Categorieën
02-5887005

Klantenservice

Transpalletten

De transpallet, ofwel palletwagen, is een ideaal hulpmiddel om pallets te verplaatsen. De handtranspallet wordt het meest gebruikt. De transpallet is dé oplossing om tijd te besparen tijdens transport. Je stapelt de goederen op een pallet en brengt ze ibinnen je magazijn in een mum van tijd van A naar B. De transpallet wordt ook ingezet tijdens het laden en lossen van ladingen. De palletladingen kunnen eenvoudig in en uit de trailer worden gereden. 

Lees verder

Hoe werkt een handtranspallet?

De transpallet wordt handmatig bediend. De palletwagen wordt ook wel pompwagen genoemd, omdat je een pompmechanisme gebruikt om de lading op te tillen. Je trekt de hefboom van de wagen naar je toe en beweegt hem van je af. Op deze manier wordt het pompmechanisme in gang gebracht. Bij elke beweging gaan de vorken van de pompwagen een stukje omhoog. In tegenstelling tot een stapelaar kan een transpallet een pallet tot ongeveer 15 centimeter hoogte brengen. Als jouw lading hoog genoeg staat, vergrendel je het mechanisme door de bedieningshendel omhoog te klikken. De hendel staat nu horizontaal. Je kan er nu mee rijden. Ben je op de juiste plek, druk de bedieningshendel dan in. De vorken zakken weer tot de laagste stand. Je kunt nu makkelijk de transpallet onder de pallet vandaan halen. 

Hoe kies ik de juiste transpallet?

Wil je de juiste transpallet kopen? Vraag jezelf het volgende af:

 • Hoe zwaar zijn de goederen die je verplaatst?
 • Hoe lang moeten de vorken van de transpallet zijn?
 • Op welke ondergrond moet de transpallet rijden?
 • Waar sla ik de transpallet op?

Draagkracht 

Wat is het maximale gewicht van de goederen die je normaal gesproken moet vervoeren? Wat ga je vervoeren en hoeveel weegt het? Je vindt bij ons palletwagens met een draagvermogen tussen 1000 en 2500 kg. Overschrijd het maximale draagvermogen nooit.

Hoe groter de pallet, hoe zwaarder je hem kan laden. Het materiaal van de pallet is ook van belang bij het beladen. Bovendien mag ook een vrachtwagen maar een maximaal gewicht vervoeren. Daarom wordt er per pallet vaak een maximaal gewicht gehanteerd. 

Vorklengte van een transpallet

Welke vorklengte heb je nodig? De vorklengte is van belang voor de draaicirkel van de transpallet met last: hoe langer de vork, hoe groter de cirkel. De standaard lengte van de vorken is 1150 mm. Daarmee kan een europallet in de lengte worden opgepompt. Een korte lengte is ideaal voor blokpallets en verkleint de draaicirkel in de vrachtwagen. Heb je veel ruimte, dan kies je het beste voor extra lange vorken. Dit is handig om eventueel twee of zelfs drie pallets ineens op te pakken. Hiervoor hebben wij transpallets met extra lange vorken. Je bespaart hierdoor enorm veel tijd, omdat je minder vaak op en neer hoeft te rijden. De keuze voor de lengte van de vorken heeft dus te maken met het type pallets dat je verplaatst en hoeveel plaats je hebt om te draaien.

Verschillende wielen voor de transpallet

Alle transpallets beschikken over stuurwielen en vorkwielen. De vorkwielen bevinden zich vanzelfsprekend in de vorken van de pompwagen. De stuurwielen zitten recht onder de hendel. Er zijn verschillende factoren die van belang zijn bij de keuze voor specifieke wielen. Een pompwagen kies je niet zomaar. Om de levensduur van een palletwagen, en dan met name de wielen, te verlengen is het belangrijk om te weten op welke ondergrond de pompwagen gaat rijden en wat de verdere omstandigheden zijn. 

Single en tandem vorkwielen
Een transpallet kan single vorkwielen of tandem vorkwielen bevatten. Single vorkwielen bevatten in elke vork één wiel. De palletwagen met single vorkwielen gebruik je op een gladde vloer. Met maar één wiel kan je makkelijker draaien. Let erop dat de slijtage bij enkele wielen hoger is.

Bij tandemvorkwielen wordt de belasting verdeeld, waardoor de slijtage per wiel minder is. Op een ruwe, ongelijke vloer presteren de tandemvorkwielen het beste. Hoogteverschillen worden makkelijker overbrugd met tandem vorkwielen. Bij een transpallet met tandem vorkwielen kunnen de twee wielen variëren in materiaalsoort. Zo zijn er combinaties zoals rubber/PU, PU/PU of nylon/nylon. 

Materiaal van de wielen
De materiaalkeuze van de wielen is van belang. Er zijn drie soorten wielen:

 • Nylon: een nylon wiel heeft de laagste rolweerstand en is ideaal voor een gladde ondergrond. Nadeel van deze harde wielen is dat ze niet geruisloos zijn. Wel zijn ze uitermate geschikt in een omgeving waarin gewerkt wordt met voedsel. De wielen kunnen namelijk uitstekend tegen chemische producten en zoute omgevingen. 
 • Polyurethaan: wielen van polyurethaan (PU) zijn geschikt voor vele toepassingen. Deze wielen hebben een hoge rolweerstand, maar produceren minder geluid. Dit komt omdat de wielen zachter zijn dan bijvoorbeeld nylon. PU wielen zijn geschikt voor gladde ondergronden. 
 • Rubber: je kiest een palletwagen met rubberen wielen wanneer je veel rijdt over oneffen of natte ondergronden. Het rubber dempt de schokken, waardoor de productie van geluid minimaal is. In tegenstelling tot nylon of polyurethaan wielen laten rubberen wielen helaas wel strepen achter op bepaalde vloeren. 


Voorkom slijtage

Let op dat je transpalletten zo weinig mogelijk buiten of op een koude plek opbergt. De lagers van de wielen worden sneller aangetast en zullen daardoor sneller gaan roesten. Daarnaast zijn vuilresten nefast voor de wielen. Plakband of draden die rond de wielen terechtkomen zorgen voor slijtage. Voorkom rondslingerend vuil of haal het meteen weg als je het opmerkt. Vermijd drempels! Door het hoogteverschil bestaat de kans dat de wielen barsten. 

Verschillende merken transpalletten

Wij vertegenwoordigen de gangbare merken voor transpalletten, zoals Toyota BT en Ravas. Naast deze merken kun je ook Mattral-transpalletten bestellen. Je koopt ze exclusief bij ons.

Maak je elke dag veel gebruik van de transpallet? Kijk dan eens naar een elektrische transpalletten. Steekwagen of meubelroller nodig? Bekijk alle interne transportmiddelen

Lees minder

Transpalletten
40 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
 1. Staat de juiste transpallet er niet tussen?

  Vraag onze specialisten naar de mogelijkheden

  Transpallet Transpallet
40 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Vaste klanten bestellen via overschrijving
 • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.