Categorieën
02-5887005

Klantenservice

Direct thermal en Thermo transfer, wat is het verschil?

Direct thermal en Thermo transfer, wat is het verschil?

Er zijn twee technieken om labels te voorzien van bedrukking. Hiervoor zijn verschillende printers en verschillende printrollen beschikbaar. Bij labelprinters en labels zie je altijd Direct thermisch (DT) of Thermo (Thermal) transfer (TT) terugkomen. Dit staat voor de printtechniek.

Bij Direct thermisch printen zit de inkt verwerkt in het label. Door warmte wordt de inkt geactiveerd en verschijnt er een zwarte opdruk. Bij thermo transfer wordt er naast een label gebruikgemaakt van een los inktlint.

Kenmerken Direct thermisch

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van de Direct thermische (DT) printmethode zijn speciale labels nodig waar de inkt in de speciale toplaag verwerkt zit. Bij deze techniek verwarmt de printkop delen van het etiket, waardoor op deze plek de inkt zichtbaar wordt. Je kunt testen of een label geschikt is, door met een scherp voorwerp over het etiket te krassen. Wanneer het label geschikt is voor Direct thermisch printen, verkleurt het gekraste stuk.

  • Gevoelig voor beschadiging
  • Relatief goedkoop printen
  • Labels met speciale toplaag
  • Geprint label beperkt houdbaar

Toepassingen zijn voor labels en artikelen met hoge omloopsnelheid, zoals verzendlabels, adresetiketten en labels voor versproducten.

Direct thermisch

Kenmerken Thermal transfer (of Thermo transfer)

Bij Thermal transfer (TT) wordt er naast een label gebruikgemaakt van een inktlint. In tegenstelling tot labels voor Direct thermisch bevatten labels voor TT geen speciale toplaag die verkleurt door warmte. Met warmte wordt inkt overgebracht van het inktlint op het etiket. Er zijn verschillende inktlinten voor verschillende toepassingen. Labels geprint met een inktlint hebben een lange levensduur en zijn kwalitatief goed.

  • Hoge kwaliteit label
  • Naast een label ook een inktlint nodig
  • Inktlinten zijn voor verschillende toepassingen beschikbaar
  • Geprint label voor lange termijn houdbaar

Toepassingen zijn voor labels en artikelen met een lage omloopsnelheid, zoals product labels en magazijn labels.

Thermal transfer


Vragen over het printen van labels?

Tonny en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 02-5887005

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen via overschrijving
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.