Waarom BPA-vrije etiketten?

Waarom BPA-vrije etiketten?

Onze etiketten en labels voor verzending zijn allemaal BPA-vrij. Wat is BPA en wat betekent het voor jou als gebruiker van deze producten? We leggen het je haarfijn uit.

Wat is BPA?

BPA is een chemische stof die door de industrie wordt geproduceerd. Het wordt o.a. gebruikt bij de productie van kunststof en als kleurontwikkelaar in thermisch papier, maar het zit in nog veel meer producten. Er is al lange tijd discussie over de gezondheidsrisico's van BPA. Het wordt in verband gebracht met schade aan lever, nieren en vruchtbaarheid. Ook zou er een verband zijn met obesitas, ADHD, diabetes en bepaalde vormen van kanker. Reden genoeg voor nieuwe wetgeving omtrent het gebruik van deze chemische stof in producten. Daarom eiste de Europese Unie dat al het in Europa verkochte thermisch papier na 2 januari 2020 vrij moest zijn van BPA. Ons complete assortiment etiketten en labels is daarom BPA-vrij.

BPA-vrij eten en drinken

Het is onmogelijk om een BPA-vrij leven te leiden. Het zit namelijk zo diep verweven in verpakkingen en voedingsmiddelen uit ons dagelijkse leven, dat je altijd wel een beetje BPA binnenkrijgt. Wel kun je rekening houden met het volgende:

  • Koop verse producten die niet verpakt zijn in plastic.
  • Was goed je handen nadat je een kassabon of krant hebt aangeraakt. Dit bevat namelijk vaak BPA.
  • Eet en drink zo min mogelijk uit blik. De concentratie BPA is hier relatief hoog.
  • Drink zo min mogelijk uit plastic waterflesjes.

Samen voor duurzaam

Onze leveranciers geven uiteraard gehoor aan de wetgeving en daarom verkopen wij geen verzendlabels en etiketten meer met BPA. Onze etiketten zijn duurzaam en dragen bij aan een betere gezondheid van mens, dier en milieu. Bovendien zien ze er ook nog strak uit en zijn ze van goede kwaliteit.

Laat jouw klanten weten dat je met BPA-vrije etiketten van FSC-papier werkt aan een duurzamere wereld! Onze etiketten worden gemaakt van duurzaam verkregen hout. We werken met hernieuwbare grondstoffen en planten terug wat we gebruiken. Zo behouden we onze bossen. Laat het keurmerk vooral op jouw verpakkingen plaatsen. Een extra (groene) stap in de juiste richting!

BPA-vrij

Tommie


Vragen over onze etiketten?

Tommie en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 02-5887005

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

Ontvang 10% korting!

We willen je graag persoonlijke kortingsacties en relevante updates uit de logistiek aanbieden. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvang je 10% korting op je volgende bestelling.