Laat je niet stangen, sluit je vracht in

Laat je niet stangen, sluit je vracht in

In de logistiek is het essentieel om je lading goed te zekeren. Dit niet alleen om de lading te beschermen, maar ook om de eigen veiligheid en die van anderen om je heen te garanderen. Er zijn gelukkig tal van mogelijkheden om ervoor te zorgen dat je veilig op weg kan. Spanbanden, antislipmateriaal, stuwzakken en afdekmateriaal zijn voorbeelden van ladingzekering. Een andere optie is het gebruik van ladingstangen.

Wat is een ladingstang?

Kort gezegd is een ladingstang een stang waarmee je de lading vastzet. Je sluit dus als het ware een deel van een trailer of bus af, waardoor de lading is afgeschermd van de loze ruimte. Hierdoor kan de lading niet gaan schuiven, wat ervoor zorgt dat deze minder snel valt of beschadigd raakt. Ook de kans op ongelukken onderweg neemt af als de lading gezekerd is en dus niet alle kanten op kan gaan bij een uitwijkmanoeuvre, rem-actie of scherpe bocht. Hoeveel gewicht een ladingstang tegen kan houden, wordt aangegeven met decaNewtons.

Wat zijn decaNewtons?

Newton is de eenheid van kracht, genoemd naar de beroemde natuurkundige Sir Isaac Newton. Met decaNewtons wordt dus de blokkeerkracht van een ladingstang aangegeven. Één decaNewton staat hierbij gelijk aan één kilo. Dit betekent dat een stang met een blokkeerkracht van 500daN een lading van 500 kilo kan zekeren.

Welke soorten ladingstangen zijn er?

In ons assortiment maken we onderscheid tussen vier verschillende soorten ladingstangen, namelijk:

  • Cargokeepers
  • Spanplanken
  • Stuwbalken
  • Telescoopstangen

Elk van deze ladingstangen heeft zijn eigen voordelen. Een cargokeeper kan op zichzelf geplaatst worden. Er is dus geen bindrails of huifplank nodig. Spanplanken zijn eenvoudig over huifbalken te plaatsen om de lading te zekeren. Dit kan ook met een stuwbalk, maar deze zijn vooral gemaakt om een extra laadvloer te creëren. Ideaal als je lastig stapelbare producten wilt vervoeren. Telescoopstangen kunnen gemakkelijk in bindrails geplaatst worden en kunnen zelfs als kledingstang gebruikt worden.

Cargokeepers: de zelfstandige krachtpatser

Een cargokeeper is ideaal in een laadruimte zonder andere bevestigingsmogelijkheden. Door de rubberen voet aan beide zijdes kan de cargokeeper worden vastgeklemd tussen dak en bodem of twee zijkanten. Vooral voor koelvrachtwagens is dit een ideale oplossing. Doordat de cargokeeper zichzelf vastzet, is de blokkeerkracht wat lager dan die van andere ladingstangen.

Spanplanken besparen een inspanning

Met een spanplank, ook wel cargobalk of spanstang genoemd, sluit je een lading in zodat deze gefixeerd staat en niet kan gaan schuiven. Spanplanken hebben een klemsysteem dat eenvoudig over een huifplank geplaatst en vastgezet kan worden. Hierdoor ligt de blokkeerkracht wat hoger dan bij cargokeepers, namelijk tot wel 1000daN. Doordat het klemsysteem verstelbaar is, kunnen ze ook vastgezet worden op dikkere planken of balken. Ook de balken zelf zijn te verstellen, waardoor je ze helemaal passend kan maken voor jouw trailer of bestelwagen!

Stuw je lading de hoogte in

De stuwbalk is een beetje een vreemde eend in de bijt. Naast dat deze balken ook gebruikt kunnen worden om de lading te zekeren, zijn deze namelijk vooral bedoeld om een extra laadvloer op te richten in je trailer of bestelwagen. Ideaal dus als je een lading hebt die niet goed stapelbaar is. Door het creëren van een extra laadvloer zorg je ervoor dat je twee keer zoveel mee kan nemen op een veilige en verantwoorde manier. Dat dit ook economisch voordelig is, hoeven we natuurlijk niet uit te leggen.

Plug en play met de telescoopstang

Een telescoopstang is de ideale oplossing als je bindrails in je vrachtwagen, oplegger of bedrijfswagen hebt. Door hun verende voet zijn telescoopstangen snel en eenvoudig te bevestigen in de bijpassende bindrails. Dit gaat niet ten koste van de sterkte, want met een blokkeerkracht van tussen de 250 en 1000 daN zijn telescopische stangen uitstekend in staat om een lading goed te zekeren.

Overzicht verschillende ladingstangen

 Cargokeeper Spanplank Stuwbalk Telescoopstang
Cargokeepers Spanplanken Stuwbalken Telescoopstangen
Bevestig rechtstreeks in laadruimte Bevestig aan huifplank of dikke balk Bevestig aan bindrails Bevestig aan bindrails
100-400 daN 200-1000 daN 900-2800 daN 250-1000 daN

Andere klanten kochten ook

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

Ontvang 10% korting!

We willen je graag persoonlijke kortingsacties en relevante updates uit de logistiek aanbieden. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvang je 10% korting op je volgende bestelling.