ADR

Richtlijnen ADR markering en kenmerking

Transporteenheden met gevaarlijke stoffen moeten aan de voor- en achterkant duidelijk zichtbaar zijn. Dit kunt u doen door uw voertuig te voorzien van rechthoekige, retroreflecterende oranje borden met een afmeting van ten minste 400 mm breed, 300 mm hoog en een zwarte rand van ten hoogste 15 mm. Deze borden moeten zo worden bevestigd dat ze loodrecht op de lengteas van de transporteenheid staan. Als het beschikbare oppervlak te klein is voor deze afmeting, dan mogen de borden worden verkleind tot 300 mm breedte, 120 mm hoogte en een zwarte rand van 10 mm breed.

Lees verder

ADR transport

Voor tankvervoer en los gestort vervoer van gevaarlijke stoffen geldt dat bovendien een oranje bord moet worden gevoerd, waarop het gevaarsidentificatienummer en stofidentificatienummer (UN-nummer) van de vervoerde stof(fen) staat:

 • Bij tankwagens en transporteenheden met één of meer tanks of compartimenten: aan weerszijden van elke tank of tankcompartiment
 • Voertuigen en containers met vaste stoffen die los gestort worden vervoerd: an weerszijden van elke transporteenheid of container

Als maar één gevaarlijke stof wordt vervoerd, hoeft u geen oranje borden aan weerszijden te bevestigen als de borden aan de voor- en achterkant zijn voorzien van de identificatienummers. Bestel hier daarom al uw onderdelen die noodzakelijk zijn bij ADR transport.

Lees minder
ADR
 1. Koffer
  Koffer
  Browse Category
 2. Markering
  Markering
  Browse Category
 3. PBM
  PBM
  Browse Category
 4. Pionnen & verkeerskegels
  Pionnen & verkeerskegels
  Browse Category

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
 • 30 dagen retourgarantie

Ontvang 10% korting!

We willen je graag persoonlijke kortingsacties en relevante updates uit de logistiek aanbieden. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvang je 10% korting op je volgende bestelling.