Categorieën
02-5887005

Klantenservice

Opvulmateriaal

Bij het versturen van pakketten wordt de doos niet altijd even voorzichtig behandeld. Verpakkingen hebben vaak veel te verduren en dat geldt dus ook voor de inhoud. Tijdens het verpakken van goederen is het van belang om lege ruimtes in de doos op te vullen. Hierdoor voorkom je dat het product verschuift in de doos. Een beschadigd product is zonde.

Wij bieden een ruim assortiment aan opvulmaterialen om deze beschadigingen te voorkomen. De materialen zijn schokwerend en beschermen producten. 

Lees verder

Voordelen van opvulmateriaal

 • Bieden bescherming
 • Snelle effectieve vulling voor lege ruimtes
 • Schokwerend
 • Licht in gewicht
 • Lage inkoopkosten
 • Recyclebaar

Soorten opvulmateriaal

Een product moet goed beschermd worden, maar niets is zo vervelend als de inhoud van een doos meer opvulmateriaal bevat dan artikelen. Het opvullen van verpakkingen kan op verschillende manieren. Het is belangrijk om het juiste vulmateriaal te kiezen. De verschillende soorten opvulmateriaal die verkrijgbaar zijn bij Logistiekdirect zijn:

 • opvulchips
 • golfkarton
 • luchtkussenfolie
 • opvulschuim  

Opvulchips

Met opvulchips vul je eenvoudig lege ruimtes in een doos. Ze zijn soepel en schokdempend en vullen alle lege plekken. Opvulchips zijn een goedkope opslossing voor de bescherming van jouw producten. Wil je graag een milieuvriendelijke manier van opvullen, dan heb je bij ons keuze uit biologisch afbreekbare opvulchips. Deze chips zijn in water oplosbaar en kunnen bij het gft-afval.    

Golfkarton

Golfkarton of opvulpapier is 100% recyclebaar en daardoor een groen en duurzame opvuloplossing. Het golfkarton houdt de producten op de plaats en zorgen er dus voor dat ze niet gaan schuiven tijdens verplaatsing en transport. 

Opvulschuim

In enkele seconden expandeert het foam tot een beschermende verpakking op maat en omsluit het te verpakken product naadloos. Door en aantal keer op de verpakking te drukken, activeer je het schuim. Wanneer je het product in het expanderende schuim legt, vormt het schuim zich om het prouduct. 

Luchtkussens

Luchtkussenfolie kan worden gevuld met een opvulmachine. De machine wikkelt, buffert en fixeert en creëert in een handomdraai luchtkussenzakjes. De inhoud van jouw pakket wordt beschermd tegen alle soorten schokken. Een luchtkussenzakje bestaat voor slechts 1% uit folie en voor 99% uit lucht.   

Stuwzakken
Stuwzakken zijn met lucht gevulde zakken die ter opvulling dienen van lege ruimtes in een zeecontainer of vrachtwagen. Opvullen kan dus op kleine schaal in doosjes maar ook op grote schaal in transporteenheden. Kijk ook eens in ons assortiment aan stuwzakken.

Ook handig: Wil je dozen of verpakkingen aan de buitenkant beschermen, bijvoorbeeld tegen insnijden of indeuken, dan kan je gebruik maken van hoekprofielen van schuim, karton of plastic. Deze zijn ook verkrijgbaar op Logistiekdirect.

Lees minder

Opvulmateriaal
27 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
27 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Vaste klanten bestellen via overschrijving
 • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.