Categorieën
02-5887005

Klantenservice

Hoe herken je een EPAL europallet?

Hoe herken je een EPAL europallet?

De EPAL europallet kom je veel tegen in de wereld van transport en logistiek. Deze pallet voldoet aan vastgelegde kwaliteitseisen en heeft standaard afmetingen. Je weet dus wat je hier aan hebt. Maar hoe weet je nu zeker dat het een originele is? Een aantal kenmerken zijn hierbij belangrijk. De pallet is altijd gemaakt van hout en er moet een stempel op staan. Epal pallet

Standaard uitvoering EPAL europallet

Een EPAL europallet is een gestandaardiseerde pallet. De European Pallet Association heeft de afmetingen en specificaties van deze ladingdrager vastgelegd. De pallets zijn altijd zogenaamde 4-weg uitvoeringen. Ze kunnen aan alle zijden benaderd en opgepakt worden met een heftruck. Dit maakt ze eenvoudig en veelzijdig in het gebruik. De pallets hebben 3 sledes, ook wel bruggen genoemd. Ze zijn altijd gemaakt van massieve houten onderdelen. Het hout is behandeld en voldoet aan de ISPM 15 norm. Het draagvermogen is maar liefst 1500 kg. 

Europallet EPAL

Verschillende afmetingen

Naast de europallet zijn er ook nog andere EPAL pallets. Deze pallets hebben andere afmetingen. De twee meest voorkomende hierbij zijn de displaypallet en de blokpallet. Een EPAL displaypallet heeft een afmeting van 80 x 60 cm. Dit is de helft van een europallet. De blokpallet heeft een afmeting van 100 x 120 cm. Intussen komen er steeds meer andere afmetingen en uitvoeringen bij. Op deze manier wil men stimuleren dat er nog vaker gebruik kan worden gemaakt van de kwaliteit van deze ladingdrager.

Kenmerken

Een EPAL europallet herken je aan onderstaande punten:

  • Afmeting
  • Materiaal 
  • Stempel

De pallets hebben allemaal een afmeting van 1200 x 800 x 145 mm. Hierbij is een afwijking van 3 mm toegestaan. Verder zijn ze gemaakt van hout en bestaan ze uit 5 bovenplanken, 9 klossen en 3 onderplanken. De hoeken van de houten onderdelen zijn afgeschuind en vastgespijkerd met 78 spijkers. De spijkers hebben een tweeletterige code op de kop en zijn ingeslagen volgens een vastgesteld patroon. EPAL europallet afmetingen

Op de linker- of rechterklos vind je een stempel met ‘EUR’, ‘UIC’ of ‘EPAL’. Op de middelste klos staat de naam van de producent of opdrachtgever. Bij een kwaliteitsinspectie krijgt de pallet een horizontale, gele of zwarte kram in de klos. Daarnaast worden gerepareerde pallets voorzien van een reparatienagel. Op deze nagel staat het EPAL-logo en het tweecijferig licentienummer van de reparateur. Zowel nieuwe als gebruikte uitvoeringen kunnen hierdoor voldoen aan strikte specificaties.


Vragen over pallets?

Pieter en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 02-5887005

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen via overschrijving
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.