Categorieën
02-5887005

Klantenservice

Twistlock

Een twistlock is een speciale, draaibare kegelvormige pin. Het is een handig hulpmiddel voor het bevestigen van containers en wissellaadbakken tijdens transport, maar ook bij opslag. Met twistlocks zet je containers op een veilige manier vast. Het is erg belangrijk om containers goed vast te zetten. Containers zijn enorm zwaar en je wilt niet dat deze gaan schuiven tijdens het vervoeren. De twistlock zorgt voor de bevestiging van een container aan een schip of een ander draagvoertuig, zoals een oplegger of trein. Twistlocks worden ook ingezet bij het stapelen van containers.  

Lees verder

Hoe werkt een twistlock?

Het bevestigen van twistlocks is zwaar werk, maar eenvoudig. Op iedere hoek van een container zit een bevestigingspunt. In elk punt kan één twistlock worden geplaatst. De sjorder klikt de twistlocks gemakkelijk in het bevestigingspunt. Na het plaatsen van de container kan de container vergrendeld worden door de hendel om te zetten. Het gewicht van de container zorgt ervoor dat de as van de twistlock vanzelf draait. De veer spant zich op dat moment. Wanneer de kegel volledig in het gat van het bevestigingspunt valt, is de container vergrendeld. Het ontgrendelen doe je door aan het koordje te trekken.  

Aandachtspunten

Na het aanbrengen van een twistlock is het belangrijk om te controleren of het goed vastzitten voordat je deze loslaat. Wanneer een twistlock niet goed vastzit is er een kans dat het valt. Zorg ervoor dat jouw voeten zich nooit recht onder de twistlock bevinden. De systemen zijn zwaar en je kunt je dus flink bezeren. Houd de twistlock enkel aan de onderkant vast. Je voorkomt hiermee dat je vingers bekneld komen te raken. Draag ook altijd werkhandschoenen om je handen te beschermen. Gebruik tot slot nooit een beschadigde of defecte twistlock.

Twistlocks en onderdelen

Twistlocks bestaan uit verschillende onderdelen. Bij Logistiekdirect bestel je complete twistlocks, maar schaf je ook eenvoudig twistlock onderdelen aan. 

  • Twistlock compleet
  • Twistlocksleutel
  • Twistlockmoer
  • Twistlockbout
  • Geleidebus twistlock

Zorg ervoor dat je veilig werkt. Bekijk ons assortiment PBM & Veiligheid voor een complete én veilige werkuitrusting.

Lees minder
16 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
16 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.