Categorieën
02-5887005

Klantenservice

Behandelingsetiketten

Behandelingsetiketten of verpakkingsetiketten worden ingezet om transportschade te voorkomen. Deze etiketten maken duidelijk dat er voorzichtig met de goederen moet worden omgegaan. De etiketten worden wereldwijd gebruikt en zijn voor iedereen te begrijpen. Met behandelingsetiketten wordt in één oogopslag duidelijk hoe de lading behandeld dient te worden. Zo wordt de kans op transportschade kleiner.

Lees verder

Behandelingsetiketten zijn herkenbaar en trekken door hun opmaak meteen de aandacht. De etiketten bevatten standaard een lijmlaag, zodat ze eenvoudig aan te brengen zijn op de goederen. De lijmlaag op de etiketten is permanent. Dat zorgt ervoor dat het etiket het gehele logistieke proces stevig blijft zitten.


'Breekbaar' etiketten

Stickers met 'breekbaar' geven aan dat de goederen die worden vervoerd kwetsbaar zijn. Het meest voorkomende 'breekbaar' etiket is een etiket met daarop een afbeelding van een glas. Naast de afbeelding van een glas zijn er ook varianten beschikbaar met de tekst “breekbaar” of de Engelse variant “fragile”.


'This side up'-etiketten

Met 'this side up'-stickers wordt aangeduid dat goederen rechtop vervoerd dienen te worden en niet mogen kantelen. De afbeelding op het etiket bestaat uit een streep en twee pijlen omhoog. De streep is de onderkant, de pijlen geven aan welke zijde van het pakket de bovenkant is.


'Keep dry'-etiketten

'Keep dry'-stickers worden ingezet om vochtproblemen te voorkomen. Met deze etiketten wordt aangegeven dat de goederen tijdens het gehele logistieke proces droog dienen te blijven. Een 'keep dry'-etiket bevat een paraplu met regendruppels. Om deze reden worden de etiketten ook wel eens 'paraplu-etiketten' genoemd.


'Niet stapelen'-etiketten

Niet stapelen-stickers worden gebruikt wanneer goederen niet geschikt zijn om andere goederen bovenop te plaatsen. Tijdens het logistieke proces is het gebruikelijk goederen te stapelen. Met deze etiketten kan worden aangegeven dat bepaalde goederen hier niet geschikt voor zijn. De afbeelding op het etiket geeft een pakket boven een ander pakket weer. Het bovenste pakket is doorgekruist.


'Oververpakking'-etiketten

Wanneer een oververpakking wordt gebruikt, moet die zijn voorzien van alle gevaarsetiketten van de goederen in de oververpakking. Daarnaast moet de verpakking ook voorzien zijn van een 'overpack'-etiket.  


IATA-etiketten

Bij vervoer van gevaarlijke stoffen door de lucht moeten IATA-etiketten worden gebruikt. Met IATA-etiketten wordt aangegeven welke gevaarlijke stoffen de lading bevat, zodat er op de juiste manier met de zending wordt omgegaan.


Categorie 1, 2 en 3 etiketten

Wanneer er wordt gewerkt met dierlijke bijproducten, moeten die op de juiste manier worden verwerkt of afgevoerd. Dierlijke bijproducten zijn te verdelen in 3 categorieën, die elk op een andere manier behandeld moeten worden. Om aan te geven in welke categorie bijproducten vallen, worden stickers ‘Categorie 1, 2, en 3' gebruikt.  

Lees minder
Behandelingsetiketten
41 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
41 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen via overschrijving
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.