Categorieën
02-5887005

Klantenservice

Wat is Euronorm?

Wat is Euronorm?


Euronorm is een systeem voor standaardmaten van onder andere dozen, kratten, kunststof bakken en thermoboxen. Als deze opbergers voldoen aan de euronorm passen ze perfect op een Europallet, blokpallet of rolcontainer van 80x60 centimeter. Hierdoor kan jij je producten zo efficiënt mogelijk verzenden of opslaan en bespaar je dus ruimte en kosten.

Wat zijn de afmetingen van Euronorm?

De basismaat van Euronorm is 600x400 mm en is geaccepteerd als de norm in heel Europa. De andere maten, zoals 200x150 mm, 800x600 mm en 300x200 mm zijn allemaal afgeleid van deze basismaat. Zo passen er 2 dozen van 300x200 meter precies op of naast een basismaat doos of krat en passen er weer twee basismaat bakken op of naast een bak van 800x600 mm. In het overzicht hieronder zie je hoe handig dit is bij het opstapelen van een Europallet of blokpallet.

Europallet (1200 x 800 mm) Blokpallet (1200 x 1000 mm)
Euronorm Europallet afmetingen Euronorm afmetingen op Blokpallet

Welke euronorm-producten hebben wij?

Door de stapelbaarheid van onze Euronorm kratten en Euronorm Virgin bakken zijn deze perfect geschikt voor zowel transport als opslag van producten en voedingsmiddelen. Het grote voordeel hiervan is dat de kratten en bakken makkelijk stapelbaar zijn waardoor de opslag zo efficiënt mogelijk is. Wel zo handig om structuur en overzicht in je magazijn te krijgen of om de producten zo veilig mogelijk te vervoeren.

Onze thermoboxen hebben twee mogelijkheden wat betreft de Euronorm. Zo zijn sommige maten perfect om euronorm kratten of bakken in te plaatsen, zodat deze gemakkelijk op de juiste temperatuur vervoerd kunnen worden terwijl de andere isolatieboxen juist euronorm als buitenmaat hebben, waardoor ze gemakkelijk vervoerd kunnen worden op een euro- of blokpallet. 

Ook kartonnen dozen hebben vaak een euronorm maat. Zo zijn de Amerikaanse vouwdozen beschikbaar van 200 x 150 x 150 tot 800 x 600 x 400. Op deze manier heb je altijd een passende kartonnen doos en passen deze ook nog eens precies op een pallet. Onze verpakkingsdozen zijn trouwens 100% recyclebaar en beschikken over het FSC-keurmerk, waardoor je zowel slim als duurzaam je producten kan transporteren!

Mark


Vragen over Euronorm dozen, kratten of bakken?

Mark en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 02-5887005

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen via overschrijving
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.