ACTIE: Rrrrrrrollend het nieuwe jaar in! Tijdelijk hoge korting op onze hardlopers op wielen.

De juiste hijsband voor jouw last

De juiste hijsband voor jouw last

Met hijsbanden en rondstroppen worden zware lasten door de lucht verplaatst. Het is hierbij dus erg belangrijk om goed en veilig materiaal te gebruiken. Een te zwakke hijsband of verkeerde bevestiging kan zorgen voor gevaarlijke situaties op de werkplek en schade toebrengen aan de last en het hijsmateriaal. 

Wanneer gebruik ik een hijsband?

Hijsbanden en rondstroppen worden ingezet wanneer andere materialen, zoals kettingwerk of touw, beschadigingen aan de last kunnen aanbrengen. De hijsbanden zijn gemaakt van 100% polyester en dubbel gestokt.

Bij een hijsband of rondstrop kan je in een oogopslag zien wat de werklast van de band is. Werklast of WLL (Working Load Limit) is de maximaal toegelaten lading die met een hijsband in rechte toestand mag worden gehesen. Alle hijsbanden die wij aanbieden zijn geproduceerd volgens de CE-en EN1492-1-norm. De rondstroppen voldoen aan de En 1492-2 norm.

Hijsband 1 ton met certificaat - Paars Hijsband 2 ton met certificaat - Groen Hijsband 3 ton met certificaat - Geel Hijsband 4 ton met certificaat - Grijs Hijsband 5 ton met certificaat - Rood Hijsband 6 ton met certificaat - Bruin Hijsband 8 ton met certificaat - Blauw Hijsband 10 ton met certificaat - Oranje
1 ton werklast 2 ton werklast 3 ton werklast 4 ton werklast 5 ton werklast 6 ton werklast 8 ton werklast 10 ton werklast
30 mm breed 60 mm breed 90 mm breed 120 mm breed 150 mm breed 180 mm breed 240 mm breed 300 mm breed

Eenmalig of meervoudig gebruik

Hijsbanden voor eenmalig gebruik worden ook wel oneway slings genoemd. Deze eindloze hijsbanden hebben geen lussen en worden ingezet om houtpakketten, staaldelen, betondelen of kozijnen te hijsen. De banden zijn ideaal om bij internationaal transport te gebruiken, aangezien ze gemakkelijk achter kunnen blijven op de eindbestemming. Eenmalig gebruik betekent namelijk dat een hijsband voor één traject gebruikt mag worden. Je mag ermee laden en lossen, daarna moet de band vernietigd worden.

Hijsbanden voor meervoudig gebruik zijn zoals de naam al zegt vaker te gebruiken. Dit is ideaal voor in bijvoorbeeld een magazijn waarbij vaker een last moet worden gehesen. Om er zeker van te kunnen zijn dat een hijsband vaak te gebruiken is zit er een veiligheidsfactor op van 7:1. Dit betekent dat het breekpunt van de band 7 keer zo hoog is als de aangegeven werklast. Bij eenmalige hijsbanden is dit 5:1. Ondanks deze veiligheidsfactor is het verstandig om de hijsbanden elk jaar te keuren. Dit verkleint de kans op slijtage en daarmee gevaarlijke situaties.

Wat is een rondstrop?

Hijsbanden en rondstroppen lijken erg veel op elkaar en worden ook voor hetzelfde doel gebruikt, namelijk het hijsen van een last. Toch zitten er verschillen tussen. Een rondstrop is eindloos en buisvormig. Het grote voordeel hiervan is dat het drukpunt op alle delen van de strop kan liggen. Gebruik bij het hijsen van een rondstrop wel altijd een passende haak waarbij de vezelstrengen niet beschadigd kunnen raken.


Vragen over hijsbanden en rondstroppen?

Pieter en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 02-5887005

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.