Categorieën
02-5887005

Klantenservice

Schuimprofielen

Schuimprofielen beschermen kwetsbare randen en hoeken tegen beschadigingen tijdens transport of verplaatsing. De schuimprofielen worden ingezet bij diverse soorten producten, zoals glaswerk, schilderijen, deuren, spiegels of beeldschermen. Schuimprofielen zijn geschikt voor het beschermen van de kwetsbare delen van een product. Door het toevoegen van schuimprofielen zorg je ervoor dat de kans op schade zo klein mogelijk is. In ons assortiment vind je profielen in verschillende formaten en modellen. Zo is er voor elke situatie het juiste schuimprofiel. 

Lees verder

Voordelen van een schuimprofiel

 • Schokabsorberend
 • Beschermt randen en hoeken optimaal
 • Licht in gewicht
 • Makkelijk aan te brengen
 • Simpel op maat te knippen
 • Verkrijgbaar in verschillende formaten en modellen

Waarvan zijn schuimprofielen gemaakt?

Schuimprofielen zijn gemaakt van een zacht, flexibel materiaal, namelijk PE schuim. Het materiaal is schokabsorberend. Door de hoge schokabsorptie beschermt het schuim tegen stoten, krassen en butsen. Daarnaast voorkomt het schuimprofiel dat hoekjes kunnen afbreken. Een ander groot voordeel van het materiaal dat het niet gevoelig is voor slijtage. PE schuim is bestand tegen water en warmte en wordt daarom ook wel gebruikt voor isolatie. 

Verschillende modellen schuimprofielen

Er zijn diverse soorten schuimprofielen, namelijk:

 • Het U-profiel
 • Het L-profiel
 • Hoekprofielen

U-profiel 
Dit profiel past zich aan aan de dikte van het product en klemt zichzelf met zijn tulpvorm vast rond het te beschermen voorwerp. Ideaal voor de bescherming van deuren, spiegels, meubels, werkbladen en lijsten.

L-profiel 
Schuimprofielen met een L-profiel zijn geschikt om op de lange zijde van bijvoorbeeld meubels te plaatsen om beschadigingen aan de hoeken tegen te gaan. Bevestig dit type profiel rondom alle hoeken of kanten van het product in de doos of verpakking voor een optimale bescherming.

Hoekprofiel 
Dit profiel heeft een hoekvorm. Een hoekprofiel klemt zich rond de hoeken het producten en beschermt de hoeken tegen tegen beschadigingen die kunnen ontstaan tijdens het neerzetten van het product.

Ben je op zoek naar een ander formaat of model voor de bescherming van jouw kwetsbare producten, neem dan contact op met onze specialist. 

Bekijk alle hoekprofielen

Lees minder
Schuimprofielen
13 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
13 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Vaste klanten bestellen via overschrijving
 • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.