Palletranden

Je kunt opzetranden, ofwel palletranden, kopen voor allerlei pallets. De palletranden zijn geschikt voor onder andere displaypallets, europallets of blokpallets. Bij Logistiekdirect vind je een compleet assortiment aan palletranden, zowel tweedehands als nieuw, met of zonder ISPM15 normering. In combinatie met een europallet 80 x 120 kunnen de palletranden worden ingezet als complete exportverpakking. Bij opzetranden of palletranden kun je ook kiezen voor een kartonnen of metalen uitvoering. Naast palletranden met scharnieren zijn er ook compleet inklapbare palletboxen of MP boxen. Dit zijn multifunctionele stapelboxen.

Lees verder

Verschillende soorten palletranden

Opzetranden kun je nieuw of tweedehands kopen. Je kunt kiezen voor een houten opzetrand, een metalen opzetrand of een kartonnen opzetrand (de palletbox). Daarnaast zijn er ook verschillende formaten verkrijgbaar. De palletranden zijn te gebruiken bij een:

 • pallet 80 x 120 cm
 • pallet 100 x 120 cm
 • pallet 60 x 80 cm
 • pallet 80 x 80 cm

  Voordelen palletranden

  Door palletranden op een pallet te zetten kun je het voor veel gebruiksmogelijkheden inzetten. Met de pallet opzetrand verander je je pallet in een kist. Je bent hiermee ook flexibel voor wat betreft de hoogte, want met behulp van de opzetrand kun je de hoogte bepalen. Doordat de opzetranden stapelbaar zijn, kun je van je pallet een bak maken. Houten en metalen opzetranden zijn door de scharnieren vouwbaar. Hiermee kun je ruimte besparen bij het opslaan en bij het vervoeren. In sommige gevallen wordt er gebruik gemaakt van extra toebehoren, zoals een hoekopzetstuk, vakverdeling en deksel. Opzetplanken met stevige, gegalvaniseerde scharnieren zijn zeer breed inzetbaar. Denk bijvoorbeeld aan het beschermen van dozen en het opbouwen van een exportverpakking. Of het vervoer van losse onderdelen en het samenstellen van een bulkverpakking.

  Palletranden en deksels besparen niet alleen ruimte in je magazijn en tijdens transport, maar helpen daarnaast ook mee aan het veilig vervoeren van de goederen. De palletrand is stevig en maakt van je pallet een bak. De meeste opzetranden zijn opklapbaar en besparen dus ruimte wanneer ze niet gebruikt worden. Afhankelijk van het logistieke vraagstuk kun je kiezen voor een houten, metalen of kartonnen opzetrand.

  Van pallet naar bak

  Door het gebruik van opzetranden in combinatie met een pallet, kun je een bak maken van je pallet. Je hebt dan eigenlijk een houten kist. De kist kun je gebruiken om goederen los in te leggen. Daarnaast kun je de bak gebruiken in je magazijn als opslagruimte. Als je de pallet afsluit met een deksel kan er geen stof, vocht of ander vuil bij je producten terechtkomen. Bij de opzetranden kunnen ook passende palletdeksels en omsnoeringsmateriaal worden meegeleverd, om zo tot een volledige exportverpakking te komen.

  Aangezien wij dé specialist in pallets zijn, vind je bij ons ook een uitgebreid assortiment palletranden en palletrand toebehoren. Vandaag besteld = Morgen in huis.

  > Bekijk alle pallets.

  Lees minder
  Palletranden
  28 producten
  per pagina
  Van hoog naar laag sorteren
  28 producten
  per pagina
  Van hoog naar laag sorteren
  perfectteken

  Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

  Ontvang 10% korting!

  We willen je graag persoonlijke kortingsacties en relevante updates uit de logistiek aanbieden. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvang je 10% korting op je volgende bestelling m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen.