Categorieën
02-5887005

Klantenservice

Uv-bestendige IBC containers: een slimme keuze voor duurzame opslag

Uv-bestendige IBC containers: een slimme keuze voor duurzame opslag

Een IBC container gebruik je voor het opslaan of transporteren van vloeibare en gietbare stoffen. Wist je dat er naast de ‘gewone’ IBC container ook een uv-bestendige variant bestaat? In deze blog leggen we je uit wat de uv-bestendige IBC-container uniek maakt.

Opslag van uv-gevoelige stoffen

Uv-bestendige IBC-containers zijn zeer geschikt voor toepassingen zoals de opslag van chemicaliën die gevoelig zijn voor uv-straling, of voor lange termijn opslag in buitenomgevingen waar de container wordt blootgesteld aan zonlicht.

Je verwacht het niet, maar het belangrijkste verschil tussen de twee containers zit dus in de toevoeging van uv-bescherming. De standaard IBC-containers zijn gevoeliger voor beschadiging door zonlicht. Uv-bestendige IBC-containers houden deze straling juist tegen. Dat biedt interessante voordelen:

1. Langere levensduur
De uv-bestendige IBC-container heeft een aanzienlijk langere levensduur dan een standaard IBC-container. Het materiaal degradeert minder snel door de invloed van zonlicht, waardoor de container langer meegaat.

2. Bescherming van de inhoud
Uv-straling kan schadelijk zijn voor bepaalde (vloei)stoffen, bijvoorbeeld binnen de voedselindustrie. Met een uv-bestendige IBC-container wordt de inhoud beschermd tegen deze straling, wat ervoor zorgt dat je je (vloei)stoffen veilig kunt opslaan.

3. Kostenbesparing
Hoewel de aanschafprijs van een UV-bestendige IBC-container iets hoger kan liggen, zijn de totale kosten over de levensduur van de container lager vanwege de langere levensduur en verminderde kans op schade aan de container en aan de inhoud van de container.

Conclusie

Kortom, als je op zoek bent naar een duurzame, betrouwbare en kostenefficiënte oplossing voor de opslag of het transport van lichtgevoelige vloeistoffen, dan is de uv-bestendige IBC-container een uitstekende keuze.


Vragen over IBC-containers?

Pieter en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 02-5887005

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen via overschrijving
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.