Categorieën
02-5887005

Klantenservice

Steekwagens

Steekwagens of steekkarren worden gebruikt om diverse goederen te verplaatsen. Dozen, kratten, banden, vaten en nog veel meer breng je snel en gemakkelijk naar een andere plek. De schep van de steekkar steek je gemakkelijk onder de goederen. Door de steekwagen op de wielen te laten kantelen, kun je gaan rijden en verplaats je enorm snel jouw goederen van punt A naar punt B. Je rug wordt ontlast, omdat tillen niet meer nodig is. Wanneer je geen steekwagen gebruikt, zouden lichamelijke klachten kunnen ontstaan. Steekwagens mogen daarom niet ontbreken op een werkplek waar veel wordt gesjouwd. 

Lees verder

Voordelen van steekwagens

 • Vermindert fysieke belasting
 • Tijdwinst
 • Vermindert vermoeidheid

Toepassingen steekwagens

Niet alleen in een magazijn kun je profiteren van de gemakken van een steekwagen. Ook horeca, detailhandel en bijvoorbeeld verhuizers gebruiken de steekwagen regelmatig. In de horeca verplaatsen ze makkelijk kratten en vaten met drank van de ene naar de andere plek en een groentewinkel zet de kratten appels eenvoudig in de koeling.  

Soorten steekwagens

Naast het draagvermogen van een steekkar en de schepdieptes en -breedtes zijn er nog meer soorten steekwagens. Voor elke situatie is er wel een geschikte steekwagen. Bij Logistiekdirect bieden wij een ruim assortiment steekwagens:

 • Krattensteekwagen
 • Bandensteekwagen
 • Vatensteekwagen
 • Inklapbare steekwagen
 • Trappensteekwagen

Het assortiment steekwagens wordt steeds groter en daardoor wordt het kiezen van de juiste steekwagen steeds moeilijker. Het is belangrijk om te weten wat je wilt vervoeren met de steekkar. Hoe zwaar zijn de goederen, welke vorm hebben ze en welke situatie wordt de steekwagen gebruikt? Zware of grote materialen vragen om een steekwagen met een groot draagvermogen. Hierdoor wordt het eigen gewicht van de steekkar ook hoger. De vorm van de te verplaatsen goederen is ook van belang. Tegenwoordig zijn er verschillende steekwagens voor speciale vormen. Kies bijvoorbeeld een vatensteekwagen om tonnen en vaten gemakkelijk te verplaatsen. Een bandensteekwagen mag niet ontbreken wanneer je veel met banden werkt. Een stapel banden schuif je eenvoudig op de steekwagen en verplaatst ze in een mum van tijd. 

Om een trap op en af te lopen hebben wij een speciale steekwagen in het assortiment, namelijk de traploper steekwagen. Deze steekwagen bevat een extra wiel aan beide kanten, waardoor trappen geen probleem meer zijn. Geen lift in de buurt? De traploper steekwagen is het ideale hulpmiddel in deze situatie. De inklapbare steekwagen is geschikt voor situaties waar slechts weinig opslagruimte is. Na gebruik zijn ze gemakkelijk en snel op te vouwen tot een klein pakketje. 

Welke wielen voor jouw steekwagen?

Afhankelijk van de goederen die je vervoert met een steekwagen, bepaal je welke banden onder de wagen moeten. Er zijn twee soorten banden:

 • Luchtbanden
 • Massieve banden

Bij het verplaatsen van breekbare goederen met een steekwagen wordt vaak gekozen voor luchtbanden. Deze banden hebben genoeg vering, waardoor ze stoten en trillingen gemakkelijk opvangen. Het rijden over ongelijke oppervlakten is geen probleem met luchtbanden. Met goed gevulde banden rijd je heerlijk met jouw steekwagen. Na verloop van tijd loopt er wel lucht uit de band. Ook als je de steekwagen een tijdje niet hebt gebruikt, kunnen de banden lucht verliezen. De banden zijn gemakkelijk op te pompen, maar onthoud wel dat rijden met slappe banden niet comfortabel rijdt. Zorg dus altijd voor goed opgepompte banden. Een groot voordeel van luchtbanden is dat ze voordeliger zijn dan massieve banden. 

Massieve banden worden ook wel antilekbanden genoemd. In tegenstelling tot de luchtbanden, kunnen de massieve banden niet lek gaan en hoef je ze dus nooit op te pompen. Antilekbanden zijn daarom ideaal op plekken waar metaalsnippers of spijkers rond kunnen slingeren. Je hoeft dus nooit uit te kijken voor scherpe stukken op de vloer. De prijs van antilekbanden ligt daardoor wel hoger, maar daarentegen is de levensduur van antilekbanden erg lang. Voor intensief gebruik zijn deze banden erg geschikt. De banden blijven hard, ook al zet je de steekwagen een tijdje ongebruikt weg.  

Luchtbanden Massieve banden
 • Voordelig
 • Schokwerend
 • Zelf te repareren
 • Kan lek raken
 • Duurder
 • Lange levensduur
 • Nooit meer lek

Drempelplaat voor de steekwagen

Bevind je je in een omgeving met drempels, dan kan een drempelplaat van pas komen. De drempelplaat is een handig hulpmiddel voor drempels of lage stoepranden. Zonder problemen rijd je de steekwagen over de plaat. 

Bij Logistiekdirect koop je steekwagens van verschillende merken. 

Bekijk alle interne transportmiddelen voor het magazijn. 

Lees minder

Steekwagens
55 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
55 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Vaste klanten bestellen via overschrijving
 • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.