers zichzelf vastzetten is de blokkeerkracht wat lager dan van stangen die in combinatie met bindrails of huifplanken worden gebruikt.

Insluiten met spanplanken

Een spanplank wordt ook wel een cargobalk of spanstang genoemd. Met een spanplank sluit je een lading in zodat ze niet kan beginnen te verschuiven. Spanplanken hebben een klemsysteem dat eenvoudig over een huifplank geplaatst kan worden. Hierdoor hebben ze een blokkeerkracht tot wel 1000 daN. Doordat de cargobalken verstelbaar zijn kunnen ze ook vastgezet worden op dikkere planken of balken en zijn ze helemaal op maat te maken voor jouw trailer of bestelwagen.

Creëer een dubbele laadvloer

Met behulp van een stuwbalk, cargobalk of vloerbalk kan je eenvoudig een extra laadvloer oprichten in je trailer of bestelwagen. Dit is de ideale oplossing voor wanneer goederen niet stapelbaar zijn en je ze toch economisch verantwoord wilt vervoeren. Daarnaast zijn stuwbalken op dezelfde manier te gebruiken als spanplanken, namelijk als ladingszekering om de vracht in te sluiten zodat deze veilig vervoerd kan worden.

Telescoopstangen

Met een telescoopstang zeker je eenvoudig je lading in je vrachtwagen, oplegger of transportwagen. Door de verende voet zijn de telescoopstangen snel en veilig te bevestigen in de passende bindrails. Met een blokkeerkracht tussen 250 en 1000daN zijn telescopische stangen naast gemakkelijk plaatsbaar ook nog eens in staat om de lading goed te zekeren. De telescoopstangen met een diameter van 36 mm zijn ideaal om als kledingstang te gebruiken.

Overzicht verschillende ladingstangen

Soort ladingstang Manier van bevestigen Blokkeerkracht
Cargokeeper Rechtstreeks in laadruimte 100-400 daN
Spanplank Huifplank of balk 200-100 daN
Stuwbalk Bindrails 900-2800 daN
Telescoopstang Bindrails 250-1000 daN

Speciale wensen op het gebied van ladingzekering? Neem direct contact op met onze ladingzekeringspecialist.

Lees minder
Ladingstangen
 1. Telescoopstangen
  Telescoopstangen
  Browse Category
 2. Cargokeepers
  Cargokeepers
  Browse Category
 3. Spanplanken
  Spanplanken
  Browse Category
 4. Stuwbalken
  Stuwbalken
  Browse Category

Speciale wensen op het gebied van ladingzekering?

Vraag naar de mogelijkheden

Doos op maat bestellen Doos op maat bestellen
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Vaste klanten bestellen via overschrijving
 • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.