Hoe kort je een telescoopstang in?

Hoe kort je een telescoopstang in?

Een telescoopstang is een ideaal hulpmiddel om jouw vracht in te sluiten. De sterke telescoopstang houdt zonder moeite zware ladingen tegen. Door de eindpluggen in de bindrails van je trailer, bestelbus of kleine bakwagen te plaatsen zet je de lading klemvast. 

Telescoopstang inkorten

Het kan zijn dat de ideale lengte van de telescoopstang niet verkrijgbaar is. Je kiest dan voor een inkortbare telescoopstang. Deze stangen zijn eenvoudig zelf op de juiste lengte te zagen. Wij leggen in 6 stappen uit hoe je een telescoopstang inkort. 

Benodigdheden:

  • Inkortbare telescoopstang
  • Hamer
  • Schroeverdraaier of drevel
  • Rolmaat
  • Stift
  • IJzerzaag
  • Boormachine met boor Ø 6 mm

Stap 1

Een telescoopstang heeft twee zijdes. Deze zijdes zijn eenvoudig te onderscheiden. Aan de ene kant zit de spanveer. Zorg ervoor dat je hier vanaf blijft. De andere zijde is een rechte zijde met een eindplug. Deze kant van de telescoopstang ga je inkorten.

Inkorten telescoopstang stap 1

Stap 2

Leg de telescoopstang op een stabiele ondergrond. Tik met een schroevendraaier of drevel en hamer de spanstift uit de buis. Hierdoor komt de eindplug los.  

Inkorten telescoopstang stap 2

Stap 3

De eindplug is nu verwijderd. Je kunt nu de stang gaan inkorten. Leg de eindplug en de spanstift veilig weg. Zorg dat je deze niet kwijtraakt. Meet de afstand van het uiteinde van de stang tot aan het gat. Dit komt van pas bij stap 6. 

Inkorten telescoopstang stap 3

Stap 4

Meet zorgvuldig de benodigde lengte af. Houd hierbij rekening met het inveren van de stang als deze tussen de rails komt. Teken het punt waar de stang moet worden afgezaagd met een stift af. 

Inkorten telescoopstang stap 4

Stap 5

Zaag de buis op de afgemeten plek door. Zorg wederom voor een stabiele ondergrond. 

Inkorten telescoopstang stap 5

Stap 6

Boor een gat van Ø 6 mm voor de spanstift. De positie van het gat heb je opgemeten bij stap 3. Plaats de plug terug en zet de plug weer vast door middel van de spanstift. De telescoopstang is nu weer klaar voor gebruik.   

Inkorten telescoopstang stap 6

Pieter


Vragen over het inkorten van een telescoopstang?

Pieter en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 02-5887005

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

Ontvang 10% korting!

We willen je graag persoonlijke kortingsacties en relevante updates uit de logistiek aanbieden. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvang je 10% korting op je volgende bestelling.