Categorieën
02-5887005

Klantenservice

Verpakkingen

Je moet alles wat je verkoopt of vervoert natuurlijk ook verpakken. Verpakkingen zijn er in alle soorten en maten. Bij Logistiekdirect vind je een compleet assortiment verpakkingmateriaal zoals kartonnen dozen, verpakkingstape en wikkelfolie tegen een voordelige prijs. Tegenwoordig worden er wel drie keer zoveel pakketten verstuurd als een paar jaar geleden. Dat betekent dus dat er ook drie keer zoveel verpakkingsmateriaal nodig is. Bij ons kun je daarom alles vinden dat je nodig hebt om je producten te verpakken. 

Liever besparen met een kartonnen doos op maat? Neem direct contact op met onze verpakkingsspecialist. 

 • Duurzame verpakkingsmaterialen 
 • Altijd goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Hoge staffelkortingen
 • Maatwerk mogelijk
 • Alles voor verpakken, beschermen en verzenden

Lees verder

Meer over verpakkingen

 • Waarom verpakkingsmaterialen bestellen bij Logistiekdirect?
 • Toepassingen van verpakkingen 
 • Soorten verpakkingsmateriaal
 • Dozen opvullen en beschermen
 • Duurzaamheid en verpakkingen

Waarom hier verpakkingsmaterialen bestellen?

 • Duurzame verpakkingsmaterialen
 • Altijd goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Hoge staffelkortingen
 • Maatwerk mogelijk
 • Alles voor verpakken, beschermen en verzenden

Toepassingen van verpakkingen

Verpakkingen worden in veel verschillende situaties gebruikt. Je kunt hierbij denken aan: 

 • Opslag in winkel, magazijn of distributiecentrum
 • Verzending per post of pakketdienst
 • Verhuizen
 • Verzamelen van afval
 • Inpakken of beschermen van producten
 • Het weergeven van informatie over het product

Soorten verpakkingmateriaal

Verpakkingen kunnen uit diverse materialen bestaan. De keuze voor een bepaald materiaal hangt onder meer af van het product dat je wil verzenden. Ook belangrijk is de omgeving waarin het product wordt verzonden of opgeslagen.

Grofweg zijn er drie soorten verpakkingen:

 • Plastic
 • Papier / karton
 • Combinatie van plastic en karton

Iedere materiaalsoort heeft haar eigen voor- en nadelen op het gebied van prijs, kwaliteit, waterdichtheid, scheursterkte, milieuvriendelijkheid enz.. Plastic verpakkingen zijn zeer veelzijdig en sterk. De treksterkte en doorsteekweerstand zijn hoger dan die van papier, zodat de producten veiliger verpakt zijn. Bovendien kun je ze goed afsluiten en zijn ze vaak zelfs water- en luchtdicht. Kunststoffen gemaakt van polyethyleen en polypropyleen kunnen eenvoudig gerecycleerd worden en zijn dus milieuvriendelijk. Een eventueel nadeel van plastic verpakkingen is, dat ze over het algemeen duurder zijn dan papieren verpakkingen.  

Een papieren of kartonnen verpakking is vaak goedkoper dan een plastic variant en is licht van gewicht. De doos wordt pas zwaarder wanneer ze gevuld wordt. Papier is makkelijk afbreekbaar en kan gemakkelijk bedrukt worden. Houd er wel rekening mee dat een papieren verpakking niet lucht- of vochtdicht is. Daarom zijn ze niet voor alle artikelen even geschikt. Voedsel bijvoorbeeld bederft sneller in een kartonnen doos.

Bij de aanschaf van dozen heb je ontelbaar veel mogelijkheden. Als je kiest voor een doos op maat, kun je zelf bepalen welke kwaliteit, soort, grootte, kleur en afwerking de dozen hebben.

Dozen opvullen en beschermen

Verpakkingen hebben vaak veel te verduren zowel bij opslag, als bij transport. Bij het verpakken van goederen is het erg belangrijk om lege ruimtes in de doos op te vullen. Het is immers niet de bedoeling dat de inhoud van het pakket beschadigd wordt. Je kunt de meeste schade gemakkelijk voorkomen met behulp van beschermingsmateriaal. Logistiekdirect biedt een ruim assortiment beschermingsmateriaal en opvulmateriaal. Zo kun je kiezen voor opvulchips, golfkarton, opvulschuim of stuwzakken om jouw producten te beschermen. Wil je dozen of verpakkingen aan de buitenkant beschermen, bijvoorbeeld tegen insnijden of indeuken, dan kun je gebruik maken van hoekprofielen van schuim, karton of plastic. 

Duurzaamheid en verpakkingen

Tegenwoordig gaan we voor groen! Duurzame materialen en producten worden steeds belangrijker. Dit geldt dus ook voor verpakkingsmaterialen. Ook Logistiekdirect denkt aan de toekomst. De opkomst van online shoppen en het verzenden van pakketjes is al een tijdje gaande. Wij willen onze klanten de kans geven om ook voor groen te gaan. Daarom hebben wij in ons assortiment duurzame folie en duurzame tape opgenomen. Ook onze kartonnen dozen en opvulpapier zijn 100% recycleerbaar en duurzaam vervaardigd. Draag je steentje bij aan een betere toekomst en investeer in duurzame verpakkingsmaterialen. 

De kartonnen dozen op onze website zijn 100% recycleerbaar. Al onze dozen beschikken over het FSC-keurmerk. Dit label geeft aan dat het papier afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos. Ook met onze kartonnen dozen ben je dus milieuvriendelijk bezig. 

Strenge controle op verpakkingen

LET OP: in België worden verpakkingen streng controleerd. Sinds 2014 is een Europese richtlijn van kracht die zegt dat er technische controles moeten worden uitgevoerd langs de weg. België voert die richtlijnen strikt uit. In Vlaanderen moeten verpakkingen voldoen aan de EUMOS 40509-norm. Die norm gaat over het goed vastzetten of zekeren van de lading, meer bepaald over de verpakking, de geschiktheid van het voertuig en de manier waarop de lading is gezekerd. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt niet alleen bij de vervoerder, maar ook bij de verlader, de afzender, verpakker of opdrachtgever. Bij inbreuken kunnen boetes variëren van € 160,00 tot € 2750,00.

Door verpakkingsmaterialen bij Logistiekdirect te kopen, weet je zeker dat jouw verpakkingen voldoen aan de vereiste normen. Vragen over ons complete assortiment verpakkingen? Neem contact op met onze klantenservice.


Lees minder
 1. Top 10 (Verpakkingen)
  Top 10 (Verpakkingen)
  Browse Category
 2. Kartonnen dozen
  Kartonnen dozen
  Browse Category
 3. Wikkelfolie
  Wikkelfolie
  Browse Category
 4. Tape
  Tape
  Browse Category
 5. Beschermen
  Beschermen
  Browse Category
 6. Omsnoeren
  Omsnoeren
  Browse Category
 7. Enveloppen
  Enveloppen
  Browse Category
 8. Verhuizen
  Verhuizen
  Browse Category
 9. Zakken
  Zakken
  Browse Category
 10. Tackers
  Tackers
  Browse Category
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Vaste klanten bestellen via overschrijving
 • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.