Exportdocumenten

Erkend drukkerExportdocumenten zeer voordelig bestellen bij Logistiekdirect? Deze handige exportdocumenten zijn bij ons altijd op voorraad. Bij import en export van goederen zijn er vele soorten exportdocumenten en douaneformulieren.

Lees verder

Wij hebben in ons assortiment:

  • IMO Dangerous Goods Declaration; voor het verschepen van gevaarlijke stoffen over water
  • MMDG Multi Modal Dangerous Goods formulier: voor het vervoeren van gevaarlijke stoffen over de weg, het spoor of over water
  • Master Air Waybill (MAWB); geschikt voor luchtvracht
  • ATR certificaat: herkomst document, specifiek voor transacties tussen EU-landen en Turkije.

IMO Dangerous Goods Declaration

Schadelijke stoffen vervoeren geeft veel risico's en moeten op een goede en veilige manier verpakt worden. Het is ook verplicht om een formulier in te vullen voordat het de zee over gaat. Formulieren voor vervoer van gevaarlijke stoffen zijn geschikt voor het transporteren van goederen en producten over binnenwater en met zeeschepen. Als je gevaarlijke stoffen wil vervoeren over het water, is een IMO Dangerous Goods Declaration nodig. Dit document moet correct worden ingevuld volgens de regels van de International Maritime Dangerous Goods Code. Deze code is in het leven geroepen om de veiligheid van het schip, de lading en de bemanning te waarborgen bij het vervoer van gevaarlijke stoffen.

Multi Model Dangerous Goods (MMDG)

Logistiekdirect heeft ook formulieren in het assortiment die geschikt zijn voor het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg, over het spoor of over het water voor binnenvracht en zeevracht. Deze formulieren worden MMDG formulieren genoemd, ofwel Multi Model Dangerous Goods formulieren.

Master Air Waybill (MAWB)

De Air Waybill is een luchtvrachtbrief. Het is uiterst belangrijk deze vrachtbrief te hebben, want de zending wordt niet geaccepteerd zonder Air Waybill. Vanaf het vertrek vanaf de luchthaven tot de aankomst op de luchthaven is het traject hiermee volledig gedekt. De AWB is het bewijs van de overeenkomst tussen de lader en de vervoerder. 

ATR certificaat

Er komt veel bij kijken wanneer je producten of goederen importeert of exporteert naar of vanaf Turkije. Hiervoor dien je speciale douanepapieren aan te schaffen. Voor Turkije is dit het ATR-certificaat. Het certificaat zorgt ervoor dat de handel tussen landen uit de Europese Unie en Turkije makkelijker verloopt. Voor de invoerrechten van de meeste goederen hoeft er met het certificaat niet betaald te worden. 

Lees minder

Exportdocumenten
5 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
5 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

Ontvang 10% korting!

We willen je graag persoonlijke kortingsacties en relevante updates uit de logistiek aanbieden. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvang je 10% korting op je volgende bestelling m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen.